Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4596 tot 4600
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Deze absolute game-changer zal de geopolitieke verhoudingen flink door elkaar schudden

Sinds dit jaar is de arctische olie-industrie in een stroomversnelling gekomen. In maart bewees het Italiaanse Eni dat er rendabel olie kan worden opgepompt boven de poolcirkel.

Dat bewijs was noodzakelijk voor de financiële markten om investeringen naar talloze arctische boorprojecten te laten vloeien.

En met succes. ENI, Statoil, Rosneft en Chevron zijn allemaal druk in de weer met de bouw van boorinstallaties in hun respectieve delen van de Poolcirkel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Georges Soros: Europa moet vluchtelingen aanvaarden of Europa valt uit elkaar

De vluchtelingencrisis heeft Europa al een groot slachtoffer gekost: Groot-Brittannië. In plaats van het oude continent te verenigen, zorgt de vluchtelingencrisis ervoor dat Europa verder uiteen valt. Toch zal Europa vluchtelingen moeten aanvaarden, anders dreigt het uit elkaar te vallen. Dit schrijft Georges Soros in een opiniestuk.

In plaats van samen het probleem aan te pakken, weigeren steeds meer landen om met elkaar te werken, gaat Soros verder. Het verdrag met Turkije is hier niet vreemd aan. Dit was geen overeenkomst tussen gelijken, maar opgedrongen door Duitsland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Bank of England houdt rente onveranderd op 0,25 procent

Het bestuur van de Bank of England heeft unaniem ingestemd met het behouden van het renteniveau op 0,25 procent.

Dit meldt de Britse centrale bank donderdag. Ook gaat men door met het huidige programma om miljarden aan leningen op te kopen. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Werkloosheid daalt naar laagste niveau sinds augustus 2012

Het aantal werklozen in Nederland is in augustus gedaald tot 521 duizend personen. Dat is het laagste aantal in vier jaar tijd.

In augustus was 5,8 procent van de beroepsbevolking werkloos, terwijl exact een jaar eerder nog 6,8 procent van de beroepsbevolking ongewenst geen betaalde baan had.

De werkloosheid daalt vrijwel onafgebroken sinds februari 2014, toen een piek van 699 duizend personen werd bereikt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Grote infrastructuurwerken doen weinig voor economische groei

Grote infrastructuurwerken vormen geen garantie voor economische groei. Dat benadrukt Edward Glaeser, professor economie aan de Harvard University, in de City Journal van het Manhattan Institute.

Hij verwijst voor zijn stelling naar de ontwikkelingen in Japan. In het Aziatische land lag het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking volgens berekeningen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) op het einde van het voorbije decennium immers niet hoger dan in het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw.