Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 45656 tot 45660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Griekenland kan kiezen tussen betalen of een default

Laat ons even terug gaan in de tijd, enkele maanden volstaan al. Nauwelijks twee maanden geleden onderging Griekenland de grootste sovereign bond restructuring ooit. De bezitters van Griekse obligatiehouders werden gedwongen stevige verliezen te slikken, willen of niet.

Griekenland kan nu een volgend triest dieptepunt neerzetten door het eerst geïndustrialiseerd land te worden dat officieel failliet gaat. De regering die er misschien komt heeft 30 dagen de tijd om te beslissen al dan niet rente te betalen op obligaties in Yen met een coupon van 4,5 %.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

AEX in het rood

De beurs in Amsterdam is vrijdag lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen ook met verliezen.

De politieke impasse in Griekenland en een verrassend verlies van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase zorgden voor een negatieve stemming.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1,5 tot 2,5 punten lager

De AEX opent naar verwachting lager als gevolg van een gebrek aan animo op Wall Street donderdag en een groot beleggingsverlies bij JP Morgan.

Vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten verwacht dat de AEX op basis hiervan 1,5 tot 2,5 punten inlevert bij opening. "Maar ik denk ook dat de index het JP Morgan-effect snel vergeet. Het is toch een beetje een 'company-dingetje'. Belangrijker lijkt mij de meevallende inflatiecijfers uit China, die ruimte bieden voor monetaire verruiming", aldus Eeken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

EU eist onafhankelijk onderzoek naar Spaanse banken - media

Ministers van financien van de eurozone zullen op maandag eisen dat Spanje een onafhankelijk onderzoek zal instellen naar de vastgoedactiva die in handen zijn van Spaanse banken, meldt de Spaanse krant Expansion vrijdag, waarbij de krant functionarissen van de Europese Unie citeert.

De eurogroep zal volges de krant de Spaanse minister van financien Luis de Guindos vragen de overheidsplannen te detailleren om meer transparantie te realiseren omtrent de balansen van de banken, te zorgen voor een correcte waardering van de activa, en financiele instellingen te dwingen hun voorzieningen aanzienlijk te verhogen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

RBS Nederland schrapt 500 banen

Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 500 van de krap 2000 banen schrappen in Nederland de komende anderhalf jaar. Dat heeft Jan de Ruiter, bestuursvoorzitter van de Nederlandse tak, vrijdag laten weten.