Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45491 tot 45495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Spaanse en Italiaanse aandelen in berenmarkt-territorium

Aandelen hebben het moeilijk om hun voorgaande toppen van 2012 opnieuw te evenaren, meer nog, de belangrijkste indices zakken week na week dieper weg.

Tot op heden bleven vooral de VS en China gespaard van grote koersverliezen. Die werden hoofdzakelijk geboekt in Europa en enkele opkomende groeimarkten.

Vooral Italië en Spanje krijgen het zwaar te verduren, want beide markten worstelen met een berenmarkt (verlies van meer dan 20 procent).

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goud even niet in trek als veilige haven

Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de goudprijs.

Het zijn geen vrolijke dagen voor beleggers. Door alle onzekerheid over het verdere verloop van de eurocrisis zit de angst er goed in. Je zou zeggen dat de goudprijs met al die onzekerheid nu wel door het dak zou gaan, maar niets is minder waar. De goudprijs daalt juist al dagen. Blijkbaar zien beleggers edelmetaal even niet als een veilige haven om hun centjes naartoe te brengen.

Sterker nog, de goudprijs bereikte deze week het laagste punt in vier maanden en dook onder de 1.600 dollar per ounce. De waarde van de dollar daarentegen stijgt al dagen. Kortom: goud verliest zijn glans en cash is king. Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de goudprijs. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

9 procent minder olie uit Iran sinds sancties

De westerse sancties tegen Iran beginnen kennelijk te werken. Iran heeft 9 procent minder olie geleverd in de eerste 4 maanden van het jaar.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de organisatie van olie-exporterende landen OPEC, die donderdag in Wenen zijn gepubliceerd.

In totaal verhoogden de 12 OPEC-lidstaten hun productie van 30 naar 31,6 miljoen vaten per dag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Hollande pikt ontslagen niet zomaar

François Hollande is van plan snel werk te maken van zijn verkiezingsbelofte om gezonde ondernemingen aan te pakken die werknemers willen ontslaan. Hij zal het gevecht aangaan met grote werkgevers zoals General Motors om ze te dwingen een ,,ethischere'' benadering te kiezen bij ontslagplannen. Dat zei zijn adviseur Michel Sapin donderdag.

De socialist Hollande, die zondag Nicolas Sarkozy versloeg bij de Franse presidentsverkiezingen, wordt dinsdag officieel geïnstalleerd als president van Frankrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag hoger geopend. Na 6 verliesbeurten op rij stapten beleggers weer in de markt. Ook viel het aantal uitkeringsaanvragen in de VS iets lager uit dan verwacht.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,4 procent hoger op 12.885 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 1363 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,4 procent tot 2947 punten.