Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45506 tot 45510
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Soros verviervoudigt goudpositie in ETF

Hoewel goud-gerelateerde investeringen veelal een slechte pers krijgen, blijkt uit de meest recente registraties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat instituties grotere posities in goud ETFs aan het innemen zijn.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Bankaandelen Italië en Spanje flink omlaag

De bankaandelen in Italiƫ en Spanje gingen donderdag stevig omlaag. Een dure obligatieveiling van Spanje wakkerde de zorgen over de schuldencrisis verder aan.

In Milaan daalden aandelen van Unicredit, Intesa Sanpaolo en Banca Monte dei Paschi di Siena tot 6 procent. In Madrid verloren BBVA en Santander circa 3 procent. Het genationaliseerde Bankia zakte meer dan 10 procent in waarde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

'Banken moeten 556 miljard dollar ophalen'

De 29 grootste banken in de wereld moeten samen mogelijk 556 miljard dollar (441 miljard euro) ophalen om aan de strengere kapitaaleisen voor de banken te kunnen voldoen.

Dat meldde kredietbeoordelaar Fitch donderdag. De banken, waaronder Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, UBS en HSBC, worden door de G20-landen gezien als belangrijke instituten voor het wereldwijde financiƫle systeem.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Moody's zal kredietratings Spaanse banken verlagen - media

Moody's Investors Service Inc. heeft verscheidene Spaanse financials medegedeeld hun kredietratings in de komende twaalf uur te verlagen, meldt de Spaanse krant Expansion, onder verwijzing naar anonieme bronnen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

President Tsjechië: Invoering euro was een vreselijke fout

Duitse familie ondernemingen vormen front tegen invoering ESM; President Klaus, die weet wat het is om onder het communistische juk te moeten leven, vergeleek de EU eerder met de voormalige Sovjet Unie.

De Tsjechische president Vaclav Klaus is één van de zeer weinige overgebleven onafhankelijk denkende politici in Europa die stelselmatig weigert mee te gaan met de euro-propaganda van de heersende politieke- en media elite. Begin deze maand gaf hij een interview aan CNN, waarin hij stelde dat de huidige koers van Europa op niets zal uitlopen en hij de invoering van de Europese Monetaire Unie -de euro- een vreselijke fout noemde.

'Ik ben al heel lang een criticus van wat er gebeurt in de eurozone en de EU,' aldus Klaus. 'Ik maak me zorgen, want ik zie geen enkele oplossing. Oplossingen zijn er zeker, maar de politici en burgers in Europa accepteren zulke harde maatregelen niet.'

[...]