Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 45566 tot 45570
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

ECB's Asmussen: ESM moet per 1 juli in werking treden

Europa moet het permanente noodfonds volgens schema implementeren en activeren, om daarmee de schuldencrisis uit de eurozone tegen te gaan, zegt ECB-bestuurslid Joerg Asmussen maandag.

Zijn opmerkingen komen op een moment dat het permanente noodfonds, het Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM), gepland staat om op 1 juli in werking te treden. Deze planning komt echter in het geding omdat de oppositie in het Duitse parlement een stemming over de maatregel wil uitstellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

JPMorgan kan helemaal uit de hand lopen

Wat is er eigenlijk aan de hand met JPMorganChase? Wie het weet, mag het zeggen. De flamboyante Jamie Dimon weet blijkbaar zelf ook niet wat er binnen zijn bank is gebeurd. Voorlopig weten we alleen dat de verliezen de eerste ramingen ver overtreffen.

JPMorgan gaf aanvankelijk een verlies van $ 2 mrd op ‘trading strategy’ toe, maar gaf enkele dagen later schoorvoetend toe dat het totale gat waarschijnlijk $ 3 mrd zal overtreffen. Of het daarmee gaat stoppen is niet zeker, vooral omdat JPM nog altijd niet kan zeggen hoe het allemaal is gebeurd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Rijke investeerders zijn vorige week 33 miljard dollar kwijtgespeeld

Vorige week was een rotslechte beursweek en dat zowel voor grote als voor kleine beleggers. De Standard & Poor’s 500 index leed het zwaartse verlies sinds November 2011. Ook in de U.S. maakt men zich grote zorgen over een mogelijke exit van Griekenland uit de Euro-zone.

De Mexicaan Carlos Slim, eigenaar van telecommunicatiegroep American Movil SAB, speelde $ 4,1 miljard kwijt, wat echter niet verhindert dat hij de rijkste man ter wereld blijft. Het fortuin van Slim wordt geraamd op $ 65,5 miljard, hij kan dus nog wel tegen een stootje.

Bill Gates en Warren Buffett ontsnappen de dans niet

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Europa zal de weg van goud bewandelen

Chris Martenson sprak met Alasdair Macleod, een gewezen grondstoffenhandelaar met een diepe kennis van het financiële systeem. Macleod overziet de ravage in Europa en de fundamentele tekortkoming bij de oprichting van Europa in 1997.

We naderen nu snel een Big Bang in Europa, maar Alasdair Macleod ziet een lichtpunt: goud!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Prijzen Nederlandse woningmarkt blijven in vrije val

De daling van de huizenprijzen in Nederland blijft maar aanhouden. Meer nog, afgelopen maand (april) ging de daling nog sneller dan in de voorgaande maanden.

Het nieuwste cijfers van het CBS liegen er niet om:

Particulieren in Nederland zien de waarde van hun koopwoningen steeds verder wegzakken. Er is inmiddels sprake van een duidelijke neerwaartse trend die nu al verscheidene jaren aanhoudt.