Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 461 tot 465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Mario Draghi is bezorgd over dure euro

Vorig jaar beweerden vele analisten en experts dat de euro en de Amerikaanse dollar tot een pariteit zouden komen, één euro ging zonder twijfel één dollar waard zijn. Dat is even anders uitgedraaid want de euro is sinds begin dit jaar van 1,04 dollar gestegen naar 1,18 dollar, tot grote bezorgdheid van ECB-voorzitter Mario Draghi en zijn beleidsmakers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Bij deze bank moet je nu beleefd vragen OF je geld op je rekening mag zetten!

De negatieve interesten die sommige centrale banken hanteren zorgen voor de vreemdste situaties. Betaald worden om schulden aan te gaan en interest moeten betalen op een spaarrekening in plaats van te ontvangen zijn al een tijdje harde realiteit. Niet zozeer voor particulieren, maar wel voor vennootschappen in Zwitserland, Denemarken en Zweden. Banken overwegen nu zelfs om geld te weigeren!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

IMF luidt noodklok aangaande schulden China

De enorme schuldenberg waar China zichzelf mee opzadelt om te blijven groeien, kan een nieuwe financiële crisis ontketenen. Het kan leiden tot een afkoeling van de economie of een sterke marktcorrectie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

President buurland Colombia noemt Venezuela ‘een dictatuur’

In een opiniestuk op Project Syndicate noemt Juan Manuel Santos, de president van Colombia, zijn buurland Venezuela, met wie het een 2.200 kilometer lange grens deelt, ‘een dictatuur’.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Libische commandant vraagt Rusland om hulp in vredesonderhandeling

Begin deze week was de Libische militaire commandant Khalifa Haftar op bezoek in Moskou, waar hij met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en Minister van Defensie Sergey Shoigu sprak over de situatie in Libië, de strijd tegen terrorisme en het probleem van illegale migratie. Khalifa Haftar gaf in een exclusief interview met Russia Today toelichting over zijn ontmoeting in Moskou.