Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 4556 tot 4560
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

ECB overweegt steunbeleid geleidelijk af te bouwen

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt om zijn opkoopprogramma voor obligaties geleidelijk af te bouwen.

De ECB koopt op dit moment voor 80 miljard euro per maand aan obligaties op. Dat zou kunnen worden verminderd in stappen van 10 miljard euro per maand, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De centrale bank heeft toegezegd om tot maart 2017 te blijven opkopen, daarna zou de periode weer kunnen worden verlengd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Goudprijs duikt voor het eerst sinds Brexit onder $1.300

De goudprijs kende sinds het begin van dit beursjaar een vliegende start. Binnen enkele weken stond de goudprijs al flink hoger en de goudstieren wisten deze stijgende trend lang vast te houden. Maar, sinds de zomer is de richting van de goudprijs veranderd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Val pond duwt Britse economie naar zesde plek in de wereld, na… Frankrijk

Groot-Brittannië is door de val van het Britse pond niet langer de vijfde grootste economie van de wereld. Die eer valt nu Frankrijk te beurt, terwijl Groot-Brittannië naar de zesde plaats zakt. Dat blijkt uit berekeningen van het IMF, dat de waarde van de Britse economie op 2.190 miljard euro schat, terwijl de Franse nu 2.228 miljard euro weegt. Begin deze week was Groot-Brittannië nog de vijfde grootste economie ter wereld, maar de door premier Theresa May en andere Britse leiders aangekondigde plannen om voor een ‘Hard Brexit’ te gaan, duwden het pond verder naar beneden. De Britse munt noteert nu tegen 1,14 euro, zijn laagste koers in 31 jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Dubai wil wereldwijd grootste knooppunt vliegtuigtrafiek worden

Tegen het einde van dit decennium zal Dubai International Airport concurrenten zoals Peking en Atlanta hebben overstegen en de drukste luchthaven van de wereld zijn geworden. Dat heeft Paul Griffiths, chief executive van Dubai International Airport, gezegd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

'Brexit brengt 75.000 Britse banen in gevaar'

In het ergste geval komen ongeveer 75.000 banen en belastinginkomsten ter waarde van 10 miljard pond mogelijk in gevaar bij een Brits vertrek uit de Europese Unie.

In het beste geval verdwijnen er maar vierduizend banen en dalen de belastinginkomsten met 0,5 miljard pond.