Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4551 tot 4555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Australian Stock Exchange kampt met problemen

De Australian Stock Exchange (ASX) kampte vandaag met technische problemen. Eerst werd de opening met 90 minuten uitgesteld waarna het na een hobbelige herstart vervolgens tot een volledige stilstand kwam. In totaal was er slechts voor een half uur handel mogelijk.

Het volume was bijzonder licht met zo’n 1,28 miljard aan verhandelde aandelen, 20 procent van de omzet van de maandag ervoor. Het betreft daarmee een stillere handelsdag dan op een kerstavond.

De Australian Stock Exchange, zelf een beursgenoteerde onderneming, gaf aan dat voor het begin van de volgende handelsdag een update gegeven zal gaan worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Volgende hoofdpijndossier dient zich aan bij Brexit: Noord-Ierland wil geen complexe grens met Ierland

Brexit is weer een onvoorzien en onbedoeld gevolg rijker: een mogelijke hereniging van Ierland en Noord-Ierland. De uittocht van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie compliceert het politieke en economische leven van de Noord-Ieren dusdanig, dat de uiterst gevoelige re-unification weer bespreekbaar wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 september 2016

BIS: Euro wint ook buiten eurozone aan populariteit

Het stimuleringsprogramma van de ECB heeft niet alleen binnen de Eurozone een stimulans gegeven aan de kredietverlening, maar ook daarbuiten. Dat schrijft de Bank for International Settlements (BIS) in een nieuw rapport dat afgelopen zondag werd vrijgegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

OPEC en niet-leden dicht bij deal over stabiliseren oliemarkt – media

(ABM FN-Dow Jones) De Organisatie van olie-exporterende landen en grote olieproducerende landen buiten het kartel zouden dicht bij een deal zijn om de oliemarkt te stabiliseren. Dit berichtte Reuters zondagavond laat op basis van uitspraken van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

“We hebben een lange bilaterale ontmoeting gehad met [de Iraanse president] Hassan Rohani en we zijn dicht bij een deal tussen de OPEC producenten en de niet-leden”, aldus Maduro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Aandelenhandel in Sydney plat vanwege storing

De aandelenhandel in Sydney is maandag platgelegd door technische problemen. 

Nadat een storing de opening van de handel al anderhalf uur had vertraagd, zorgden de problemen er in de middagsessie voor dat de Australische beurs voor de rest van de dag werd gesloten.

De storing komt op een slecht moment. Op woensdag komt namelijk het rentebesluit van de Federal Reserve.