Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45496 tot 45500
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling goudprijs

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de goudprijs en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de goudprijs 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: Goudmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat goudmijnen binnen vijf jaar een goudprijs van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om goud te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende goudprijs nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die goud uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Spike in volatiliteit kan S&P 500 Index 20% lager duwen

De S&P 500 Index kan komen bloot te staan aan een ‘spike’ in volatiliteit, kort gezegd kan de beweeglijkheid van de beurskoersen in de U.S. onder druk van de crisistoestand veel groter gaan worden. De beurs op Wall Street mag zich dus de borst nat gaan maken als het van Citigroup afhangt.

Chart analist Tom Fitzpatrick, in dienst bij Citigroup, heeft een degelijke reputatie als ontleder van de grafieken. Naar zijn visie wordt in de U.S. aandachtig geluisterd. Hij houdt momenteel vooral rekening met de CBOE Volatility Index, die de marktverwachtingen over de toekomstige volatiliteit verrekent.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

De euro op Hemelvaartsdag: Run op Spaanse banken, angst voor verlaging rating, €1,26

De euro op Hemelvaartsdag: Run op Spaanse banken, angst voor verlaging rating, €1,26

Bij Spaanse banken, en dan met name bij de net genationaliseerde Banka bank nemen klanten grote sommen op omdat ze de toekomst van de bank  niet langer vertrouwen.

Dat zal na vandaag niet beter worden: de geruchten zijn sterk dat Moody aan het eind van de dag de rating van 21 Spaanse banken zal verlagen. Daarmee wordt de crisissfeer rond Spanje sterker. De koers van de euro/dollar is gezakt tot €1,26

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

'Banken hebben $556 miljard nodig voor Basel III'

De 29 grootste banken in de wereld moeten samen mogelijk 556 miljard dollar (441 miljard euro) ophalen om aan de strengere kapitaaleisen voor de banken te kunnen voldoen. Dat meldde kredietbeoordelaar Fitch donderdag.