Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 45621 tot 45625
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, vanwege de voortdurende zorgen over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone.

Hoewel de prijs voor een vat ruwe olie eerder op de dag in de lift zat kwam de prijs voor olie gedurende de tweede helft van de handelsdag onder druk te staan nadat de Griekse socialistische leider Evangelos Venizelos bekendmaakte dat er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden in Griekenland, nadat gesprekken tussen politieke partijen om een regering te vormen mislukten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

India verlaagt aankoop Iraanse olie

India gaat de aankoop van olie uit Iran fors verlagen. Dat meldde een Indiase olieminister dinsdag. De stap van het Aziatische land volgt naar verluidt na Amerikaanse druk om de banden met Iran te verminderen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Waarom Griekenland straks misschien laatst lacht... en het hardst

Een mogelijk Grieks faillissement en de daaropvolgende exit uit de eurozone wordt een ramp voor Griekenland en een risico voor Europa. Doch volgens Arvind Subramanian, een senior fellow bij het Peterson Institute for International Economics,  zou het wel eens anders kunnen uitdraaien.

Griekenland zou, buiten de eurozone, nog gevaarlijker kunnen zijn voor de eurozone dan er in, wanneer het land een voorbeeld wordt van hoe een failliete economie volledig kan herstellen buiten de monetaire unie.

Bron: bndestem.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012
Bron: blog.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Komt een belegger bij de dokter

De markten wankelen. De economie zit in het slop. De beurzen kijken in het ravijn en beleggers worden misselijk. Tijd voor een bezoek aan de dokter.

Het gaat weer van kwaad naar erger in de financiële wereld. De spanningen in Europa lopen verder op. De uitstap van Griekenland dreigt als de bevolking opnieuw naar de stembus moet. Een exit van de Grieken maakt ook de overige noodlijdende landen, zoals Portugal, Spanje en zelfs Italië, verdacht. Een massale uittrede van Zuid-Europa zou meteen het volledige Europese project op de helling zetten. De euro staat al verschillende dagen onder druk en de belangrijkste Europese beursindices noteren al met verliezen voor het jaar.

[...]