Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4621 tot 4625
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Hendrik Oude Nijhuis: wat je als belegger kunt leren van neergeschoten vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog

Het is verleidelijk om naar succesverhalen te kijken om je als belegger op te baseren. Maar het omgekeerde is minstens zo belangrijk, signaleert Hendrik Oude Nijhuis.

De oplossing voor veel problemen – van allerlei aard – wordt dikwijls duidelijk door de zaken om te draaien. Dit wordt ook wel inversie genoemd.

Charlie Munger, de briljante zakenpartner van topbelegger Warren Buffett, ontleende het idee van inversie aan de Duitse natuurkundige Carl Jacobi die aan het begin van de negentiende eeuw leefde (“man muss immer umkehren”).

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Goudprijs in Ban van de FED

Beleggers in goud zijn in afwachting van volgende week woensdag. De FED zou dan een renteverhoging kunnen invoeren. De laatste keer dat dit gebeurde bewoog de goudprijs.........

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

De Islamicity Index 2015 is uit… en Nederland staat op nummer 1

Drie economen van moslim-origine: Hossein Askari, Hossein Mohammadkhan en Liza Mydin, stellen jaarlijks de Islamicity Index op, een rangschikking waarin wordt gemeten in welke mate landen zich houden aan wat het trio ‘de belangrijkste islamitische waarden’ noemt. 

Er wordt rekening gehouden met waarden als rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, gelijke kansen voor iedereen, eerlijkheid, rechtvaardig leiderschap (good governance) en duurzaamheid.

De drie nemen als basis de Koran zelf en niet de interpretaties van die Koran door moslimleiders, politici, media, geestelijken of extremisten, want die hebben volgens het trio immers alle ‘een eigen agenda’.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

‘Hillary Clinton liet even zien wie ze was’

Een video uit 2012 waarin te zien is hoe de toenmalige Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney de helft van het kiezerspubliek afdeed als ‘een stel onverbeterlijke losers, die zichzelf als slachtoffers zien, mensen die afhangen van de overheid en die vinden dat de overheid verantwoordelijk voor hen is,’ kostte de Mormoon vier jaar geleden waarschijnlijk finaal het presidentschap. De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton had vorige week zo’n moment. Ze noemde ‘de helft van de Trumpstemmers verwerpelijke, beklagenswaardige types, racisten, seksisten, homofoben, xenofoben, islamofoben, noem maar op.’

24 uur later zag ze haar vergissing in en zei ze spijt te hebben van die ‘veralgemening’:

‘Veel van hen zijn hardwerkende Amerikanen,’ probeerde ze de schade alsnog te beperken.

Maar in De Telegraaf (betaalde toegang) schrijft de Nederlandse auteur Leon de Winter dat de voormalige First Lady gewoon even liet zien wie ze echt is en wiens belangen ze verdedigt:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Wat kunnen we nog van de goudprijs verwachten in het najaar?

De stijging van de goudprijs begin dit jaar tot eind juni was fenomenaal. Dit hadden de goudkevers in decennia niet meer meegemaakt. Maar een oververhitting en een te positief sentiment zorgden ervoor dat een afkoeling noodzakelijk was. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, ook de goudprijs niet. Maar wat kunnen we nu nog verwachten voor de rest van 2016?

Negatieve rentevoeten, geld printen, politieke onzekerheid in Europa als in de Verenigde Staten, overheidstekorten, een zwakke economische groei, een overgewaardeerde aandelenmarkt, een overgewaardeerde obligatiemarkt, een overgewaardeerde vastgoedmarkt … het speelt allemaal in de kaart van goud.