Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 45571 tot 45575
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Trek een lange neus naar al die banken en financiƫle adviseurs: los je hypotheek af!'

Wie gaat aflossen, ziet zijn woonlasten vanaf de eerste dag dalen. Dat geeft een gevoel van opluchting

Waarom lees je in de media nou nooit eens iets over de euforie die je voelt wanneer je het aflossingsvrije deel van je hypotheek tot de laatste cent hebt afgelost?

Of economen af en toe iets zinnigs te melden hebben over de economie, moet iedereen zelf maar uitmaken. Van zoiets als psychologie hebben ze echter geen kaas gegeten. Want anders zouden ze de vraag of je nu wel of niet je hypotheek moet aflossen niet voortdurend reduceren tot een droog rekensommetje. Eerst moest je niet - of in ieder geval niet gedurende de looptijd van 30 jaar - aflossen, omdat je dan hypotheekrenteaftrek misliep. En nu lijkt de vraag alleen maar: levert sparen meer op dan aflossen?

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Exit Griekenland gevaar voor wereldeconomie'

Als Griekenland de eurozone verlaat, zou dat de wereldeconomie ernstige schade toe kunnen brengen. Dat zegt het hoofd van de internationale vereniging van banken Institute of International Finance (IIF), Charles Dallara, vrijdag in een interview met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Bewustzijn over corrupte bankensysteem groeit wereldwijd

Over de hele wereld worden telkens meer mensen zich bewust van de systeemmechanismen van het economisch systeem en hoe oneerlijk de lusten en lasten van dit systeem verdeeld worden. Hier een overzicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Koopkracht gepensioneerden gaat hard omlaag

Gepensioneerden met een pensioen van minimaal 10.000 euro gaan er 3% in koopkracht op achteruit door de afspraken uit het Lente-akkoord. Daarbij komen ook nog de keiharde maatregelen van de pensioenfondsen zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Duitse bunds licht lager de middaghandel in

Duitse bunds gaan vrijdag tijdens een rustige handelsdag licht lager de middag in, waarbij beleggers waakzaam zijn over de politieke situatie in Griekenland en de yields op het Duitse staatspapier dichtbij recordlaagtes blijven.

"Op dit moment lijken de markten te zigzaggen tussen positie-gedreven short squeezes en het negatieve sentiment van het gebrek aan positieve ontwikkelingen in de schuldencrisis in de eurozone", verklaren analisten van Lloyds Wholesale Banking and Markets.