Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 4636 tot 4640
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Triodos Bank verlaagt spaarrente naar 0,1 procent

Triodos Bank heeft de spaarrente voor een normale internetspaarrekening gehalveerd, van 0,2 naar 0,1 procent. 

Daarmee is de vergoeding die klanten van de bank krijgen over hun spaargeld erg dicht bij de grens van 0 procent gekomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

‘Hard Brexit’?: Brits pond exact 20% minder waard dan 1 jaar geleden

Het Brits pond noteert maandag exact 20% lager dan een jaar geleden, nadat premier Theresa May tijdens het weekeinde details vrijgaf over de praktische invulling van de Brexit. May zal eind maart het befaamde artikel 50 inroepen om daarna een wetsvoorstel in te dienen dat de wetgeving  ongedaan maakt die Groot-Brittannië meer dan 40 jaar geleden in de EU bracht. 

Als de wet wordt aangenomen worden de Europese wetten die nu door de Britten worden gehanteerd omgezet in Britse wetten. Het Britse parlement kan die wetten dan aanpassen of verwerpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Deutsche Bank is niet alleen. Heel het Europese bankensysteem davert op zijn grondvesten

De geschiedenis lijkt zich nogmaals te herhalen. Er dreigt opnieuw een bankencrisis. Deze keer is niet de VS maar Europa het epicentrum. Deutsche Bank is slechts een kanarie in de koolmijn. Maar er is 1 groot verschil. Deze keer ligt de schuld niet bij de banken zelf, regulatoren en centrale banken knijpen deze keer de banken zelf dood.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Westen wil Noord-Koreaans regime aanvallen met… tv-soaps

De Verenigde Staten willen media en entertainment inzetten om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un op de knieën te brengen.

Dat blijkt uit een oproep van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken, dat een budget van 1,6 miljoen dollar heeft voorzien voor organisaties die een vrije stroom van informatie over de grenzen van Noord-Korea kunnen stimuleren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Pond op laagste niveau in drie jaar tegenover euro

Het Britse pond heeft vandaag flink terrein verloren, na de aankondiging van premier Teresa May dat het Verenigd Koninkrijk ten laatste in maart volgend jaar de scheidingsprocedure met de Europese Unie opstart. Beleggers vrezen een "harde" Brexit, dus zonder al te veel toegevingen aan de EU.