Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 45586 tot 45590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

HORROR: Spaanse aandelen zakken door de bodem

De Spaanse IBEX index zakt (terwijl we dit schrijven) steeds dieper weg. Zonet werd, met de nodige kracht, de steun op 6800 punten doorkruist.

Beleggers dumpen alles wat met Spanje te maken heeft, en dat zijn op de eerste plaats Spaanse staatsobligaties en vervolgens aandelen. De IBEX staat al meer dan 3 procent in het rood deze middag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

'Griekenland riskeert exit uit eurozone'

Een naaste adviseur van de Griekse premier Lucas Papademos heeft Griekse politici woensdag in scherpe bewoordingen gewaarschuwd voor de gevolgen van hun onvermogen om een regering te vormen.

Het land dreigt op deze manier op korte termijn uit de euro te worden gestoten, zei econoom Gikas Hardouvelis op de Griekse radio.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Beurzen opnieuw omlaag

e Europese beurzen gingen woensdag opnieuw omlaag. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende onzekerheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. De beurzen kregen daarnaast een stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken.

,,In Griekenland lijkt het uit te draaien op nieuwe verkiezingen die zullen gaan om de vraag of de Grieken in de eurozone willen blijven. In Amsterdam worden de cijfers van ING goed ontvangen. De bank weet zijn balans geleidelijk aan te verbeteren'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Fitch: Grieks exit niet het einde van de euro - AFP

Wanneer Griekenland de eurozone zou verlaten, betekent dit niet dat de euro omvalt, omdat Duitsland teveel heeft geinvesteerd in de Europese munt, stelt Fitch Rating's chief executive Paul Taylor in een interview het Duitse Spiegel Online, wat dinsdag nabeurs verscheen.

"Wanneer de Duitse mark weer geintroduceerd wordt, zou die aanzienlijk hoger gewaardeerd worden ten opzichte van andere munten. Export-industrieen, die de motor vormen voor de Duitse economie, zouden daaronder te lijden hebben", verklaart Taylor. "Dat gaat Duitsland niet laten gebeuren, zelfs niet wanneer meer dan e e n land de eurozone verlaat".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Griekenland uit de Eurozone kan voor iedereen positief zijn

Wat zou het effect zijn wanneer Griekenland alsnog wordt gedwongen om de Eurozone te verlaten? Meestal wordt zo’n scenario gelinkt aan chaos en wanorde, maar dat hoeft niet noodzakelijk het geval te zijn. We sluiten helemaal niet uit dat zo’n oplossing niet eens zo slecht zou zijn, minder slecht dan algemeen wordt aangenomen.

Misschien zou de euro wel eens sterker kunnen worden, tenminste wanneer de langere termijn bekeken wordt. In de Eurozone blijven dan alleen die landen achter die zich achter de strenge besparingen scharen die door de Europese Unie van de individuele lidstaten gevraagd wordt. Dat kransje zou niet erg groot zijn.

Angst voor het onbekende

[...]