Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45426 tot 45430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Is Frankrijk het volgende land om aan de PIIGS toegevoegd te worden?

De nieuwe Franse president François Hollande wacht alleszins geen makkelijke taak. Hij moet meehelpen een oplossing voor Griekenland bedenken, de Euro-crisis is één van zijn andere hoofdbekommernissen. Eén van de eerste initiatieven die hij nam was een bezoek aan de Duitse kanselier Angela Merkel.

Tijdens de vlucht naar Parijs werd het vliegtuig van Hollande door de bliksem getroffen en dat zou wel eens als een slecht voorteken mogen beschouwd worden. Hollande en bij uitbreiding Frankrijk kunnen binnenkort wel eens met heel andere uitdagingen geconfronteerd worden.

Bron: aziatischetijger.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Economie India kan nog 20 jaar met 8 tot 9 procent groeien'

De economie van India heeft de potentie om de komende twintig jaar jaarlijks met 8 tot 9 procent te groeien. Dat zegt Montek Singh Ahluwalia, vicevoorzitter van India’s planning commissie.

Ahluwalia deed zijn uitspraak afgelopen donderdag bij een debat van het ‘State of the World Economy and Finance in 2012′, georganiseerd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.  De econoom wees erop dat de Indiase economie in de vijf jaar voor de crisis in 2008 jaarlijks met 9 procent groeide. Sinds 2008 zakte dat percentage.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Duitse bunds hoger vanwege downgrades

Duitse bunds noteren vrijdagochtend hoger, in reactie op de afwaarderingen door ratingsbureau's Fitch en Moody's van respectievelijk de Griekse kredietwaardigheid en de Spaanse bancaire sector.

"Maak uw veiligheidsgordels vast, het is tijd om bunds op te kopen", zei Commerzbank, aangezien de Aziatische aandelen flink van de hand werden gedaan op 'zwarte vrijdag' en de yield op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties onder de 1,70% glipt, in reactie op de verder escalerende Europese problematiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Scenario's in de maak voor Grieks vertrek'

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie zijn scenario's aan het uitwerken voor het geval Griekenland het niet gaat redden en vertrekt uit de eurozone. Dat zegt Europees commissaris Karel De Gucht (Handel) vrijdag in een interview met de Vlaamse krant De Standaard.

Op de vragen welke scenario's er klaar liggen en hoe ze eruit zien, ging de Belg niet in. Hoewel hij benadrukt dat Griekenland volgens hem in de eurozone zal blijven, wijst hij erop dat een eventueel vertrek minder gevolgen zal hebben voor andere landen dan eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Verliezen JPMorgan mogelijk nog groter'

De handelsverliezen van de bank JPMorgan Chase kunnen oplopen tot 5 miljard dollar.

Dat meldde de krant Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.

JPMorgan meldde vorige week een verlies van 2 miljard dollar als gevolg van een mislukte strategie voor risicovolle beleggingen.