Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 45431 tot 45435
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Het is tijd voor 'The Big One'

Er staat iets groots te gebeuren. Het financieel systeem vertoont meer en meer tekenen van verval. Het Europese eindspel is in volle gang, maar ook andere werelddelen ontsnappen er niet aan. De enige oplossing lijkt een gigantische liquiditeitsinjectie over heel de wereld.

De FED speelt een grote rol in alles. Sinds dit jaar speelt ze echter een gevaarlijk, experimenteel spel. Ze doet alsof ze gestopt is met geld te printen om de grondstofprijzen (waaronder vooral goud en zilver) te laten zakken. Maar achter de schermen blijft de FED via via de nodige liquiditeiten in het globale geldsysteem pompen.

(Het hele artikel is eerder verschenen in de dagelijkse nieuwsbrief van Goud-Portal.nl)

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

INFOGRAPHIC: Europese bankaandelen onder vuur

Alhoewel beleggers hun wonden likken van de koersdalingen in de afgelopen weken, blijven de banken in de klappen delen. Vandaag was daarop geen uitzondering.

Hierna volgt een interessante infographic die we tijdens ons onderzoek tegen kwamen, die opnieuw aangeeft hoe zwaar de Europese bankaandelen het te verduren hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Wall Street in de maag met Facebook

Beleggers op Wall Street zaten dinsdag enigszins met Facebook in hun maag. De koers van de sociale netwerksite bereikte een nieuw dieptepunt en had daarmee een dempend effect op de positieve teneur. Die positieve stemming was deels te danken aan een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van pro-Europese politici.

De Dow-Jonesindex stond ruim een half uur voor het slot 0,8 procent hoger op 12.554,62 punten. De S&P 500-index ging 0,9 procent vooruit en kwam daarmee op 1329,33 punten. Ook de Nasdaq pluste 0,9 procent en stond op 2864,32 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

België verliest € 9 miljard bij Grexit

Nomura heeft een schatting gemaakt van de kostprijs van een Griekse exit. Nomura maakte de rekenoefening In de veronderstelling dat de nieuwe default zal plaatsvinden met een verlies van 75 % en dat de nieuwe Griekse munt 60 % zal devalueren.

Duitsland draagt de grootste last met een verlies van € 70 miljard, Frankrijk (€ 52 miljard) en Italië (€ 46 miljard) sluiten de top 3. Maar ook kleinere landen als België (€ 9 miljard) en Nederland (€ 14 miljard) zullen zware verliezen moeten slikken. En dan spreek Nomura enkel over de Griekse kost, niet over de kosten uit besmetting.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Is er leven na de euro?

Om na te gaan of er wel degelijk leven is na de euro, moeten we eerst kijken wat de gevolgen kunnen zijn indien er 1 of meerdere landen uit de euro stappen. Capital Economics maakte een berekening wat het de banksector kost wanneer overheidsobligaties een haircut krijgen van 50 % (overheden worden insolvabel in de eigen munt ten opzichte van de euro verplichtingen) en de lokale munt een devaluatie van 40 %.

Voor Portugal zal de kostprijs voor de banksector oplopen tot 60% van het bbp, voor Griekenland tot 45% en Ierland ongeveer 40%. Deze kostprijs is dus ondraagbaar voor het land dat de euro verlaat. Het zal dus zijn buitenlandse schulden ook omzetten naar de eigen nieuwe munt. Vervolgens zal de nationale centrale bank ook zijn (Target 2-)schulden moeten omzetten naar de nieuwe eigen munt. Voor de achtergebleven landen zijn de gevolgen dus minstens even zwaar.