Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45576 tot 45580
Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Geheime documenten : Euromunt altijd al Tijdbom geweest

Geheimgehouden documenten zijn vrijgegeven waaruit blijkt dat politieke leiders sterk hun twijfels uitte over de invoering van de euro.

The German government has been forced to hand over hitherto secret documents that expose the flaws of the euro - and the misgivings of European politicians - in the years before it became a reality.

Der Spiegel news magazine made a successful request for the release of the euro files at a time when the odds on Greece quitting the common currency within 18 months rise to 75 per cent and the chances of a complete shattering of the eurozone have never been higher.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Wat kan Europa doen om de groei te stimuleren? Weinig, is het eerlijke antwoord...

De focus van het economisch debat in de eurozone draait nu helemaal rond het stimuleren van de economische groei. De echte vraag is echter in welke vorm die groeistimulans moet of kan komen.

Volgens Daniel Gros, de directeur van het Center for European Policy Studies, die een lange carrière achter de rug heeft bij het IMF, de Europese Commissie, het Europees Parlement en het Franse Ministerie van Financiën, vond in de jaren negentig van vorige eeuw een gelijkaardig debat plaats op Europees niveau. De recessie van 1995 leidde tot het Stabiliteit- en Groeipact in 1997, op een moment dat Spanje en Italië met werkloosheidscijfers kampten gelijkaardig aan die van vandaag.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Belegt u in goud of wordt u orthodontist?

Het is een beetje rustig aan het goudfront. Willem Middelkoop verkocht zijn goudhandel goedgetimed aan Value8, het fondsje van voormalig VEB-directeur Peter Paul de Vries. Ik denk niet dat hij er erg blij mee is, Peter Paul.

Goud ging vorig jaar door het plafond en bereikte een topkoers van rond de 1900 dollar per troy ounce ergens in het derde kwartaal 2011. Beleggers struikelden over elkaar om goud, al dan niet fysiek, te kopen. En wie nog ergens juwelen had die toch niet werden gedragen, die verkocht ze aan opkopers die in hotels en zelfs in bussen langskwamen. Jacobse en Van Es wisten het al.

Degenen die het laatste deden: hun goud verkopen, deden de beste zaak. Vandaag noteert goud rond de 1640 dollar na eerder al op 1473 te hebben gestaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Vlakkte tot hogere opening AEX verwacht

,,De AEX begint nagenoeg onveranderd. Onzekerheid en angst overheersen. De markten blijven zich druk maken over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, dat steeds dichterbij lijkt te komen. De aandelenkoersen en de grondstofprijzen blijven daardoor onder druk staan'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

In Amsterdam opende ING voorbeurs de boeken over het eerste kwartaal. De bank en verzekeraar heeft afgelopen kwartaal opnieuw last gehad van de aanhoudende onrust op de financiële markten. De winst kwam daardoor aanzienlijk lager uit dan in de eerste 3 maanden van 2011. De nettowinst daalde tot 680 miljoen euro, tegen 1,38 miljard euro vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent circa 1 punt hoger

De AEX opent woensdag naar verwachting ligt hoger, waarbij de koersontwikkelingen op Wall Street na het slot van Amsterdam op dinsdag worden verwerkt, maar de winst blijft fragiel door de aanhoudende onzekerheid over Europa.

Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer rekent bij opening op een winst voor de AEX van 1 punt. "We zullen circa 1 punt hoger opengaan, op basis van de winst in de VS na het slot in Amsterdam. Echter, de futures voor Wall Street noteren inmiddels lager en ik verwacht dat de winst in de loop van de dag onder druk kan komen te staan."