Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 45501 tot 45505
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Stijgend aantal werkenden met financiële problemen

AMSTERDAM - Meer dan een kwart van alle Nederlanders kampt met een betalingsachterstand. Een groeiend aantal werkenden moet een beroep doen op schuldhulpverlening.

Dit aantal overstijgt voor het eerst het aantal mensen met een uitkering. Dat schrijft het AD vrijdag.

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel slaat alarm omdat veel particulieren het hoofd vanwege de crisis financieel niet meer boven water kunnen houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Kwart Nederlands vastgoed minder waard dan onderpand - media

Een kwart van de leningen die banken in het Nederlands vastgoed hebben uitstaan is minder waard dan het onderpand, meldt Het Financieele Dagblad (FD vrijdag op grond van een steekproef die de Nederlandsche Bank (DNB) heeft gehouden bij leningen ter financiering van commercieel vastgoed, waarvan de eerste bevindingen zijn opgenomen in het donderdag gepubliceerde halfjaarlijkse Overzicht Financiele Stabiliteit.

"Dat betekent dat banken meer hebben uitstaan aan beleggers, eigenaren en projectontwikkelaars dan de gebouwen waard zijn", schrijft de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

'Amsterdamse beurs begint lager'

De Amsterdamse beurs zal vrijdag naar verwachting lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen openen. De politieke impasse in Griekenland en een verrassend verlies van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase zorgen voor een negatieve stemming.

,,De AEX opent 1 tot 3 punten lager. Het handelsschandaal bij JP Morgan zet de stemming onder druk. Het controlesysteem bij de meest vooraanstaande bank in de VS heeft gefaald. Daarnaast zal vooral worden gelet op de verwachtingen voor de Europese economie uit Brussel en zullen in Spanje de hervormingsplannen voor de Spaanse banken bekend worden gemaakt'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Eén op tien Vlaamse inkomens onder armoedegrens

In Vlaanderen heeft 10,4 procent van de bevolking een inkomen dat onder de armoedegrens blijft. Bovendien wordt 8,6 procent van de Vlaamse kinderen in een kansarm gezin geboren en één kwart van de kinderen woont in een huis zonder degelijke sanitaire voorziening. Dat blijkt uit de Armoedebarometer, die wordt opgesteld in opdracht van een samenwerkingsverband van dertien organisaties en sociale bewegingen. Er wordt opgemerkt dat ongeveer 140.000 Vlaamse kinderen in armoede leven. Vorig jaar al was aangegeven dat die cijfers op twaalf jaar tijd een verdubbeling aangaven en die situatie zou nog zijn verslechterd. Ook zouden steeds meer mensen medische zorgen moeten uitstellen. De onderzoekers geven aan dat de problemen niet aan de crisis of duurdere brandstoffen kunnen worden geweten. Volgens hen heeft het beleid te weinig inspanningen geleverd. Zij voeren aan dat het leven goedkoper moet worden gemaakt, terwijl ook de inkomens moeten worden verhoogd. (MH)

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Nog steeds overwogen in goud, vraag naar fysiek goud houdt stand

Goud bevindt zich momenteel in het 12e jaar van een haussemarkt en zou in het vierde kwartaal een recordhoogte kunnen bereiken indien de centrale banken de rente op recordlaagten houden, zelfs al zijn de hedge funds het minst bullish sinds 2009, zoals blijkt uit de analyses van de beste analisten.

Onbewerkt goud en zilver zullen volgens Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium, in het vierde kwartaal gemiddeld 1900 USD per ounce halen, 14% meer dan nu het geval is, zoals blijkt uit de mediaanverwachtingen van de top 5 van analisten van edele metalen in de Bloomberg Rankings van de afgelopen twee jaar.