EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4631 tot 4635
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Tegenlicht: Waar blijft die 80 miljard van de ECB?

De ECB koopt maandelijks voor €80 miljard aan staatsobligaties en bedrijfsleningen om de economie te stimuleren. Maar waar blijft al dat geld? En wie profiteert er eigenlijk van? Tegenlicht ging op onderzoek uit en maakte een reportage over het grootste stimuleringsprogramma sinds de invoering van de euro.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Italiaanse Euro-exit kan tegelijk zegen en vloek zijn

Het laatste referendum dat in Europa gehouden werd had uiteindelijk net iets grotere consequenties dan gedacht, namelijk een effectieve Brexit. Eind deze week komt echter opnieuw een potentieel economische bom de Eurozone binnen gewandeld, namelijk het Italiaanse referendum.

Op 4 december kunnen de Italianen namelijk stemmen omtrent enkele constitutionele veranderingen, voorgesteld door Eerste Minister Matteo Renzi. Onder meer het inkrimpen van de macht van de Italiaanse senaat staat op het programma al ligt de gemiddelde Italiaan hier absoluut niet wakker van.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Italianen gaan naar Zwitserland om goud te kopen

Italianen die zich zorgen maken over de uitkomst van het referendum rijden naar Zwitserland om goud te kopen, zo bericht het Duitse Wirtschaftswoche. Bij het filiaal van goudhandelaar Pro-Aurum in de Zwitserse stad Lugano staan Italianen in de rij om hun euro's om te zetten in edelmetaal. Lugano ligt dicht bij de Italiaanse grens en trekt daarom ook veel klanten van over de grens aan.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Infographic: Staatsschuld per hoofd van de bevolking

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis zijn de schulden wereld gigantisch toegenomen. In welk land is de staatsschuld per hoofd van de bevolking het hoogst? Hieronder een mooi overzicht van de Visual Capitalist!

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs