Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 45496 tot 45500
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Niemand wil nog goudmijnen

De goudmijnen noteren 36% onder de hoogste koers van de afgelopen 12 maanden. Vooral de voorbije maanden ging het hard.

De Market Vector Gold Miners ETF noteerde nog $58 in maart maar tikte gisteren even de $41 aan. Dat is een verlies van 30% op iets meer dan twee maanden tijd.

Weinigen hadden een daling van deze omvang verwacht. Ook ik niet. Vandaar dat heel wat goudbeleggers gedesillusioneerd rondlopen.

Niemand is nog positief! Zelfs de grootste goudbulls vragen zich af of het nog wel zin heeft om in mijnen te beleggen als je rechtstreeks voor goud kan kiezen.

Dit is natuurlijk precies wat je wil zien als belegger. Maximaal pessimisme. Dat is het spul waarmee bodems worden gevormd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Wie helpt om de koers van de € naar omlaag te duwen?

Het is en blijft in onze ogen een conundrum: de Euro-crisis jaagt regelmatig iedereen de gordijnen in en de euro geeft nauwelijks een krimp. Wat we daarvan moeten denken? Misschien is het gebrek aan alternatieven een logische uitleg. Yen en dollar staan er niet veel beter voor.

Nouriel Roubini, de man van RGE Monitor, heeft een opmerkelijke stap gezet. In een serie tweets riep Roubini op om de euro te laten verzwakken. Een zwakkere valuta is absoluut nodig in het reddingsplan voor de euro. Eigenlijk is de redenering van Roubini heel eenvoudig.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Spaanse rente blijft hoger dan 6 procent

De rente op Spaanse obligaties is donderdagochtend gestabiliseerd, na de gedeeltelijke overname door de Spaanse overheid van de noodlijdende bank Bankia. Het rendement op 10-jaarsleningen bleef echter hoger dan 6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Eurozone geeft Spanje naar verwachting meer speelruimte

Overheden in de eurozone zullen Spanje naar verwachting meer speelruimte geven bij het behalen van zijn begrotingsdoelstellingen van volgend jaar, stellen functionarissen die betrokken zijn bij de discussies, waaruit blijkt dat het valutablok de intentie heeft af te zien van de starre tenuitvoerlegging van de begrotingsregelgeving in de regio.

Bezuinigingen zullen nog steeds het overheersende principe zijn van het Europese begrotingsbeleid. Maar de verwachte bijgestelde benadering richting Spanje,, suggereert dat de regels in bepaalde gevallen aangepast kunnen worden om rekening te houden met het gegeven dat begrotingstekorten meestal toenemen in het geval economieen in een recessie raken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Oudere werknemer denkt langer door te werken

Werknemers van 55 tot en met 64 jaar verwachten in hun huidige werk aan de slag te kunnen blijven tot een gemiddelde leeftijd van 64,7 jaar. Dat is anderhalf jaar later dan de leeftijd waarop werknemers nu met pensioen gaan, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd.