Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 45491 tot 45495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Geslagen krater bij JPMorganChase minstens dubbel zo groot

Vandaag is het een feestdag in Europa, maar één feestdag volstaat niet om de spoken te verjagen die de markten nu al wekenlang kwellen. Over exact een maand moeten de Grieken opnieuw gaan stemmen, maar die maand belooft er eentje van het zenuwachtige soort te worden.

Kijken we even in de geruchtentrommel. Reuters meldde gisterenavond dat een aantal Griekse banken ondergekapitaliseerd zijn en beroep moeten doen op de Emergency Liquidity Assistance van de ecb. Meerdere Griekse banken zouden sinds maart een negatieve equity hebben.

De Standard & Poor’s 500 Index zette gisteren voor de vierde keer op rij een negatief slot neer. De situatie in Europa blijft de markten de grootste zorgen baren. Er moet meer gebeuren, maar niemand weet precies wat er moet gebeuren. Zonder ingrijpen is een stabilisatie van de situatie weinig waarschijnlijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

AEX opent licht lager

In Amsterdam is de beurs donderdag licht lager geopend. De andere Europese beurzen lieten ook kleine verliezen zien. De handel is erg dun aangezien veel marktpartijen een dag vrij hebben genomen vanwege Hemelvaart.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 293,89 punten. De MidKap-index zakte 0,5 procent tot 479,14 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden 0,1 procent. Londen verloor 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Spaanse economie krimpt 0,3 procent

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande driemaandsperiode. Dat blijkt uit definitieve cijfers die de Spaanse regering donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Handelsverlies JP Morgan zeker 50% toegenomen - media

De handelsverliezen geleden door JP Morgan Chase (JPM) zijn de afgelopen dagen met zeker 50% toegenomen, waarmee de eerste schatting van de bank van $2 miljard met zeker $1 miljard wordt overschreden, meldt de New York Times op basis van bronnen.

Vorige week maakte JP Morgan bekend op een grote handelspositie een verlies te lijden van ongeveer $2 miljard.

De verliezen zijn de afgelopen vier dagen snel gestegen doordat hedgefunds en andere marktpartijen proberen te profiteren van de problemen bij JP Morgan, wat resulteert in een verdere verslechtering van de positie van de bank, schrijft de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

AEX zakt verder weg

De AEX opende fractioneel hoger, maar al snel staat er een verlies op de borden.

Om 09:05 staat de AEX 0,3% lager op 294,1 punten.