Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 45456 tot 45460
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Uiteenvallen eurozone kost Duitsland 650 miljard euro

Het uiteenvallen van de eurozone zou Duitsland opzadelen met een rekening van 650 miljard euro of 25% van zijn bruto binnenlands product. Dat astronomische cijfer omvat het totaal van de TARGET2-claims van de Bundesbank op de rest van de eurozone. TARGET2 refereert naar het interne betaalsysteem van Europese centrale banken, een systeem dat volledig uit evenwicht is gebracht door de eurocrisis en de staatsinterventies die erop zijn gevolgd.

Dit onevenwicht is van weinig belang zolang de monetaire unie intact blijft, maar nu de toekomst van de euro steeds minder zeker wordt, heeft de Bundesbank alle reden tot nervositeit. Als de Unie uit elkaar valt, blijft Duitsland achter met een gigantische hoeveelheid toxische leningen, die nooit zullen worden terugbetaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Euro nekt Zuid-Europa

De Zuid-Europese landen, en vooral Spanje, kunnen leren van het succesvolle default van Argentinië. Spanje rest weinig anders dan de monetaire unie te verlaten als het opnieuw concurrentieel wil worden, schrijft Matt Yglesias op Slate.com. Madrid moet van de euro af, net zoals Argentinië in het begin van deze eeuw de dollar losliet en zijn economie zo nieuwe zuurstof gaf.

De werkloosheidgraad van Spanje bedraagt nu officieel 24,4%, hoger dan die van de VS tijdens de Grote Depressie. Spanjaarden met vaardigheden en talent emigreren massaal naar het buitenland en Spaanse bedrijven investeren steeds minder in de productiviteit van hun werknemers. Investeerders mijden Spaanse obligaties, en de dodelijke combinatie van belastingverhogingen en besparingen zal de Spaanse staat binnenkort in nog moeilijkere papieren brengen , schrijft Yglesias.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

INTERVIEW JAMES RICKARDS…

Over goud en meer QE…  Dit is de man die 7000 dollar goud voorspelt ! Futuremoneytrends.com :

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Nikkei eindigt onder 9000 punten

De beurs in Tokio is vrijdag onder de 9000 punten gesloten. De bankaandelen stonden onder druk door een verrassend verlies van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase.

Beleggers waren ook bezorgd over de vooruitzichten van de Japanse technologiegiganten Sony en Panasonic en stuurden beide aandelen tot de laagste niveaus in meer dan 30 jaar. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 8953,31 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Stijgend aantal werkenden met financiële problemen

AMSTERDAM - Meer dan een kwart van alle Nederlanders kampt met een betalingsachterstand. Een groeiend aantal werkenden moet een beroep doen op schuldhulpverlening.

Dit aantal overstijgt voor het eerst het aantal mensen met een uitkering. Dat schrijft het AD vrijdag.

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel slaat alarm omdat veel particulieren het hoofd vanwege de crisis financieel niet meer boven water kunnen houden.