Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45476 tot 45480
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit overwegend hoger

Wall Street is donderdag overwegend hoger gesloten, waarbij de zorgen over Europa wat naar de achtergrond verdwenen door het nieuws dat er wat vooruitgang zit in de Griekse coalitiegesprekken maar de Nasdaq in de laatste minuten van de handelsdag nipt de winst moest inleveren vanwege tegenvallende resultaten van technologiefonds Cisco.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2% hoger op 12.855,04 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3% tot 1.357,99 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,04% afstond tot 2.933,64 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Tijd om Spanje te redden raakt op

De Euro-crisis woest volop om ons heen. We hoeven ons geen illusies te maken, ze zal niet snel verdwijnen. Proactieve maatregelen zijn tot dusver niet of nauwelijks genomen, Europa holt achter de dingen aan en komt steeds hopeloos te laat. Zodat er niets wordt opgelost.

Intussen tikt de tijd ongenadig verder. De tijd om Spanje te redden raakt opgebruikt. Zowel de credit rating van het land zelf als die van haar banken werd verlaagd, de Spanjaarden konden er niet om lachen! De problemen worden er alleen maar erger en erger door.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Marc Faber: "Griekenland moet uit de euro, en Spanje, Italië en zelfs Frankrijk"

Marc Faber werd gevraagd naar de toekomstige uitkomst voor Europa en de toenemende schuldencrisis. Voor Faber is het duidelijk: de landen die zich niet aan de regels kunnen houden, moeten afscheid nemen van de deelname aan de euro.

Dat betekent een exit van Griekenland, maar ook andere spelers zoals Portugal, Spanje, Italië en zelfs Frankrijk! De beurs kan hier nog op gaan reageren…

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Voorzichtig herstel op Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen maakten donderdag een einde aan een reeks van zes verliesdagen op rij. Koopjesjagers sloegen hun slag waardoor de graadmeters weer omhoog gingen. Onzekerheid over Griekenland en de economische vooruitzichten in eigen land hielden de winsten echter beperkt.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een halfuur voor het scheiden van de markt 0,3 procent hoger op 12.869,99 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,4 procent tot 1359,89 punten en de techonologiegraadmeter Nasdaq noteerde vrijwel vlak op 2936,04 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

De bankencrisis laait weer op: vicieuze cirkel

Inmiddels is de vierde bank van Spanje, die voor ongeveer 32 miljard euro aan hypotheek-rommel op de balans heeft staan, genationaliseerd. De Spaanse overheid (c.q. de Spaanse belastingbetaler) gaat miljarden in de bank pompen om deze overeind te houden. Het is de achtste bank die de Spaanse overheid sinds de kredietcrisis heeft gered.