Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4591 tot 4595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Winnaars van de financiële spelen 2008

Een uitverkochte wedstrijd. Maar liefst 40.000 toeschouwers in het stadium. De supporters kunnen hun lol niet op. Buiten het stadium staan nog eens duizenden fans toe te kijken, maar helaas is er geen plaats meer. Maar er is ineens hoop voor hen. Degene die te laat waren voor een kaartje krijgen nog een kans. Er worden meer toegangskaarten uitgeprint. Nog meer kaarten dan dat er zitplaatsen zijn. U gaat naar de wedstrijd en loopt naar uw stoel. En tot uw schrik zitten daar al mensen. Het is de wereld op zijn kop, een onmogelijke situatie. Maar niet voor de Federal Reserve. Lees hier hoe zij de financiële spelen beïnvloedt heeft.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Verkoop Zilveren Munten daalt flink

De verkoop van zilveren munten IS in de laatste maanden flink gedaald. Sinds de prijs van zilver boven de......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Gold-Euro invoeren om inflatie en negatieve rentes tegen te gaan?

Er komt een interessant voorstel vanuit Duitsland om de negatieve bijwerkingen van het huidige monetaire beleid te ‘counteren’. Enkele economen hebben een concept ingediend om een alternatief voor de euro in te voeren, namelijk de ‘Gold-Euro’. Een nieuwe gouden munt in fysieke vorm of mogelijks ook in virtuele vorm. 

Het voorstel is heel concreet en komt volgens de economen als geroepen in tijden van monetaire versoepeling en de onzekerheid die het met zich meebrengt. De Europese Centrale Bank hanteert verschillende onconventionele maatregelen met als doel de inflatie de hoogte in te jagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Overaanbod op de oliemarkt: Dit is het ‘probleemland’

De meeste olielanden maken zich behoorlijk zorgen over het overaanbod op de oliemarkt. Dit overaanbod weet er voor te zorgen dat de olieprijs structureel laag blijft en dat resulteert uiteraard in lagere inkomsten voor de olielanden. Venezuela is onder andere een goed voorbeeld hoe desastreus het effect kan zijn van een lage olieprijs.

Saoedi-Arabië en Rusland hebben onlangs aangegeven dat ze bereid zijn om het overaanbod terug te dringen. Het probleem is echter dat een van de grootste olielanden, Iran, niet mee wil werken. Het olieland heeft aangegeven dat het minimaal 4 miljoen vaten olie per dag wil produceren. Op dit moment is die grens zelfs nog niet bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

15 september: de dag waarop Lehman Brothers viel

15 september is de dag waarop Lehman Brothers omviel. Dit is vandaag exact acht jaar geleden. Deze gebeurtenis telt nog altijd als één van de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis van de financiële wereld.

Wat gebeurde er in navolging van deze gebeurtenis? Dat bespreken we aan de hand van deze grafiek.