Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 45491 tot 45495
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Frankrijk kritisch over uitlatingen Lagarde

De Franse regering heeft zondag afstand genomen van uitlatingen die de Franse directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, een dag eerder deed over Griekenland. Woordvoerster Najat Vallaud-Belkacem noemde de uitspraken ,,nogal simplistisch en stereotiep''.

Lagarde zei tegen de Britse krant The Guardian dat zij weinig medelijden heeft met het Griekse volk, dat mede op last van de Europese Unie en het IMF te maken heeft met zeer ingrijpende bezuinigingen. Daarbij suggereerde zij dat de Grieken de problemen aan zichzelf te wijten hebben, omdat hun belastingdiscipline ver te zoeken is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

'Bodem Griekse schatkist in juni bereikt'

Als Griekenland de steun verliest van de overige eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), kan het waarschijnlijk al volgende maand niet meer voldoen aan zijn betalingsverplichtingen. Daarvoor waarschuwt oud-premier Lucas Papademos in een uitgelekte memo, waaruit de Griekse krant To Vima zondag citeerde.

Bron: Tuur Demeester
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Goud in de berenval

Ik kreeg de laatste dagen heel wat mailtjes met de vraag wat er aan het gebeuren is in de goud- en zilvermarkt. Dit is bijvoorbeeld een berichtje dat dinsdag in mijn mailbox zat:

“Griekenland gaat door het putje, Spanje staat op knappen, tegenvallende cijfers uit de VS. Beurzen zwaar onderuit! Ik denk het goud gaat exploderen.

Maar neen ook het goud wordt zwaar gecorrigeerd.

Snapt u het? Dan snap ik het ook. Heeelp!”

Heel wat mensen hebben vandaag deze ‘help’-ervaring.

[... ...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Wachten op nieuwe geld injecties?

Na een goed begin dit jaar voor de meeste aandelen en grondstoffen staan de meeste koersen nu lager. Zo stond de AEX-index halverwege maart nog boven de 335 punten, maar nu, twee maanden later, staan we rond de 290 punten. Ik zie 4 redenen voor deze daling, namelijk;

Wereldwijde terugval in economische groei Mogelijke piek in bedrijfswinsten Afname globale liquiditeit Europese schuldencrisis

Nu is er op deze website denk ik genoeg geschreven over punt 1 en 4, dus hierover wil ik niet te veel woorden vuil maken. Zoals mijn volgers op Twitter weten (is na te lezen), verwachte ik halverwege 2011 al de huidige economische terugval, in zowel Europa, de VS als in China. Ook heb ik herhaaldelijk gezegd dat de huidige zogenaamde oplossingen van de Europese schuldencrisis maar tijdelijke oplossingen zijn. Punt 2 is misschien wat minder bekend, maar een gevolg van punt 1 en bezuinigingen van overheden. Ik verwacht dus dalende Earnings Per Share (EPS) de komende tijd, maar de vraag is in hoeverre dit al verwerkt is in de huidige koersen. Ik wil het voor nu over punt 3 hebben, een factor die volgens mij in de beleggingswereld wordt onderschat.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

OESO: meer vaart achter hervormingen Italië

Italië moet meer vaart zetten achter plannen om de arbeidsmarkt te liberaliseren. Dat zegt Angel Gurria, het hoofd van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), in een zondag gepubliceerd interview met het Italiaanse dagblad Corrière della Sera.

Volgens Gurria zet Italië met de maatregelen een belangrijke stap in de goede richting. Dat is van cruciaal belang ,,om aan de financiële markten een signaal af te geven dat het hervormingsprogramma van de regering niet is gestopt''. De wet had deze maand van kracht moeten worden, maar wacht nog steeds op goedkeuring van de Senaat.