Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45601 tot 45605
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Ook Wall Street zucht onder Griekenland

De aandelenbeurzen op Wall Street leverden dinsdag flink in en bereikten tussentijds de laagste standen in twee maanden. De vurige wens van de winnaars van de Griekse verkiezingen om opnieuw met de geldschieters van het land om tafel te gaan zitten, voedde zorgen over de vraag of Europa een escalatie van de schuldencrisis kan afwenden.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 12.857,31 punten. De S&P 500-index daalde 1,2 procent tot 1352,68 punten en de Nasdaq verloor 1,4 procent tot 2915,41 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Grote hefboomfondsen speculeren op instorting Nederland en Duitsland

Een groep hefboomfondsmanagers is begonnen met het 'shorten' van een aantal kernlanden van de eurozone waaronder Nederland en Duitsland, twee landen die op dit ogenblik nog steeds recordlage rentes betalen op staatsobligaties.  Dat schrijft de Financial Times.

Shorters speculeren - in tegenstelling tot de klassieke belegger die hoopt dat zijn aandelen zullen stijgen - op een sterk dalende markt. Een shorter gaat op zoek naar aandelen die het de komende tijd slechter zullen doen en verdient geld op een dalende koers omdat hij de aandelen niet koopt, maar leent en ze pas teruggeeft wanneer ze in waarde gezakt zijn. Het verschil tussen beide transacties is zijn winst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -1,4%, KPN +17%

De AEX sloot dinsdag lager, enigszins op de been gehouden door de stevige koerssprong van KPN, als gevolg van een reactie op de opmerkelijke winst van maandag en twijfel over Griekenland en de toekomst van het land, al dan niet in de eurozone.

De AEX sloot 1,4% lager op 300,59 punten. De Midkap zakte op het slot 2,1% op 497,60 punten. De ASX leverde 0,1% in op 400,63 punten.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Syrië heeft tekort aan diesel

Syrië ziet de import van diesel opdrogen. Het land heeft deze brandstof nodig voor zware voertuigen, waaronder legertanks, maar een serie zendingen vanuit Rusland is de afgelopen 4 weken uitgebleven, aldus bronnen in de industrie.

Geen enkele vracht met brandstof die kan worden aangemerkt als diesel, is afgeleverd in de Syrische oliehavens Banias en Tartous de laatste weken, blijkt uit informatie van een bevrachter.

Bron: egoweblog.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Black box trading: Het nieuwe wilde westen

De wereld van black box trading is een gevaarlijke wereld. Vol met diefstal, rivaliteit, conflict en geheimen. Er staan miljarden op het spel. Is je algoritme verouderd? Dan haalt je concurrentie je in. Maar met een voorsprong zijn er miljarden te verdienen.