Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45611 tot 45615
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Olieprijs sluit lager; zorgen over Europese politiek

De olieprijs is dinsdag lager gesloten, doordat zorgen over de Europese politieke situatie de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag geweld aandeden en de dollar aan kracht won.

De junifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,93 lager op $97,01, het laagste slotniveau sinds 6 februari.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Wall Street ongerust over Europese daadkracht

Beleggers op Wall Street waren dinsdag ongerust over de daadkracht in Europa bij de bestrijding van de schuldencrisis. Griekenland stond het meest in de belangstelling nadat Alexis Tsipras, de leider van de radicaal-linkse Syriza, de door de EU, de ECB en het IMF geëiste bezuinigingen in ruil voor noodsteun ongeldig verklaarde.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 12.922,01 punten. De S&P 500-index daalde 0,5 procent tot 1362,43 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2945,45 punten.

Bron: mt.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Tot de nek in de stenen.

Heeft u ooit eens wakker gelegen met de vraag wat er gebeurt met uw huis als u de hypotheek niet meer betalen kan? Podiumauteur Karsten nam een kijkje bij een executieveiling.

Het traject begint met uit de hand gelopen hobby’s en schulden. Door statusaankopen als auto’s, sloepen of gadgets die o zo noodzakelijk waren. Vervolgens valt de bonus, het dividend of de salarisstijging tegen. Na betalingsachterstanden vallen de eerste dreigbrieven op de mat en staan de beslagleggers aan de deur. En uiteindelijk komt de finale brief: de bank legt beslag op uw woning en verkoopt het op een van de vele executieveilingen die ons kikkerlandje rijk is. Wij reisde af naar een willekeurig veilinghuis om daar de situatie waar te nemen.

Wat direct opvalt is de grote drukte in het veilinghuis. Dit is duidelijk the place to be voor de plaatselijke vastgoedwereld. Iedereen die wat geld hoopt te verdienen is ter plaatse. Ondanks dat het om grote bedragen gaat en - nog belangrijker - om de toekomst van mensenlevens, hangt er feestelijke sfeer onder de stenenschuivers. Waarom deze feestelijke stemming? Omdat de vastgoedwereld hier grote sommen geld verdiend. Maar waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Bij hen spookt de vraag door hun hoofd of de restschuld vijftig-, zestig- of toch zevenduizend euro wordt.

Bron: hln.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Crisis vergroot risico op politiek geweld in Europa

De economische crisis zorgt in veel landen in West-Europa voor een toegenomen risico op politiek geweld. Het internationale bedrijfsleven heeft in grote delen van Europa steeds meer last van rellen, stakingen en protesten tegen bezuinigingen. Dat maakte de internationale risicoadviseur Aon vandaag bekend.

Uit de jaarlijkse 'Terrorism & Political Violence Map' van Aon blijkt dat het risico op terrorisme en politiek geweld in 37 landen is gestegen. In Europa werd het risiconiveau in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje opgeschaald van laag naar middelhoog.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

12 Europese landen in recessie

Hieronder de Chart of the Day. Momenteel zijn er 12 landen in de eurozone die te maken hebben met een recessie. De dubbele dip is dus duidelijk een feit. Geloof daarom dus nooit kredietbeoordelaars, zoals S&P, die toch wel dacht dat Europa aan een dubbele dip zou ontsnappen.

[afbeelding]