Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45576 tot 45580
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

`Wall Street begint hoger'

In New York zullen de beurzen woensdag waarschijnlijk hoger openen in een poging wat van de verliezen van een dag eerder goed te maken. De stemming blijft wel voorzichtig door de bezorgdheid over een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal in aanbouw genomen huizen in de Verenigde Staten in april sterker dan verwacht is toegenomen. Het aantal afgegeven bouwvergunningen liet echter een groter dan verwachte daling zien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

ECB blijft Griekse banken financieel ondersteunen

De Europese Centrale Bank (ECB) zal Griekse banken blijven ondersteunen, zegt een woordvoerder woensdag in reactie op berichten dat de bank overweegt de financiering voor de fragiele banken van Griekenland te bevriezen.

De raad van bestuur van de ECB houdt een reguliere vergadering woensdag, die overschaduwd wordt door meldingen over een scherpe stijging in het aantal deposito terugtrekkingen, aangedreven door de vrees dat het land mogelijk de eurozone moet verlaten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Spaanse premier vreest voor toegang tot kapitaalmarkt

Spanje loopt het risico uitgesloten te worden van de internationale kapitaalmarkten, omdat investeerders vrezen voor de euro nu de toekomst van Griekenland in de monetaire unie op losse schroeven staat.

Dat heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy woensdag gezegd. Als Spanje geen geld meer kan ophalen op de kapitaalmarkten dan komt het land in grote problemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Bank of England heeft noodplannen klaar voor uiteenvallen euro

'We staan voor ernstige problemen, waarbij grote verliezen zullen genomen moeten worden. Wat er ook moge gebeuren, er zullen moeilijkheden komen die ons ongetwijfeld zullen beïnvloeden.' Dat heeft de voorzitter van de Bank of England, Mervyn King, gezegd naar aanleiding van de publicatie van het driemaandelijkse Britse inflatierapport.

King waarschuwde de aanwezige journalisten dat de eurocrisis waarschijnlijk erger zal worden en dat zowel de Britse regering als de Bank of England al noodplannen hebben voorbereid voor mocht de crisis escaleren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

BoE verlaagt groeivooruitzicht Verenigd Koninkrijk

De centrale bank van Engeland heeft woensdag aangekondigd dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk op een later moment uitkomt op het beoogde percentage dan in eerste instantie werd verwacht, terwijl de economische groei zwakker zal zijn, waardoor de mogelijkheid van nieuwe stimuleringsmaatregelen open ligt voor de worstelende economie van het land.

De Bank of England (BoE) verklaart dat het jaarlijkse inflatiepercentage naar verwachting niet voor medio 2013 onder de doelstelling van 2% uitkomt, grofweg zes maanden later dan verwacht werd afgelopen februari.