Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 45606 tot 45610
Bron: pluspost.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Vergeet Griekenland, kijk naar Frankrijk

Alle ogen zijn nu gericht op Griekenland en Spanje, waar de economische druk met de dag stijgt. Dat Griekenland de euro gaat verlaten lijkt een kwestie van maanden en miljarden. De oudste munt ter wereld, de Drachme, gaat ongetwijfeld haar rentree maken. Het is overigens niet de eerste keer dat de Drachme tijdelijk van het toneel was verdwenen.

Spanje, die met bijna dezelfde dramatische werkloosheidscijfers zit als Griekenland, krijgt nauwelijks de tijd om bij te komen of nieuwe financiële tegenvallers dienen zich alweer aan.

Zoals andere analisten al eerder deden, waarschuwt de veelgelezen John Mauldin wederom voor Frankrijk. Laten we even de mogelijke vooroordelen ten aanzien van de politieke kleur van de nieuwe Franse President ter zijde schuiven en naar de cijfers kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Wie gaat als volgende in Europa een steek laten vallen?

De Grieken blijven stug volharden in de boosheid, van een regering willen ze blijkbaar niet weten. Het bericht over het afspringen van de onderhandelingen daarover had de markten amper bereikt of de gevolgen lieten zich gisterenavond in de U.S. al gevoelen. Treasury 10-year note yields belandden op een dieptepunt sinds bijna zeven maanden. De benchmark 10-year yield klom met 0.02 percentage point tot 1.78 percent, maar tikte even aan op 1.76 percent.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

21 miljard: dat kost Nederland de Griekse exit

Volgens Krugman kan het met een paar maanden uit zijn met de euro

De economische crisis en het lage consumentenvertrouwen doet het aantal Nederlanders dat op zomervakantie gaat dalen [...]

Nederland doet het beter dan Spanje, maar niet erg veel beter......

De Europese Centrale Bank (ECB) bereid zich al voor op het einde: de bank trekt zich in hoog tempo terug uit [...]

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande willen dat Griekenland de [...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Alle hens aan dek voor Griekenland

Alle hens aan dek voor Griekenland. Volgens het FD trekt nu ook de ECB zich terug uit het land en Duits minister van Financiën Schäuble laat weten dat het akkoord tussen de EU en Griekenland niet onderhandelbaar is.

Tegelijkertijd doen zich wilde verhalen de ronde, dat steeds meer Grieken hun geld van de bank halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Daling AEX zet voort

Beleggers blijven bezorgd over een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone en de onvoorspelbare gevolgen daarvan voor de rest van Europa. De AEX staat lager.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na handelsaanvang 0,8 procent lager op 293,66 punten. De MidKap-index zakte 0,3 procent tot 478,13 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tussen 0,7 en 1 procent.