Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 45596 tot 45600
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Spaanse rente schiet door de 6-procent-barriëre

Het gaat de verkeerde kant uit op de financiële markten. De Spaanse rente schoot zopas opnieuw door de psychologische barrière van 6 procent.

Hiermee geven beleggers een duidelijk signaal af dat de afgekondigde maatregelen voor de Spaanse bancaire sector onvoldoende zijn. Wellicht dat ook in Spanje de ECB zal moeten ingrijpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Moody‘s dreigt met kredietverlagingen in de bancaire sector

Alsof we nog niet voldoende problemen hadden in het financiële systeem binnen Europa, dreigt ratingbureau Moody’s om de kredietstatus van diverse banken te verlagen, waaronder enkele klinkende Europese namen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Bundesbank waarschuwt voor versoepeling bezuinigingen - media

De Duitse Bundesbank heeft gewaarschuwd voor het versoepelen van de bezuinigingsprogramma's in de crisislanden van de eurozone, meldt de Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Het overheersende doel in het nationale beleid van landen als Griekenland moet het herstellen van het vertrouwen van de financiele markten zijn, aldus het nieuwsbericht, waarbij uit een brief van de Bundesbank wordt geciteerd, die gericht is aan de financiele commissie van het Duitse parlement.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Spaanse rente loopt sterk op

Woensdagochtend stond het rendement op 10-jarige Spaanse obligaties op 5,98 procent. Dinsdag stond de rente nog op circa 5,8 procent.

De huidige stand is de hoogste sinds 23 april, toen de Spaanse rente voor het laatst boven de door veel economen als onhoudbaar bestempelde stand van 6 procent stond.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Het einde van de besparingslijdensweg? 94% van de maatregelen zijn niet eens geïmplementeerd...

Paul Krugman beweert dat besparingen desastreus zijn voor Europa. Hij ziet zowel in Europa als in de VS - waar zijn advies grotendeels wordt opgevolgd - een andere oplossing voor de schuldencrisis: meer overheid, meer stimulus, hogere belastingen, en meer bailouts. Helemaal fout, schrijft Nile Gardiner van The Telegraph.

Krugman schreef verleden vrijdag in de New York Times dat ‘grote bezuinigingen recessies en werkloosheid veroorzaken omdat ze vreten aan het consumentenvertrouwen.' In de politieke verschuivingen van de laatste weken ziet hij zijn voorspellingen uitkomen: het volk wijst de besparingen af omdat ze niet werken.