Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 45566 tot 45570
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Griekenland zet ook Wall Street op verlies

In New York noteerden de Amerikaanse effectenbeurzen woensdag lager. De aanhoudende onzekerheid over de politieke situatie in Griekenland en de mogelijke gevolgen daarvan voor de gehele eurozone, blijven de markten in hun greep houden. Ook zorgen over de financiële sector in Spanje spelen een rol.

De Dow-Jonesindex noteerde tijdens een goed halfuur voor het slot 0,7 procent lager op 12.844,52 punten. De Amerikaanse hoofdgraadmeter stevent daarmee af op de zesde verliesbeurt op rij. De S&P 500 daalde 0,6 procent tot 1355,82 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 2935,10 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Griekenland heeft in juni geen geld meer

Het moment dat Griekenland failliet gaat komt volgens steeds meer mensen met rassen schreden dichterbij. Het land heeft te kampen met een economische en een politieke crisis.

Volgens John Taylor, de oprichter van de grootste valuta hedge fund ter wereld (FX Concepts), zal Griekenland in juni 2012 bankroet gaan. Kort hierna zal Griekenland volgens hem de euro toch echt vaarwel moeten zeggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Jim Sinclair: Gold Price Has Bottomed

Goud onder de $ 1.600 is een pijnlijke technische correctie. Maar Jim Sinclair ziet geen redenen tot paniek.

The US dollar is not putting on a grand performance today. The US economy is not going to support the sitting Administration’s desire for another 4 years. QE to infinity is certain even today.There is a global stock market sell off today which is totally unacceptable as it pertains to the US market in an election year. Liquidity floats all boats and all boats are screaming for that liquidity today.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

EFSF houdt EUR1 mrd aan Griekse hulp achter

De regeringen van de eurozonelanden zijn overeengekomen EUR4,2 miljard van de eerder beloofde financiering voor Griekenland vrij te geven, maar houden EUR1 miljard achter. Wanneer dit zal worden uitgekeerd hangt af van de financieringsbehoeften van de Grieken.

Deze beslissing lijkt samen te hangen met de zorgen bij sommige landen om de politieke problemen in Griekenland. Zij vrezen dat het noodpakket dat overeen werd gekomen met de eurozone en het IMF hierdoor in problemen kan komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Shanghai Futures Exchange biedt zilverfutures aan

Vanaf morgen 10 mei kunnen er op de Shanghai Futures Exchange (SFE) ook zilverfutures verhandelt worden. In eerste instantie worden contracten van 15 kg zilver aangeboden in Yuan. Prijzen mogen maximaal 5 % per dag fluctueren.

Met deze stap willen de Chinezen de volatiliteit beperken en het Comex-monopolie doorbreken. Het zou de manipulatie van de zilverprijs ook moeilijker moeten maken. China is een van de grootste producenten en verbruikers van zilver ter wereld. De mogelijkheid om zilver te hedgen in de eigen munt zal de zilverindustrie in China ten goede komen.

[...]