Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4551 tot 4555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Hoe Rusland het banenverlies van 15% van al haar bankbedienden opvangt

De Russische bankensector verkeert in complete meltdown. De crisis van 2008, die heel wat Russische banken kopje onder duwde en tot een oligargische consolidatie van de markt leidde, is eigenlijk nooit opgehouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Deutsche Bank: de goudcrash is nog maar net begonnen

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat de goudprijs nog veel verder kan zakken. Het is een mooie rit geweest, maar goud is 20% tot 25% overgewaardeerd, aldus de Chief Global Strategist Binky Chadha. Goldman Sachs daarentegen heeft een andere mening.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Pond krijgt zelfde te verduren als goud, geen schuldige aan te wijzen

Wat afgelopen week met goud gebeurde, gebeurde vannacht met het Britse pond. In twee minuten tijd zakte de bodem weg en ging er op een gegeven moment zelfs 10 procent op achteruit ten opzichte van de dollar. De munt herstelde zich daarna snel maar leverde toch ook in.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Koninklijke Munt stopt definitief met productie van euromunten

De Koninklijke Munt wil begin volgend jaar zijn atelier voor de productie van euromunten sluiten. De maatregel zal een jaarlijkse besparing van 2,5 miljoen euro opleveren.

Dat heeft de Federale Overheidsdienst Financiƫn bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de vraag naar muntstukken daalt. Er wordt aan toegevoegd dat de vraag door de opkomst van elektronische betaalmiddelen in de toekomst nog verder zal afnemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Britse pond hard onderuit

Het Britse pond ging vrijdag hard onderuit met zo'n 6 procent, de grootste daling sinds de uitkomst van het referendum over het EU-lidmaatschap bekend werd in het Verenigd Koninkrijk. De munt daalde tijdens de vroege valutahandel op Aziatische beurzen tot het laagste niveau in 31 jaar ten opzichte van de dollar.