Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4566 tot 4570
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Sluiting kolencentrales kost mogelijk 2.800 banen

Bijna 2.800 banen dreigen te verdwijnen als het kabinet dit najaar besluit dat alle kolencentrales dicht moeten. Als het zover komt wil FNV dat de overheid 600 tot 800 miljoen euro vrijmaakt om dat te compenseren.

De vakbond verwijst naar onderzoek dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft laten doen naar de gevolgen voor de werkgelegenheid als Nederland helemaal stopt met stroomopwekking met behulp van kolen.

Daaruit blijkt dat ruim tweeduizend banen op de tocht staan bij de kolencentrales zelf, en nog zo'n zeshonderd arbeidsplaatsen bij ondersteunende diensten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Duitse ambassadeur: Oekraine niet klaar voor lidmaatschap NAVO

Oekraïne is niet klaar voor het lidmaatschap van de NAVO en een lidmaatschap staat ook niet op de planning van dit militaire samenwerkingsverband. Dat zei Ernst Wolfgang Reichel, de Duitse ambassadeur in Oekraïne. In december 2014 sprak de regering van Oekraïne haar intentie uit om toe te treden tot de NAVO en in september 2015 ondertekende president Poroshenko een militaire doctrine om het land tegen 2020 bewapend te hebben naar het niveau dat hoort bij een NAVO lidstaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Amerika wil 14 miljard dollar van Deutsche Bank voor verstrekken van rommelhypotheken

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Deutsche Bank een schikkingsvoorstel van 14 miljard dollar (zo'n 12,5 miljard euro) gedaan, vanwege het verstrekken van foute hypotheken in het verleden. De bank gaat daar niet mee akkoord, zo heeft het laten weten.

"Deutsche Bank heeft niet de intentie te schikken in de buurt van het bedrag wat nu wordt genoemd", zo gaf vrijdag in een verklaring aan. Volgens het financiële concern beginnen de onderhandelingen nu en zal een potentiële schikking op een duidelijk lager bedrag uitkomen. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal wordt het voorstel van 14 miljard dollar gezien als een openingsbod.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Zwitserse banken moeten gegevens spaarders toch doorgeven

De Zwitserse belastingdienst mag gegevens over Nederlandse spaarders die hun vermogen in Zwitserland parkeren toch doorspelen naar de Nederlandse overheid, zo oordeelde de rechter van de hoogste rechtbank in het Zwitserse Lausanne. De fiscus wilde informatie hebben over Nederlandse klanten van de Zwitserse bank UBS, maar eerder oordeelde een lagere rechter in Zwitserland nog dat een dergelijk verzoek zonder een duidelijke reden niet is toegestaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Deutsche Bank wil boete van $14 miljard niet betalen

Het aandeel van Deutsche Bank verloor vrijdagochtend 7% van haar waarde, nadat bekend werd dat de bank een boete van $14 miljard moet betalen aan het Amerikaanse ministerie van Justitie. De bank krijgt de boete voor het onjuist informeren van klanten over de risico’s van de gebundelde hypotheekleningen.