Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 45526 tot 45530
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan goud en zilver

De waarde van al het goud en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van goud en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel goud gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel goud gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de goudprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek goud, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw goud aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel goud gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Documentaire End of the Road: How Money Became Worthless

Begin dit jaar verscheen een trailer van een nieuwe documentaire over de huidige financiële crisis, getiteld 'End of the Road'. In januari brachten we u al op de hoogte van de trailer, maar nu is de complete documentaire dan ook eindelijk beschikbaar. Helaas wordt het materiaal niet gratis aangeboden, maar de experts die aan het woord worden gelaten zijn absoluut het luisteren waard. De documentaire duurt 56 minuten en kan worden gekocht of gehuurd voor een vergoeding van $4,99.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Interessante feiten over Europese werkloosheid

Tot aan de crisis in 2008 had Amerika een hogere werkgelegenheidsgraad dan Europa. Het flexibele arbeidsmarktbeleid in Amerika zorgde er echter voor dat de werkgelegenheidsgraad in Amerika veel harder daalde tijdens de crisis dan in Europa. Het voordeel van het flexibele arbeidsmarktbeleid is de forse herstelbeweging van de Amerikaanse tewerkstelling sinds begin 2010. In Europa was er slechts een matig herstel en daalt de werkzame beroepsbevolking opnieuw sinds 2011.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom goud aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar goud. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van goud. De Filippijnen vergrootte haar goudreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van goud, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de goudaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.