Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45461 tot 45465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Duitse roadmap naar Griekse exit

De Grieken zijn al langer een blok aan het been van de Duitsers. Tot nu toe gingen de Grieken steevast op de knieën voor de Duitsers. Nu een Grieks faillissement niet meer tot een bancaire systeemcrash zal leiden, is een Grieks exit uit de eurozone niet meer veraf.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Investeringsvraag moet zilver op peil houden

Thomson Reuters GFMS publiceert in opdracht van The Silver Institute jaarlijks een rapport over de zilvermarkt. Het rapport merkt op dat er een trend is in de zilversector van een dalende vraag in de productiesector tegenover een stijgende productie. De investeringsvraag moet dit verschil opvullen om stijgende prijzen te garanderen.

De vraag naar zilver daalde vorig jaar met 1,5 % tot 876 miljoen ounces. Indien je de investeringsvraag niet meetelt, daalde de vraag met 4,1 %. De industriële vraag daalde over heel de wereld, behalve in China, met 2,5 %. Vooral in de OESO-landen daalde de industriële vraag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Ook Amerikaanse beurzen krabbelen op

De Amerikaanse effectenbeurzen maakten donderdag een einde aan een reeks van zes verliesdagen op rij. Koopjesjagers sloegen hun slag waardoor de graadmeters weer omhoog gingen. Onzekerheid over Griekenland en de economische vooruitzichten in eigen land hielden de winsten echter beperkt.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 12.898,90 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,6 procent tot 1363,19 punten en de techonologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 2941,60 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn donderdag lager gesloten, waarbij de zorgen over Spanje en Griekenland in de loop van de dag wat afnamen, beter dan verwachte economische data over de wekelijkse Amerikaanse uitkeringsaanvragen bijdroegen aan het sentiment en er een algemene "koopmoeheid" onder beleggers heerste nadat de bunds woensdag nog boven de recordgrens van 143,00 punten verhandelden.

Het nieuws dat de Spaanse overheid het noodlijdende Bankia voor 45% zal nationaliseren, droeg donderdag bij het vertrouwen dat het land alles doet om de bankensector uit het slop te trekken. De afgelopen dagen namen de zorgen over Spanje weer toe, hetgeen zijn weerslag kende op de financieringskosten op tienjarig staatspapier die daardoor weer boven de psychologische grens van 6% stegen. Aan het slot donderdag noteert de yield daar weer onder op 5,95%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Spanning rond Spanje ebt weg, maar wat met de banken?

Donderdag 10 mei zal de geschiedenis ingaan als de dag dat de Spaanse koorts wat luwde. De thermometer staat echter nog altijd alarmerend hoog en kan op eender welk moment nog meer de hoogte inschieten.Niemand kan namelijk de positie van de Spaanse banken precies inschatten.

Er is ook nog Griekenland, waar niemand zelfs het woord regering nog maar durft uit te spreken. De roze brillen mochten bovengehaald worden voor nogal wat berichten die vanmorgen binnen sijpelden.