Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4601 tot 4605
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Ook Mexico wil nu een muur bouwen

Mexico is een migrantenval geworden. Het land wordt immers overspoeld door tienduizenden migranten die de onhoudbare levensomstandigheden in hun Centraal-Amerikaanse thuislanden willen ontvluchten, maar een eventuele doorreis naar de Verenigde Staten wordt steeds moeilijker.

Om te beletten dat de druk van de migranten nog erger wordt, wil Mexico ook zijn grenzen met de Centraal-Amerikaanse landen verder versterken.

De Verenigde Staten ondersteunen die acties en hebben een bedrag van 75 miljoen dollar gereserveerd voor materialen en opleidingen die Mexico moeten toelaten de bewaking van de grenzen met de buurlanden in het zuiden te versterken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Xetra-Gold ziet goudvoorraad toenemen naar 100 ton

Onlangs kwam Xetra-Gold nog negatief in het nieuws, omdat fysieke uitlevering van goud opeens niet meer mogelijk was voor klanten van Deutsche Bank. Maar wie dacht dat klanten daardoor massaal zouden weglopen, die heeft het mis. De goudvoorraad van Xetra-Gold nam sindsdien juist toe en passeerde deze week de grens van 100 ton. Dat is meer dan de 90 ton die het fonds beheerde op het moment dat het slechte nieuws naar buiten kwam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Autoriteiten VS en Nederland overwegen boete van 1,25 miljard voor Telia

Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten overwegen het Zweedse telecombedrijf Telia een boete van ongeveer 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) op te leggen vanwege omkopingspraktijken in Oezbekistan. 

Het schikkingsvoorstel hangt samen met het al ruim twee jaar lopende onderzoek naar corruptie rond de verstrekking van licenties voor mobiele telefonie in Oezbekistan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Voorzitter Wereldbank op weg naar tweede mandaat

De voorzitter van de Wereldbank, de Amerikaan Jim Yong Kim, is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Dat kondigde de instelling voor ontwikkelingssamenwerking gisteren aan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Inflatie VS aangejaagd door Fed en loskoppeling goud

De inflatie in de Verenigde Staten was tot de oprichting van de Federal Reserve in 1913 vrijwel nihil, zo blijkt uit de volgende grafiek. Daarna zijn de prijzen bijna ieder jaar gestegen, met uitzondering van de Eerste Wereldoorlog, de Grote Depressie en de financiële crisis van 2008. Was de inflatie tussen 1774 en 1912 gemiddeld -0,2% per jaar, vanaf 1913 tot en met 2015 was deze gemiddeld 3,3%.