Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 4561 tot 4565
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Britse bedrijven moeten voortaan melden hoe veel buitenlanders ze in dienst hebben

Groot-Brittannië wil bedrijven verplichten om te melden hoeveel buitenlandse arbeidskrachten in dienst zijn genomen. Dat staat in een voorstel van Amber Rudd, Brits minister van buitenlandse zaken.

Het voorstel moet de Britse bedrijven onder druk zetten meer lokale kandidaten in dienst te nemen. Ondernemers die aan de richtlijnen geen gevolg geven, zouden het risico lopen op de vingers getikt te worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

IMF maakt zich grote zorgen over de schuldenberg van $152.000 miljard

8 jaar na de financiële crisis zit de wereld nog steeds met een gigantische schuldenkater. Schulden exclusief de financiële sector verdubbelden sinds begin deze eeuw en bedragen nu al meer dan $150 biljoen (of $150.000 miljard). Het IMF maakt zich grote zorgen over de gevolgen van deze schuldenberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Het IMF publiceert een vernietigend rapport over de wereldeconomie… en niemand die nog opkijkt

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) trekt opnieuw aan de alarmbel. In een woensdag gepubliceerd rapport maakt de instelling melding van een recordniveau van de schulden op wereldvlak. Volgens het IMF bedraagt die schuld nu 152.000 miljard dollar of twee keer (225%) de omvang van de wereldeconomie. In eerdere rapporten had het IMF al melding gemaakt van de anemische groei van de economie in de rijke landen en waarschuwde het met betrekking tot het referendum in Groot-Brittannië en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de opkomst van het populisme. Ook staan volgens de instelling een derde van de Europese  banken voor ‘grote moeilijkheden‘, zelfs wanneer de economie zich herstelt. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

IMF: ‘Brexit is slechts de start van een globale revolte’

De brexit was slechts de start van een wereldwijde revolutie. Dat heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd.

De keuze van de Britse bevolking om zich los te maken van de Europese Unie, kan volgens de financiële instelling immers mogelijk een toenemende revolte blijken tegen de globalisering en de technologische vooruitgang in de ontwikkelde wereld die de levensstandaard bedreigen.

Een aanhoudend zwakke groei voedt volgens de instelling negatieve economische en politieke krachten die het protectionisme aanwakkeren in Groot-Brittannië, de rest van Europa en de Verenigde Staten. Regeringen worden opgeroepen te reageren vooraleer het probleem erger wordt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Schulden en politieke onrust

Het IMF is in drie kakelverse rapporten eigenlijk best somber over de stand van zaken van de wereldeconomie. Vooral het feit dat we aan de vooravond staan van allerlei politieke veranderingen baart ze zorgen, zegt Kees de Kort. Zeker omdat de onderliggende omstandigheden allerminst stabiel zijn.