Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 4606 tot 4610
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Analyse: Brengt Trump geopolitieke aardverschuiving teweeg?

Donald Trump zou als nieuwe president van de Verenigde Staten wel eens een grote verandering teweeg kunnen brengen in de geopolitieke verhoudingen en de handelsbetrekkingen met de rest van de wereld. Op veel belangrijke internationale thema’s heeft Trump immers een radicaal ander standpunt ingenomen dan zittend president Obama.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Krijgen de VS er snel een 51ste staat bij?

De Amerikaanse hoofdstad Washington moet een volwaardige staat worden. Daarmee zou het huidige District of Columbia de eenenvijftigste staat van de Verenigde Staten worden.

Dat blijkt uit een referendum dat tijdens de voorbije presidentsverkiezingen aan de bevolking van Washington werd voorgelegd. Daarbij bleek 79 procent van de kiezers gewonnen te zijn om het gebied tot State of New Columbia om te vormen. Het voorstel zal nu worden voorgelegd aan het Amerikaanse Congres, dat de mogelijkheid heeft de petitie te aanvaarden of te verwerpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

President Trump goed nieuws voor de goudbelegger

In augustus 2015 ging ik overstag en koos ik resoluut voor Donald Trump. Toen sloot hij voor de ogen van de camera’s een deal met APMEX, een belangrijke edelmetaaltrader.

Dat bedrijf huurt een verdieping van een van Trumps wolkenkrabbers in Manhattan en betaalt de huurwaarborg in… goud.

Dat was voor mij een duidelijk signaal: Trump is dé kandidaat voor gold bugs en redpilled investeerders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

S&P houdt kredietoordeel VS onveranderd

De Verenigde Staten behouden het hoogste kredietoordeel bij beoordelaar S&P. Volgens het kredietbureau gaan eventuele maatregelen van aankomend president Donald Trump op het gebied van handel of immigratie niet de groeitrend van het land fors verlagen.

S&P gaat uit van een groeicijfer van 2 procent voor de VS. Het bureau verwacht ook dat eventuele belastingverlagingen binnen de traditionele aanpak van de Republikeinse partij blijven. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Wat met Silicon Valley in het Trump-tijdperk?

De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, doet in de technologiewereld van Silicon Valley heel wat vragen rijzen.

Trump heeft zich in het verleden immers geregeld kritisch uitgelaten over een aantal grote technologiebedrijven. Daarnaast wordt in Silicon Valley gevreesd dat het beleid van Trump een negatieve impact zou kunnen hebben op de ontwikkeling van de sector.