Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45431 tot 45435
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger op meevallende cijfers VS

Na een lagere opening is de Amsterdamse beurs vrijdag toch met winst gesloten, nadat Amerikaanse macrocijfers over de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen mee bleken te vallen.

De AEX-index sloot 0,8% hoger op 305,28 punten, de Midkap won 0,5% op 499,20 punten en de Smallcap eindigde 0,5% in de plus op 396,75 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

JPMorgan is een derivatenmonster!

JPMorgan is helemaal niet zo feilloos als de markt aanvankelijk dacht. De zakenbank moest een plots verlies incasseren van 2 miljard dollar op een derivatenpositie.

Maar willen we benadrukken dat dit slechts het topje van de JPM-ijsberg is, want in realiteit tart de werkelijke omvang van de notionele waarde van het derivatenboek werkelijk alle verbeelding.

JPMorgan bezit veruit het grootste individuele derivatenboek ter wereld, ter waarde van zo’n 80 BILJOEN dollar!

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Technisch is terugkeer naar drachme een makkie, in de praktijk niet

Blijven de Grieken nou wel of niet in de euro? Banken hebben besloten niet te wachten op een mogelijk afscheid van de Grieken en bereiden zich al sinds 2009 voor op een Grieks euro-exit. Sommige banken schijnen de drachme zelfs nooit uit echt uit de systemen hebben gehaald waardoor volgens persbureau Reuters het omschakelen naar de drachme voor die banken niet meer is dan het omzetten van een schakelaar.

Ofschoon een Grieks vertrek voor een hoop juridische en praktische problemen zorgt, is het voor banken een relatief eenvoudige klus om de systemen aan te passen. Bovendien hebben banken voldoende ervaring met het veranderen van valutasoorten zoals na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie met nieuwe munten in de Baltische Staten en de invoering van de tenge, de munt van Kazachstan. En natuurlijk met de invoering van euro zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Fitch dreigt met afwaarderen lidstaten eurozone bij Grieks exit

Fitch Ratings waarschuwt vrijdag dat de kredietstatus van alle eurozone-lidstaten in gevaar komt wanneer Griekenland het valutablok verlaat.

De kredietbeoordelaar zegt dat wanneer het noodlijdende land er niet in slaagt een stabiele regering samen te stellen, nieuwe verkiezingen in juni waarschijnlijk zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Beurzen poetsen verliezen weg

De Europese beurzen poetsten vrijdagmiddag de verliezen van eerder op de dag weg. De handel kreeg steun van een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Eerder was juist sprake van onrust door Griekenland en Spanje.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 304,78 punten. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 498,24 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent, maar Parijs daalde 0,3 procent.