Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 45451 tot 45455
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

'Commodity boom' houdt nog lang aan

De trend van alsmaar dalende prijzen van grondstoffen is voorgoed gedraaid. Het grootste deel van de grondstoffenvraag werd eeuwenlang gevoed door de behoefte van een klein aantal ontwikkelde landen. De overvloed aan grondstoffen die de aarde rijk was kon naar believen worden geëxploiteerd middels technieken die steeds efficiënter werden. Zo konden de prijzen van grondstoffen decennialang dalen, hetgeen voeding gaf aan onze consumptiemaatschappij en zorgde voor verdergaande ontwikkeling.

Bijna gelijktijdig met het barsten van de internetbel knapte ook deze grondstoffentrend.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Hoe zilver opnieuw geld kan worden...

Alasdair Macleod bespreekt met Pasha Roberts de mogelijkheid van zilver als monetair alternatief in de toekomst.

Alhoewel Roberts een fictief scenario schetst in de film ‘Silver Circle’ over de rol van zilver in de toekomst, kan het wel gebruikt worden als een houvast voor de implementatie van zilver als geld.

Bron: blikopdebeurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

'Trage bankrun' eurozone al gaande

De signalen nemen toe dat een 'trage bankrun' al gaande is in Zuid-Europa, stellen een aantal gerespecteerde analisten. Als het verkopen van staatspapier en wegsluizen van spaargeld uit Spanje en Italië in het zelfde tempo zal plaatsvinden als in Griekenland, Portugal en Ierland dan dreigt een verdere kapitaalsvlucht van ruim 400 miljard euro, waarschuwt Citibank. Ondertussen nemen de problemen bij Spaanse banken verder toe en bleef premier Rajoy maandag zeer vaag over maatregelen om de sector te redden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Griekse politie maant burgers aan geld op de bank te laten eerder dan het thuis te bewaren

De Griekse politie maant burgers aan geen geld meer van hun bankrekeningen af te halen en wel om veiligheidsredenen. De totale hoeveelheid Griekse deposito’s is sinds het begin van de crisis met 25% gedaald en de aankomende verkiezingen van 17 juni doen de onzekerheid nog toenemen. De woordvoerder van de Griekse politie mengde zich recent in het debat door burgers aan te sporen de banken te vertrouwen eerder dan hun geld af te halen om het thuis op onveilige plekken te bewaren.

Ondertussen raakte bekend dat Griekse banken een nieuwe injectie van 18 miljard euro aan noodhulp hebben gekregen, die de ergste financiële nood van de meest noodlijdende banken moet lenigen.

Bron: powned.tv
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Ook Grieks journaille doet niets

In navolging van overheidsinstellingen, het openbaar vervoer, banken, scholen en eigenlijk alle andere werknemers van Griekenland hebben nu ook de Griekse journalisten hun werkzaamheden neergelegd.

Verwacht de komende 24 uur dus geen nieuws uit het noodlijdende land. Radio- en televisieconsumenten blijven verstoken van nieuws en informatie, terwijl krantenlezers het morgen moeten doen zonder hun lijfblad. De actie is een protest tegen ontslagen en achterstallig loon.