Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 45526 tot 45530
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Goud in vrije val: Verlies in mei al 7%

Goud begon 2012 heel mooi door een van de meest voortvarende starts mee te maken sinds vele jaren. Vele mensen hadden de verwachtingen dat de grens van 2500 dollar per troy ounce weleens verbroken zou kunnen worden dit jaar. Echter in de maand welke nog niet eens voorbij is heeft goud een grote stap terug moeten doen.

De prijs van goud stond op 1 mei op een koers van 1660 dollar per troy ounce. In 16 dagen tijd is de goudkoers met 7 procent gedaald en staat daarmee nu op een koers van 1560 dollar per troy ounce. De grote onrust in Europa door de diverse verkiezingen is men het vertrouwen in goud verloren. Nu ook bekend is geworden dat Griekenland opnieuw naar de stembus gaat is de kans groot dat de goudprijs verder zal gaan teruglopen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Herstel voor AEX

Listing Core Laboratories gevierd met een gongslag en een feestelijke ceremonie. David M. Demshur, Chairman en ceo van Core Laboratories, gaf met de gongslag officieel het startsein voor de handel in het aandeel Core Laboratories.

Kort voor half vijf stond de AEX 0,3% hoger op 297,2 punten. Rond koffietijd werd nog de laagste dagstand van 292,26 punten aangetikt. De Midkap-index noteerde 1% hoger op 484,7 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, waarbij beleggers voorbij de zorgen over het Griekse landschap en de financiele situatie kijken, voorafgaand aan een handvol aan data en de notulen van de vergadering van de Federal Open Market Committee.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Wekelijkse olievoorraden stijgen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week sterker toegenomen dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 11 mei met 2,1 miljoen vaten toe naar 381,6 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een stijging met 1,4 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Het Europa van twee snelheden

Het Europese project davert op zijn grondvesten. En alhoewel het nog lang geen uitgemaakte zaak is, zijn we mogelijke binnenkort getuige van een eerste slachtoffer (Griekenland) van de Unie binnen de Eurozone.

Als de Grieken afhaken, dan zullen wellicht meerder landen op termijn in hun voetsporen treden. Dan wordt het duidelijk dat een Europa op twee snelheden niet werkt.

Een lagere snelheid in het Zuiden en een hogere snelheid in het Noorden. Dit vertaalt zich momenteel in een economische krimp in de Zuiderse landen en een groei in Duitsland.