Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 45486 tot 45490
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

MARKET COMMENT: AEX -0,6%, zwaargewichten in de min

De AEX noteert donderdag na krap twee uur handel 0,6% lager als gevolg van flink dalende koersen van zwaargewichten als ING en Shell en relatieve zwaargewichten als ArcelorMittal.

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; [email protected]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Beleggen voor je oude dag

Op de lange termijn is beleggen een goede methode om pensioen op te bouwen. Er zijn zelfs beleggingsfondsen die zich specifiek op pensioenopbouw richten: target date -fondsen, ook wel lifecycle -fondsen genoemd. In de VS is er voor miljarden in belegd. In Nederland zijn ze veel minder populair. Dat kan echter veranderen. Met een terugtredende overheid en groeiende onzekerheid over de collectieve pensioenpotten, zullen steeds meer Nederlanders zelf een deel van hun pensioen op moeten bouwen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Een schok is de boodschap niet meer, maar zij is nog altijd van levensbelang

Hoe anders was het veertig jaar geleden, toen de Club van Rome zijn eerste rapport publiceerde. In 'Grenzen aan de groei' werd duidelijk gemaakt dat de economische groei waarvan de ontwikkelde wereld genoot, zou leiden tot een uitputting van natuurlijke bronnen en een aantasting van het milieu.

Die voorspelling was niet nagelnieuw, maar nu die kwam van een 'club' van invloedrijke wetenschappers, politici en industriƫlen was het een schok. Zeker toen de publicatie van de Grenzen werd gevolgd door een oliecrisis. Die crisis markeerde niet alleen de politieke afhankelijkheid van olieproducerende landen, maar ook de eindigheid van de fossiele energiebronnen.

Blijvend was die schok niet; de oliecrisis werd gevolgd door een periode van overvloedig aanbod van energie en groei van welvaart. Er kwam kritiek op de onheilstijding van de Club van Rome.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Ook institutionele beleggers schuiven weer aan bij goud

Niet enkel slimme beleggers, diverse centrale bankiers en wat pensioenfondsen positioneren zich in goud, ook steeds meer institutionele beleggers schuiven aan bij goud om in te spelen op de daling.

Er zitten zelfs enkele oudgedienden in de lijst van nieuwkomers bij goud. Zo zagen we dat de beruchte hedgefund manager George Soros zijn positie in GLD weer opkrikte, met een VERVIERVOUDIGING tot 319.550 aandelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

'Klanten halen miljard weg bij Bankia'

Klanten van de deels genationaliseerde Spaanse bank Bankia hebben de afgelopen week meer dan 1 miljard euro van de bank gehaald. Dat meldde de Spaanse krant El Mundo donderdag. Bankia wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.