Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 45571 tot 45575
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Griekse verkiezingen zijn een non-event

Toen de eurocrisis begon, wist niemand hoe groot de schade voor de rest van de eurozone zou zijn als Griekenland failliet zou gaan of zou besluiten uit de eurozone te treden. We wisten wél dat de schade enorm zou zijn.

De voornaamste reden was dat de banken uit andere Europese landen tjokvol zaten met Griekse, Italiaanse, Spaanse en Portugese staatsobligaties en leningen aan bedrijven en consumenten in die landen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Kamer opruimen

Over de reeds verleende steun werd niets gezegd , waarschijnlijk is dat niet ongeldig. De ECB en het IMF zijn hier natuurlijk niet blij mee en met dit soort uitlatingen stuur je af op een uiteenvallen van de euro. Nu komen ook Ierland, Portugal en Spanje en Italie in de verdrukking nadat Hollande en Tsipras openlijk rebelleren tegen de 3%-eis.

Bij de Grieken doet me dit een beetje denken aan ‘kijk eens wat ik durf te zeggen’ van een klein kind dat zijn kamer moet opruimen. De obligatiemarkt reageerde hier direct op en de koersen van het tienjarige staatspapier stegen gedurende de dag met een half punt. Dit bracht het rendement op Nederlands staatspapier op 2,09%. De 1,55% in Duitsland is weer eens een dieptepunt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

HORROR: Spaanse aandelen zakken door de bodem

De Spaanse IBEX index zakt (terwijl we dit schrijven) steeds dieper weg. Zonet werd, met de nodige kracht, de steun op 6800 punten doorkruist.

Beleggers dumpen alles wat met Spanje te maken heeft, en dat zijn op de eerste plaats Spaanse staatsobligaties en vervolgens aandelen. De IBEX staat al meer dan 3 procent in het rood deze middag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

'Griekenland riskeert exit uit eurozone'

Een naaste adviseur van de Griekse premier Lucas Papademos heeft Griekse politici woensdag in scherpe bewoordingen gewaarschuwd voor de gevolgen van hun onvermogen om een regering te vormen.

Het land dreigt op deze manier op korte termijn uit de euro te worden gestoten, zei econoom Gikas Hardouvelis op de Griekse radio.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Beurzen opnieuw omlaag

e Europese beurzen gingen woensdag opnieuw omlaag. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende onzekerheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. De beurzen kregen daarnaast een stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken.

,,In Griekenland lijkt het uit te draaien op nieuwe verkiezingen die zullen gaan om de vraag of de Grieken in de eurozone willen blijven. In Amsterdam worden de cijfers van ING goed ontvangen. De bank weet zijn balans geleidelijk aan te verbeteren'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.