Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 4561 tot 4565
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 11 november 2016

Meer dan 1 biljoen verdampt uit obligatiemarkt

Sinds het begin van deze week is er meer dan $1 biljoen aan waarde verdampt uit de obligatiemarkt, zo blijkt uit cijfers van Bank of America Merrill Lynch. Beleggers verwachten dat Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten meer fiscale stimuleringsprogramma's zal opstarten om de economie te stimuleren, waardoor de inflatie zal toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 november 2016

Auto-industrie creëert weer banen… maar niet in Europa

De automotive heeft de afgelopen jaren zware klappen gekregen. De exponentiële groei van de autoproductie in de jaren ’90 en jaren 2000 kwam tot een abrupt einde, onder andere door hoge energieprijzen. Honderdduizenden banen wereldwijd verdwenen op enkele jaren tijd.

Bovendien moeten autobouwers, om competitief te blijven, steeds zwaarder investeren in nieuwe technologie, zowel ecologische als veiligheidstechnologie, en comfort, waardoor de marges steeds kleiner worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 november 2016

Grootste Indiase bankbiljetten op slag waardeloos

In India heeft premier Narendra Modi dinsdag aangekondigd dat de twee grootste bankbiljetten – die van 500 en 1.000 roepies (iets minder dan 14 euro) – in het land met onmiddellijke ingang waardeloos worden.

De premier zei dat de maatregel nodig was om de schaduweconomie en de belastingontduiking in het land te bestrijden. Vanaf donderdag tot en met het einde van het jaar kunnen Indiërs deze nu waardeloze coupures inwisselen tegen nieuwe biljetten van 500 en 2.000 roepies.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Breitbart.com, de propagandamachine van Trump, komt naar Frankrijk en Duitsland

De Amerikaanse nieuwssite Breitbart.com is begonnen met het rekruteren van Europese journalisten voor zijn Franse en Duitse websites. Dat meldt het persagentschap Reuters. Tot augustus werd Breitbart News geleid door Stephen Bannon (foto), die daarna door Donald Trump tot campagnedirecteur werd gebombardeerd. Breitbart komt naar Europa in de aanloop van de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland en wil ook daar de woede en het anti-immigratiesentiment aanwakkeren dat de succesvolle campagne van Trump heeft gevoed.

De site wil inspelen op het succes van respectievelijk het Front National en Alternative für Deutschland om in beide landen te helpen rechtse politici aan de macht te brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Donald Trump ontmoet Barak Obama

Nog maar enkele uren geleden hebben de nieuw verkozen president Donald Trump en de nog huidige president Barak Obama elkaar voor het eerst ontmoet! Vele staan na anderhalve dag nog steeds verbaast van wat er in Amerika gebeurd is, zo verbaast als dat men was nadat bekend was geworden dat Groot-Brittannië de euro ging verlaten. Aan het beeld zal men voorlopig nog moeten wennen.