Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 45426 tot 45430
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Technisch is terugkeer naar drachme een makkie, in de praktijk niet

Blijven de Grieken nou wel of niet in de euro? Banken hebben besloten niet te wachten op een mogelijk afscheid van de Grieken en bereiden zich al sinds 2009 voor op een Grieks euro-exit. Sommige banken schijnen de drachme zelfs nooit uit echt uit de systemen hebben gehaald waardoor volgens persbureau Reuters het omschakelen naar de drachme voor die banken niet meer is dan het omzetten van een schakelaar.

Ofschoon een Grieks vertrek voor een hoop juridische en praktische problemen zorgt, is het voor banken een relatief eenvoudige klus om de systemen aan te passen. Bovendien hebben banken voldoende ervaring met het veranderen van valutasoorten zoals na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie met nieuwe munten in de Baltische Staten en de invoering van de tenge, de munt van Kazachstan. En natuurlijk met de invoering van euro zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Fitch dreigt met afwaarderen lidstaten eurozone bij Grieks exit

Fitch Ratings waarschuwt vrijdag dat de kredietstatus van alle eurozone-lidstaten in gevaar komt wanneer Griekenland het valutablok verlaat.

De kredietbeoordelaar zegt dat wanneer het noodlijdende land er niet in slaagt een stabiele regering samen te stellen, nieuwe verkiezingen in juni waarschijnlijk zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Beurzen poetsen verliezen weg

De Europese beurzen poetsten vrijdagmiddag de verliezen van eerder op de dag weg. De handel kreeg steun van een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Eerder was juist sprake van onrust door Griekenland en Spanje.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 304,78 punten. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 498,24 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent, maar Parijs daalde 0,3 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Fitch waarschuwt voor exit Griekenland

Als Griekenland als ultiem gevolg van de huidige politieke crisis de eurozone verlaat, kan dat gevolgen hebben voor de kredietwaarderingen van alle andere eurolanden. Daarvoor waarschuwt kredietbeoordelaar Fitch.

Fitch liet vrijdag weten dat bij een exit van Griekenland de kredietvooruitzichten van alle overgebleven eurolanden waarschijnlijk op negatief komen te staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Beurzen zetten daling voort

De Europese beurzen pakten vrijdag de neerwaartse trend weer op. De negatieve stemming werd veroorzaakt door zwakke industriecijfers uit China en de aanhoudende zorgen over Spanje en Griekenland. De Amerikaanse bank JPMorgan Chase, die een onverwacht miljardenverlies leed op een risicovolle transactie, zette daarnaast de bankaandelen onder druk.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent lager op 301,77 punten. De MidKap-index zakte 0,6 procent tot 493,74 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,5 en 1,4 procent. In New York stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,5 procent lager.