Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4606 tot 4610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Deutsche Bank: de eerste stap naar een wereldwijde schuldenscannering?

[...]

Wat niet uit het oog verloren mag worden zijn de pilaren waarop de Deutsche Bank gevestigd is bestaande uit derivaten met een waarde van tientallen miljarden dollars. Mocht Deutsche Bank werkelijk failliet gaan, zou dit mogelijk de eerste stap kunnen zijn in de wereldwijde schuldenscannering. Een dergelijke bank laat je niet zomaar vallen. Wellicht is een faillissement van Deutsche Bank ontworpen en uitgedacht om een trend van dopingspuiten en onorthodoxe maatregelen te doorbreken op weg naar de langverwachte reset van dit huidige onbruikbaar geraakte monetaire systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Leiden de media ons de oorlog in?

Door: Joost Niemöller Vandaag vond de presentatie plaats van twee boeken over de Amerikaanse politiek en de beïnvloeding van de media. In Nieuwspoort, op het Binnenhof. Het ene boek is de Nederlandse vertaling van de Duitse bestseller van de journalist Udo Ulfkotte, die in het Nederlands heet: Gekochte Journalisten. Hoe de CIA het nieuws koopt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

'ECB-beleid is per saldo goed voor banken'

Banken hebben per saldo nog altijd baat bij het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat stelde ECB-bestuurder Yves Mersch maandag tijdens een toespraak in Luxemburg.

Mersch onderkende dat de winstgevendheid van banken onder druk staat door de ongekend lage rente. De winsten zouden echter nog sterker zijn gedaald als de ECB de afgelopen jaren niets had gedaan, zei hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

14 oktober gratis event over toekomst geld met onder meer Bank of England

14 oktober wordt voor de derde keer reinvent.money georganiseerd. Dit maal mag je zelf bepalen hoeveel je betaalt achteraf. Met reeds 750 inschrijvingen belooft het het grootste monetaire event van Nederland te worden. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. GoudVergelijken.nl zal als hoofdsponsor op dit evenement aanwezig zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Geloven Amerikaanse olieproducenten in een stijgende olieprijs?

Het is een heftige week geweest voor de oliesector. Aan het begin van vorige week moest de olieprijs nog flink waarde inleveren op het nieuws dat Iran niet mee zou willen werken aan het terugdringen van de olieproductie. Maar, de week sloot uiteindelijk goed af dankzij het nieuws dat de OPEC-landen een akkoord hadden bereikt voor het terugdringen van het overaanbod op de oliemarkt.