Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45451 tot 45455
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Japanse beurs opent laag

In Tokio daalde de Nikkei-index vrijdag bij aanvang van de handelsdag met 2,21 procent, of 187.01 punten. Daarmee stond de Nikkei al na enkele minuten op 8,673.80 punten.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Sentiment blijft rotslecht op beurzen, goud veert weer op

De Europese beurzen kregen nogmaals een verkoopgolf te verwerken, met eens te meer behoorlijke verliezen over de ganse linie. Eens te meer waren het de banken die het hardst te verduren kregen, zij dreigen de grootste verliezers te worden van de Europese schuldencrisis.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Griekse economie verlamd door angst

Nog een maand en dan zijn er alweer verkiezingen in Griekenland. Een maand van onzekerheid over of het land nou wel of niet in de euro zal blijven. De angst verlamt de Griekse economie en kan funest uitpakken voor de Griekse banken, die toch al slecht voor staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Moody's verlaagt ratings 16 Spaanse banken

Moody's Investors Service heeft donderdag zestien Spaanse banken afgewaardeerd, waarbij de kredietbeoordelaar naar meerdere factoren verwijst.

De ratingverlagingen weerspiegelen hoofdzakelijk de gelijktijdige downgrades van de meeste van deze banken stand-alone krediet evaluaties, en in vijf gevallen ook Moody's beoordeling dat het vermogen van de Spaanse overheid om ondersteuning te bieden aan de banken is verminderd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Marc Faber over de onverwachte neveneffecten bij een GREXIT

Marc Faber ziet een mogelijke rally ontstaan wanneer Griekenland uit de Eurozone stapt, want dat betekent duidelijkheid voor de markt.

Faber vindt nog altijd dat Griekenland en andere landen (zoals Spanje, Portugal, Italiƫ, Frankrijk) uit de Eurozone zouden moeten stappen.