Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45606 tot 45610
Bron: kingworldnews.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

'There Is a War Going on Because Fiat Money Is Dying'

“This type of action is always orchestrated at a counterintuitive time, where it doesn’t really make logical sense.  It works because it keeps the vast majority of society away from the sector.  There is a war going on right now, and they are trying to bolster the confidence level of the hearts and minds of fiat money lovers the world over.

This is happening because what’s going on is Europe is in desperate shape.  Spain has announced the government is going to have to bail out the third largest banking entity in Spain.  All of these things speak to an enormous creation of new liquidity.  Without that liquidity, the system is going to go down.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is dinsdag lager gesloten, doordat zorgen over politieke onrust in Griekenland zwaarder op de markten wogen dan een stijging in het vertrouwen vanuit het midden- en kleinbedrijf in de VS.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% lager op 12.932,09 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4% tot 1.363,72 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 2.946,27 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Wall Street ongerust over Europese daadkracht

Beleggers op Wall Street waren dinsdag ongerust over de daadkracht in Europa bij de bestrijding van de schuldencrisis. Griekenland stond het meest in de belangstelling nadat Alexis Tsipras, de leider van de radicaal-linkse Syriza, de door de EU, de ECB en het IMF geëiste bezuinigingen in ruil voor noodsteun ongeldig verklaarde.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 12.922,01 punten. De S&P 500-index daalde 0,5 procent tot 1362,43 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2945,45 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Griekenland kwelt de beurzen

Griekenland bezorgde beleggers op de Europese beurzen dinsdag weer eens kopzorgen. Alexis Tsipras, de leider van de radicaal-linkse partij Syriza, verklaarde de door de EU, de ECB en het IMF geëiste bezuinigingen in ruil voor noodsteun ongeldig.

Als het Griekenland en de geldschieters er niet uitkomen, wordt het land mogelijk uit de euro gezet. Dat zorgde voor vraagtekens over de stabiliteit van het monetaire stelsel in de eurozone.

De AEX-index van meest verhandelde fondsen in Amsterdam sloot 1,4 procent lager op 300,59 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen daalde 2,1 procent tot 497,60 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tussen 1,8 en 2,8 procent in.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Goud- en zilvermijnen krijgen opnieuw klappen op Wall Street

Het waren vooral goud- en zilvermijnen zoals Barrick Gold, Silver Wheaton, Newmont Mining en Hecla Mining die klappen kregen.

Voor een troy ounce goud werd 1606,50 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 32 dollar of zowat twee procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 97 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met ruim een half procent. Herstel van de goudprijs op korte termijn lijkt niet waarschijnlijk.