Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45456 tot 45460
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

AEX wederom in het rood

Wederom een slechte beursdag. De AEX en de Midkap staan flink in het rood.

In Amsterdam is de beurs vrijdag lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen ook met verliezen. Een verlaging van de kredietwaarderingen van Spaanse banken en de aanhoudende onzekerheid over Griekenland zorgden voor een nerveuze stemming.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Griekse economie stort in zonder euro'

Met een Grieks vertrek uit de eurozone stort de economie in het land binnen enkele dagen in. Daarvoor waarschuwde Martin Schulz, de voorzitter van het Europarlement, vrijdag op de Duitse radio.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Frankrijk zal begrotingspact respecteren'

Frankrijk zal het Europese bergrotingspact niet schenden. Dat denkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble .

Donderdag stelde zijn Franse ambtgenoot Pierre Moscovici dat Frankrijk het pact, waarin een maximaal begrotingstekort van 3 procent is opgenomen, niet zal ratificeren. Het land wel eerst Europese afspraken maken om de economische groei te stimuleren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent lager na donwgrades Spaanse banken

De AEX opent vrijdag naar verwachting lager, de verlaging van de kredietstatus van een aantal Spaanse banken door Moody's draagt bij aan het aanhouden van de negatieve stemming.

De AEX sloot donderdag lager, vooral op grond van een negatieve dynamiek rondom de Spaanse bank Bankia en twee slechte macrodata uit de VS. De kapitaalmarktrentes in Spanje en Italie liepen weer verder op.

De AEX sloot 1,6% lager op 290,23 punten. De Midkap verloor 1,9% op 472,11 punten. De ASX zakte op het slot 1,5% op 380,94 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Banken moeten 556 miljard dollar ophalen

De banken, waaronder Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, UBS en HSBC, worden door de G20-landen gezien als belangrijke instituten voor het wereldwijde financiële systeem. Zij hebben samen voor 4700 miljard dollar aan bezittingen. De banken moeten meer kapitaal gaan aanhouden volgens de Basel III-bankregels om beter bestand te zijn tegen schokken in de economie.