Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45571 tot 45575
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Gerucht: noodbijeenkomst ECB

Mogelijk speculeren beleggers op een eventuele nieuwe ingreep van de ECB om de Europese malaise het hoofd te bieden. Desondanks is het geloof daarin nog niet breed gedragen, aangezien de AEX ook in de loop van de ochtend nog een duidelijke min noteert.

"Waar de rendementen op Spaans en Italiaans staatspapier met een looptijd van tien jaar aanvankelijk vandaag hard stegen, kalmeerde de sfeer op de obligatiemarkt door het gerucht", stelt Bonsee. Even voor lunchtijd waren de rendementen op die obligaties zelfs iets gedaald ten opzichte van gisteren.

Bron: bndestem.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Beurzen zetten neergang voort

De Europese beurzen gingen woensdag opnieuw omlaag. Beleggers bleven zeer voorzichtig door de bezorgdheid over de onvoorspelbare gevolgen van een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

,,De onzekerheid houdt aan en er zijn voldoende ingrediënten voor een slappe handelsdag. Het blijft spannend wat er gaat gebeuren, maar we moeten nog een maand wachten op de Griekse verkiezingen. In Amsterdam zet SNS Reaal de daling voort. Daar blijft weinig van over. ASMI klimt daarentegen verder op een mogelijke opsplitsing van het bedrijf", aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: nd.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Olieprijs verder gezakt

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag verder gezakt naar de laagste prijs in de afgelopen zes maanden. Voor een vat Brentolie uit de Noordzee moest in Londen 110,25 dollar worden betaald, 120 dollarcent lager dan een dag eerder.

Voor WTI olie daalde de prijs met 184 dollarcent naar bijna 92 dollar, het laagste punt sinds november. De daling is een reactie op een rapport dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week harder dan verwacht zijn gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Duitse bunds licht hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren woensdagochtend licht hoger, waarbij na het mislukken van de onderhandelingen om een coalitieregering te vormen in Griekenland een run op Duitse bunds is ontstaan.

In reactie daarop zag Duitsland woensdagochtend tijdens een veiling van tienjarige obligaties de yield op een recordlaagte uitkomen. Het land heeft EUR4,1 miljard opgehaald tegen de uitzonderlijk lage yield van 1,47%. Vooraf werd ook door analisten verwacht dat de yield op het laagste niveau ooit uit zou komen tijdens een veiling van het tienjarige papier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

NL Staat wil EUR2 mrd tot EUR4 mrd ophalen met korte leningen

De Nederlandse Staat wil op maandag 21 mei EUR2 miljard tot 4 miljard ophalen met de uitgifte van drie- en zesmaands schatkistpapier, maakt het agentschap van het ministerie van Financien woensdag bekend.

Het gaat om heropeningen van leningen met looptijden tot 31 augustus en 30 november, waarbij de Staat voor beide mikt op een verhoging van het al uitstaande bedrag met tussen de EUR1 miljard en EUR2 miljard.