Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 45451 tot 45455
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Veel geblaat, weinig wol

JP Morgan biechtte gisteren een verlies van $2 miljard op. Het resultaat van een hedge die uiteindelijk geen hedge bleek te zijn.

CEO Jamie Dimon liet weten dat het verlies zelfs nog groter kan worden de komende weken.

Mocht er nog iemand een bewijs nodig hebben dat er niets veranderd is in de banksector, dan ligt het hier voor je.

Banken hebben voor duizenden miljarden dollars aan verliezen gezorgd en de maatschappij ervoor laten opdraaien.

En het idiote is dat ze daarmee gewoon verder kunnen gaan!

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Weer eens over goud en manipulatie

Deze morgen om zes uur luisterde ik met een half (wakker) oor naar het korte nieuwsbericht op de radio.

Men meldde dat JPMorgan een verlies van anderhalf miljard heeft gerapporteerd. Dat zou te wijten zijn aan gevaarlijke investeringen, wat dat ook zou mogen betekenen. Op beursbox lees ik dat goud om allerlei redenen “moet” beginnen stijgen. Gisteren kreeg ik een verwijtende mail van waar blijven de Chinezen met hun grote orders? Ik had mij opgetrokken aan het idee dat de goudkoers om die reden niet meer ging dalen. Ergens lees ik dat de Zuid-Europese banken diep in de miserie zitten, omdat Noord-Europese banken en particulieren hun tegoeden hebben versast naar veiliger oorden, waardoor de financiële risico’s van de private naar de publieke sector zijn verplaatst. De Griekse crisis wordt plots acuter, goud en zilver dalen plots aanzienlijk in waarde. Het plotse gerucht dat een manipulatie van de koersen door High Frequenty trading geen geld zou kosten aan de manipulator, omdat op die manier anderen tot handelen “verleid” worden. De vraag is dan waarom dergelijke ingrepen gebeuren op de kalmste tradingogenblikken van de dag en niet op de drukste. De haast krampachtige pogingen om de AEX boven de 300 te houden dat je de laatste dagen kon opmerken.

Genoeg stof tot nadenken dus. Al een tijd ben ik ervan overtuigd dat alles, maar dan ook alles, in het financiële wereld aan manipulatie onderworpen is. Niemand met enige naam en faam zal dat ooit luidop zeggen, sommigen zullen het staalhard ontkennen. Maar volgens mij is de allereerste en zelfs allerbelangrijkste les die je moet leren om jezelf staande te houden in dit wereldje. Meestal is de bedoeling van de kunstmatige ingrepen om het geld van kleine beleggers te verplaatsen naar de grote beleggers. Beleggingsmethoden die zich minder voor dat doel lenen, worden afgedaan als niet meer aangepast aan de moderne tijd. Zoek maar eens op internet naar de Buy and Hold methode. Als ik dat allemaal moet geloven, ben ik rijp voor een speciale dokter die dringend mijn bovenkamer moet nazien. Ik loop de kans een vaste bewoner van de gesloten afdeling te worden van de gesloten afdeling in het hospitaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

JP MorganChase verstoort feestje op conference Chicago fed

In Europa eisen Griekenland en Spanje nog altijd veel aandacht op. De Griekse Alexis Tsipras wil het beste van twee werelden, hij wil de euro zonder besparen. Het alternatief is weinig benijdenswaardig, Griekenland zou een land uit de 3de wereld binnen Europa worden. Politieke tegenstrevers verwijten Tsipras verregaande naïeviteit. We verbazen waarschijnlijk niemand wanneer we vertellen dat Griekenland nog geen regering heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Griekenland kan kiezen tussen betalen of een default

Laat ons even terug gaan in de tijd, enkele maanden volstaan al. Nauwelijks twee maanden geleden onderging Griekenland de grootste sovereign bond restructuring ooit. De bezitters van Griekse obligatiehouders werden gedwongen stevige verliezen te slikken, willen of niet.

Griekenland kan nu een volgend triest dieptepunt neerzetten door het eerst geïndustrialiseerd land te worden dat officieel failliet gaat. De regering die er misschien komt heeft 30 dagen de tijd om te beslissen al dan niet rente te betalen op obligaties in Yen met een coupon van 4,5 %.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

AEX in het rood

De beurs in Amsterdam is vrijdag lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen ook met verliezen.

De politieke impasse in Griekenland en een verrassend verlies van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase zorgden voor een negatieve stemming.