EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 45506 tot 45510
Geplaatst op: zondag 3 juni 2012

‘Redding eurozone ligt in Duitse handen’

Duitsland heeft nog drie maanden de tijd om de eurozone te redden en een 'verloren decennium' te voorkomen.

Duitsland heeft nog drie maanden de tijd om de eurozone te redden en een 'verloren decennium' te voorkomen.

Die waarschuwing uitte de Amerikaanse miljardair George Soros dit weekeinde op het jaarlijkse economie-evenement in het Italiaanse Trento, waar hij te gast was.

Soros voorspelt dat de Griekse crisis komend najaar tot een climax zal komen. Dat betekent dat de autoriteiten volgens hem nog drie maanden de mogelijkheid hebben “hun fouten te corrigeren en de huidige trends te keren”. Met autoriteiten doelt hij vooral op de Duitse overheid en centrale bank.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 3 juni 2012

Obama geeft Europa de schuld voor problemen

De Europese schuldencrisis is debet aan de traagste groei van de Amerikaanse werkgelegenheid in een jaar.

De Europese schuldencrisis is debet aan de traagste groei van de Amerikaanse werkgelegenheid in een jaar.

Dit zei Obama op bijkomsten van donateurs in Chicago en Minnesota en heeft Bloomberg opgeschreven. Obama moest zich verantwoorden voor het slechte werkgelegenheidsrapport dat gisteren werd uitgebracht.

Lees verder op nieuwstips.com
Geplaatst op: zondag 3 juni 2012

Kapitalisme, wat is daar nou erg aan?

Heeft u het ook gemerkt? Het kapitalisme is terug. Nou ja: het woord dan. Het systeem is nooit weggeweest natuurlijk, we noemden het de afgelopen decennia alleen anders: democratie, stelsel van de vrije markt. Na de val van de Muur durfden we zelfs te spreken van het vrije Westen, omdat toen pas overduidelijk bleek dat veel Oostblokkers ons systeem eigenlijk veel beter vonden. Daarmee leek niet alleen Marx' droom, maar ook de door hem gemunte term kapitalisme, met zijn negatieve bijklank, een zachte dood gestorven te zijn.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: zondag 3 juni 2012

'Wacht niet langer: koop nu een huis'

De kogel is door de kerk. Er komen hervormingen op de woningmarkt. Belangrijkste elementen: de overdrachtsbelasting wordt permanent verlaagd naar 2 procent en de aflossingsvrije hypotheek verdwijnt voor nieuwe gevallen. Je krijgt alleen nog renteaftrek als je gaat aflossen via een zogenaamd 'annuĂŻteit'. Dit betekent effectief dat de maandlasten omhoog gaan. Daardoor zullen mensen naar alle waarschijnlijkheid minder willen lenen. Dit kan leiden tot een dalende huizenprijs, maar dat hoeft niet, of niet veel te zijn.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: zondag 3 juni 2012

Ook Spanje pleit nu voor Europees schuldbeheer

Ook Spanje pleit nu voor Europees schuldbeheer

Ook Spanje pleit nu voor Europees schuldbeheer

Ook de Spaanse premier Mariano Rajoy pleit nu openlijk voor een volwaardige muntunie, dus met een soort van centraal begrotings- en schuldagentschap. In eigen land schakelt Rajoy de grote auditagentschappen in om de banken door te lichten. Dat is een flinke blaam voor de Spaanse nationale bank, die daarin duidelijk tekort schoot.

Lees verder op tijd.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs