Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4616 tot 4620
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2016

Ook Nederlandse banken gevoelig voor lage rente

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat ook Nederlandse banken gevoelig zijn voor de lage rente. En de rente blijft volgens de centrale bank waarschijnlijk voorlopig nog laag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2016

Britse pond verder onder druk: laagste peil sinds 1985

De waarde van het Britse pond ten opzichte van de dollar bereikte vanochtend het laagste peil sinds 1985. Daarmee zakt de munt verder. Gisteren stond het pond ook al onder druk door zorgen over een 'harde brexit'.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2016

Britse pond staat opnieuw onder druk

De waarde van het Britse pond ten opzichte van de dollar bereikte dinsdagochtend het laagste peil sinds 1985. Daarmee zakt de munt verder; maandag stond het pond ook al onder druk door zorgen over een 'harde Brexit'.

Die zorgen werden veroorzaakt door de aankondiging van de Britse premier Theresa May dat uiterlijk in maart formeel wordt gestart met de procedure die moet leiden tot het vertrek van het Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2016

Wereldwijd 385 miljoen kinderen in extreme armoede volgens Wereldbank

Wereldwijd leven 385 miljoen kinderen in extreme armoede. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de Wereldbank en UNICEF gebaseerd op onderzoek in 89 landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2016

Chinese yuan treedt toe tot de galerij der groten

De Chinese munt yuan is sinds zaterdag een referentiemunt geworden voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De munt werd opgenomen in de galerij der groten – de zogenaamde SDR Basket – waar hij naast de dollar, de euro, het Britse pond en de yen prijkt.

Het was van 1969 geleden dat de samenstelling van die galerij nog wezenlijk veranderde, afgezien van de vervanging van Duitse en Franse munteenheden door de euro.