Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 45421 tot 45425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Fitch steekt waarschuwende vinger op: Europa zet zich beter schrap als Griekenland vertrekt

Spanje en Frankrijk stonden vandaag onder zware druk vanuit Europa. De 2 landen moeten kost wat kost de budgetdeficieten terugdringen, want die lopen stelselmatig uit de hand. In Spanje zou het budgetdeficiet in 2012 6,4 % en in 2013 6,3 % bedragen en dat is beduidend meer dan toegelaten. Hetzelfde geldt voor Frankrijk, dat ver voorbij de afgesproken stok van 3% budgetdeficiet gaat springen. De nieuwe president zal dus meteen zijn verkiezingsbeloften kunnen inslikken, de broeksriem zal willen of niet aangetrokken worden.

In Griekenland worden nieuwe verkiezingen onvermijdelijk indien er geen regering van nationale eenheid wordt gevormd. De druk voor zo’n oplossing neemt met het uur toe. Wanneer de Grieken opnieuw naar de stembus trekken, lijkt het risico groot dat er nog meer foert-vingers opgestoken worden. De polls wijzen uit dat extreem links meer stemmen gaat halen. Het vertrek van Griekenland uit de Euro-zone wordt zo een stuk waarschijnlijker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten waarbij de zorgen over het bankensysteem in Spanje beleggers er toe dreven te kiezen voor de veilige beleggingen in Duits staatspapier, die gedurende dag zelfs weer even boven het record-niveau van 143,00 punten verhandelden.

De Spaanse overheid maakte vrijdag bekend dat het de noodlijdende bankensector van het land wil hervormen hetgeen de bezorgdheid over de staat van de Spaanse banken deed toenemen. Spaanse banken zullen ondermeer voor EUR30 miljard aan provisies apart moeten zetten als kapitaalbuffer.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Nederlandse economie bijna net zo slecht als van Spanje

De Nederlandse economie zal dit jaar sterker krimpen (0,9%) en volgend jaar minder herstellen (0,7%) dan  het Centraal Planbureau denkt. Het begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 4,6 procent. De eurozone is dit jaar in recessie, met een  krimp van 0,3 procent, hoewel daar grote verschillen achter schuil gaan per land: Nederland krimpt, Duitsland groeit .

Het lente-akkoord is in deze cijfers niet meegnomen. Daardoor zal de groei in 2013 nog minstens een half procent lager uitvallen. Een recessie ook in 2013 ligt dus op de loer. Toen Rutte aantrad was Nederland de best presterende Europese economie, nu bijna de slechtste

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger op meevallende cijfers VS

Na een lagere opening is de Amsterdamse beurs vrijdag toch met winst gesloten, nadat Amerikaanse macrocijfers over de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen mee bleken te vallen.

De AEX-index sloot 0,8% hoger op 305,28 punten, de Midkap won 0,5% op 499,20 punten en de Smallcap eindigde 0,5% in de plus op 396,75 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

JPMorgan is een derivatenmonster!

JPMorgan is helemaal niet zo feilloos als de markt aanvankelijk dacht. De zakenbank moest een plots verlies incasseren van 2 miljard dollar op een derivatenpositie.

Maar willen we benadrukken dat dit slechts het topje van de JPM-ijsberg is, want in realiteit tart de werkelijke omvang van de notionele waarde van het derivatenboek werkelijk alle verbeelding.

JPMorgan bezit veruit het grootste individuele derivatenboek ter wereld, ter waarde van zo’n 80 BILJOEN dollar!