Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 45486 tot 45490
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Pensioenfondsen leeggeroofd

Dat politici de extreem rijke pensioenfondsen al jaren bijzonder interessant vinden, dat wisten we wel. Dat de overheid in de jaren tachtig 30 miljard euro uit het ABP heeft gehaald om daarmee leuke dingen te kunnen bekostigen, dat was tot vorige week geen algemeen bekend gegeven.
 
Nu het ABP in de problemen is gekomen hebben ze besloten openbaarheid te geven over dit feit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

'Spanje helpt Bankia mogelijk via obligaties'

De Spaanse regering overweegt Bankia te ondersteunen door de noodlijdende bank van staatsobligaties te voorzien. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen.

Bankia zou die obligaties kunnen gebruiken als onderpand voor kredieten van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Chinese ellende gaat eurocrisis overheersen in nieuws?

[...]

Zoals ik al meerdere malen heb gezegd, denk ik dat Europa haar pad van hard bezuinigen zal gaan ombuigen naar een pad van extra bestedingen en Eurobonds. Natuurlijk kost dit proces tijd, maar ik verwacht dat het met Europa uiteindelijk wel los zal lopen, ondanks alle ellende. Het Chinese verhaal heeft echter een veel directer effect (ook op Europa overigens) en zal een veel grotere klap teweeg kunnen gaan brengen op de financiële markten. De dood van een ster als de Chinese huizenmarkt zorgt bijna altijd voor financiële zwarte gaten die niet onopgemerkt zullen blijven.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag werp ik mijn blik nog eens op de Nederlandse vastgoedcrisis, stel ik de euro in vraag, kijken we even naar de geflopte beursgang van Facebook en ten slotte kan Griekenland ook niet ontbreken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten. De uitslag van de recente Griekse verkiezingspeilingen voedde de hoop dat Griekenland binnen de eurozone zal blijven. Uit de peilingen bleek dat de Griekse conservatieven, die voor de afgesproken bezuinigingsmaatregelen zijn, momenteel aan de leiding gaan. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8593,15 punten.