Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45461 tot 45465
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Japanse beurs sluit fors lager

In Tokio is de beurs vrijdag fors lager gesloten in navolging van de negatieve stemming in Europa en New York. De koersafstraffing werd veroorzaakt door ongerustheid over de eurozone, waar de kredietwaardering van 16 Spaanse banken werd verlaagd door kredietbeoordelaar Moody's. Ook de situatie in Griekenland bleef beleggers zorgen baren.

De Nikkei eindigde 3 procent lager op 8611,31 punten. De Japanse beurs leed daarmee het zevende weekverlies op rij. Exportbedrijven, die veel producten verkopen in Europa, behoorden tot de grootste dalers.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Ook Italiaans bankensysteem onder steeds grotere druk

Terwijl de Grieken misschien hun laatste weken in de eurozone doorbrengen, komt ook de Italiaanse economie onder steeds hogere druk te staan.

Italië heeft, na de VS en Japan, de derde hoogste staatsschuld ter wereld (1.900 miljard euro), en heeft daarmee alle kaarten in handen om de globale economie op de rand van de afgrond te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Japanse beurs hard onderuit

In Tokio ging de beurs vrijdag hard onderuit in navolging van de negatieve stemming in Europa en New York. De forse daling werd veroorzaakt door ongerustheid over de eurozone, waar de kredietwaardering van 16 Spaanse banken werd verlaagd door kredietbeoordelaar Moody's. Ook de situatie in Griekenland bleef beleggers zorgen baren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Lagere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen vrijdag lager openen. Een verlaging van de kredietwaarderingen van Spaanse banken en de aanhoudende onzekerheid over Griekenland zorgen voor een nerveuze stemming.

Kredietbeoordelaar Moody's heeft 16 Spaanse banken een lagere kredietwaardering gegeven. Volgens Moody's zijn de verlagingen het gevolg van de recessie in Spanje en de reeds verlaagde kredietwaardigheid van de Spaanse overheid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Nieuwe gezichten op G8-top

In het Amerikaanse Camp David begint vrijdag de jaarlijkse G8-top van vooraanstaande industriële landen. De top is voor de net aangetreden Franse president François Hollande de eerste vuurproef op een groot internationaal podium.

De buiten Frankrijk nog weinig bekende Hollande brengt onder meer een vervroegde terugtrekking van de Franse troepen uit Afghanistan ter sprake. De top wordt naar verwachting overschaduwd door de schuldencrisis in Europa en de vrees dat deze overslaat naar Amerika.