Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 4616 tot 4620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Wat kunnen we nog van de goudprijs verwachten in het najaar?

De stijging van de goudprijs begin dit jaar tot eind juni was fenomenaal. Dit hadden de goudkevers in decennia niet meer meegemaakt. Maar een oververhitting en een te positief sentiment zorgden ervoor dat een afkoeling noodzakelijk was. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, ook de goudprijs niet. Maar wat kunnen we nu nog verwachten voor de rest van 2016?

Negatieve rentevoeten, geld printen, politieke onzekerheid in Europa als in de Verenigde Staten, overheidstekorten, een zwakke economische groei, een overgewaardeerde aandelenmarkt, een overgewaardeerde obligatiemarkt, een overgewaardeerde vastgoedmarkt … het speelt allemaal in de kaart van goud.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Marc Faber: Dit systeem implodeert binnen vijf jaar

Marc Faber verwacht dat het huidige monetaire systeem binnen vijf jaar in elkaar zal klappen als gevolg van het roekeloze beleid van centrale banken. Hij verwacht dat centrale banken door zullen gaan met het financieren van overheidstekorten door nog meer staatsobligaties op te kopen. Deze vorm van schuldfinanciering is volgens hem niets anders dan wat er eerder gebeurd is in onder meer Venezuela en Zimbabwe. Daarom ligt het gevaar van hyperinflatie nog steeds op de loer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Bitcointechnologie verovert nu ook de elektriciteitsmarkt

Blockchain, de technologie die doorbrak met Bitcoin, wordt op steeds meer plaatsen gebruikt om het technologisch proces sneller en efficiënter te laten verlopen. Deze nieuwe technologie is tot veel meer in staat dan de oude processen. Ook de elektriciteitsmarkt begint dit in te zien.

Het oude systeem waarbij er enkele grote elektriciteitscentrales waren met een verticaal geïntegreerd systeem van verdelers, had geen blockchaintechnologie nodig. Maar door de opmars van groene energie kan blockchain wel een toegevoegde waarde leveren op de elektriciteitsmarkt.

Blockchain werkte zich al in bij grote financiële bedrijven zoals banken en verzekeraars. Via blockchain kunnen financiële transacties veel sneller en goedkoper uitgevoerd worden. Zelfs de muziekindustrie ondergaat een revolutie door de blockchaintechnologie. De elektriciteitsmarkt ziet er nu ook graten in.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

"Bezuinigingen in Nederland hebben onnodig veel banen gekost"

De bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben de Nederlandse economie onnodige schade toegebracht. Honderdduizenden Nederlanders hadden hun baan kunnen behouden, zonder dat de staatsschuld onhoudbaar was geworden, stellen economen van ING in een rapport.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Tijdelijke verliezers

Nog altijd is het aantal mensen met een baan in de eurozone lager dan vlak voor de crisis, in 2007. En het is maar de vraag of dat snel beter wordt, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Het mag dan zo wezen dat de werkgelegenheid sinds 2013 toeneemt, maar Kees de Kort waagt te betwijfelen of er écht verbetering in zit. 'We hebben het over banen, niet over wélke banen en hoe goed die betaald worden. En als je kijkt naar de ontwikkeling van de wereldeconomie - het IMF houdt dat bij, de Wereldbank houdt dat bij - blijkt al een tijdje dat die stagneert of wat minder wordt.' Gelukkig gaat het in landen als Brazilië en Rusland na een aantal moeilijke jaren weer iéts beter, maar in de rijke landen gaat het op dit moment weer een tikkie minder.