Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 45586 tot 45590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Prijzen Nederlandse woningmarkt blijven in vrije val

De daling van de huizenprijzen in Nederland blijft maar aanhouden. Meer nog, afgelopen maand (april) ging de daling nog sneller dan in de voorgaande maanden.

Het nieuwste cijfers van het CBS liegen er niet om:

Particulieren in Nederland zien de waarde van hun koopwoningen steeds verder wegzakken. Er is inmiddels sprake van een duidelijke neerwaartse trend die nu al verscheidene jaren aanhoudt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nederland betaalt 0,01% rente over korte staatsleningen

De Nederlandse Staat heeft maandag EUR2,29 miljard opgehaald met twee korte leningen, maakt het agentschap Generale Thesaurie van het ministerie van Financien bekend.

Een lening die aflost op 31 augustus leverde EUR1,21 miljard op, tegen een rendement van 0,014%. Een lening tot 30 november bracht EUR1,08 miljard op, bij een yield van 0,025%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Huizenmarkt en onderdekking pensioenfondsen oorzaak recessie

Nederland is sinds 2008 wat betreft de private consumptie veranderd van een koploper binnen de eurozone in een van de zorgenkindjes. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Een verbetering valt niet voor 2013 te verwachten, aldus S&P. Volgens S&P krimpt de Nederlandse economie dit jaar met 1 procent. Lage consumentenbestedingen als gevolg van de zwakke huizenmarkt en onderdekking van pensioenfondsen, zijn daarvan de belangrijkste oorzaak. ,,De groei van de private consumptie in Nederland lijkt nu meer op die van een land in de periferie van de eurozone dan op die van een land in het hart", aldus S&P.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Spaanse rente blijft ver boven 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties stond maandag nog steeds ver boven de 6 procent. Evenals eind vorige week lag het rentepercentage op de langlopende leningen rond 6,3 procent. Een niveau boven de 6 procent wordt door veel economen op de lange termijn als niet dragelijk gezien.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Verliest goud zijn glans, laatste kans om af te bouwen?

In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een duidelijk stijgende trend in de prijs van het goud. Vanaf de bodem in 2008 is de prijs gestegen van $ 750 naar een top van $1.900 vorig jaar augustus. Er lijkt nu een trenddraai in de maak. Lees de analyse van André Brouwers.