Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 4556 tot 4560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Euro/dollar pariteit komt steeds dichter

Er wordt al sinds vorig jaar gezegd dat de euro en dollar richting pariteit zouden evolueren, de euro/dollar-koers zakte maandenlang richting de heilige 1:1 grens maar bleef in maart 2015 steken en beweegt sindsdien zo goed als horizontaal. Men verwacht dat het beleid van de kersverse president Trump de laatste zet kan geven richting pariteit.

Voor zij die er al een tijdje op zitten te wachten, de euro en de dollar zouden volgend jaar eindelijk richting pariteit kunnen gaan. Er wordt gespeculeerd dat de dollar in waarde zal stijgen richting 1 euro omdat Donald J. Trump het huidige beleid over boord wilt gooien om meer te investeren en de belastingen te verlagen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Is de euro gedoemd te mislukken?

Deze video is opgenomen tijdens het evenement Reinvent.money. Tijdens het Event werd er gesproken over de toekomst van geld en monetaire hervorming. In deze video Stephanie Kelton over onder andere MMT en over de definitie van geld Daarna praten Paul Tang (PvdA), Theiry Baudet (FvD) en Ancilla van de Leest (lijsttrekker Piratenpartij) over wat er zou moeten gebeuren met de euro.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Hoe $3 biljoen acuut toegang krijgt tot de goudmarkt

We staan op de startstreep van zeer krachtige stierenmarkt, wellicht zelfs de grootste stierenmarkt in de geschiedenis voor goud. We hebben het hier niet over een goudmarkt zoals in 1970 toen de goudprijs steeg van $35 naar $800 dollar, of van het afgelopen decennium toen goud een langdurige stijging doormaakte van $250 naar $1.900 dollar. Deze keer zal het compleet anders zijn – groter.

Inderdaad, centrale banken over de hele wereld doen hun best om aan de vraag van hun politieke vrienden tegemoet te komen door het blijven drukken van geld, maar deze factor valt eigenlijk in het niet bij enkele katalysatoren die de goudprijs werkelijk als een raket de lucht in zullen stuwen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Dow Jones koerst naar nieuw record, rentes stijgen fors na speech Trump

De Dow Jones-index op Wall Street is bij opening van de beurs naar een nieuwe recordhoogte gekoerst. Beleggers zijn optimistisch dat het fiscale stimulusplan van Donald Trump de economie ten goede zal komen. Ook gisteren gingen heel wat aandelen al hoger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Rentes stijgen fors na speech van Trump

De rentes in de VS en in Europa zijn gisteren en vandaag fors gestegen, nadat Donald Trump in een speech na zijn verkiezingszege de nadruk gelegd had op stimuli voor de economie en infrastructuurwerken. De Belgische tienjaarsrente stijgt vandaag omstreeks 16 uur met 17 basispunten tot 0,63 procent, het hoogste niveau sinds eind april. Ook in Frankrijk en Duitsland zijn er rentestijgingen met minstens 10 basispunten. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert 6 basispunten hoger op 2,1 procent.