Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4636 tot 4640
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Stiglitz: ‘Duitse exit blijft beste oplossing voor de euro’

Joseph Stiglitz, de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Economie, pleit in een interview met de Franse krant Le Figaro voor een uitstap van Duitsland uit de eurozone. 

Stiglitz stond het interview toe naar aanleiding van de uitgave van zijn nieuwste boek  ‘The Euro: How a Common Currency Threatens the Future of Europe’ (vrij vertaald: ‘De Euro: hoe een gemeenschappelijke munt de toekomst van Europa bedreigt.’)

‘Ik spreek over de economische, niet de politieke dimensie. Dan is het inderdaad de makkelijkste oplossing! Indien Duitsland de euro verlaat, zal de waarde van de munteenheid van de landen die in de eurozone blijven zakken. Die landen zullen concurrentiëler worden, hun uitvoer zal stijgen, net als hun bbp. Duitsland zal het op zijn beurt moeilijker krijgen om te exporteren en het handelsoverschot – het ware probleem van de Europese economie – zal worden opgeslorpt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Rusland wil meer onafhankelijkheid van dollarsysteem

Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘gouddekking’ van de roebel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Er is teveel olie en dat blijft voorlopig zo

Heel even leek het erop dat er definitief betere tijden waren aangebroken voor de olieprijs. De Russen en de Saudi’s lieten in een gezamenlijke verklaring weten dat ze plannen gingen maken om de productie van olie te gaan beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

'Bezuinigingen hebben onnodig veel banen gekost'

De bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben de economie onnodige schade toegebracht. Honderdduizenden Nederlanders hadden hun baan kunnen behouden, zonder dat de staatsschuld onhoudbaar was geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Dit recessiesignaal gaat maar niet weg…

Dit recessiesignaal is er nog steeds!

De afgelopen maanden is er al veelvuldig gesproken over de ‘winstrecessie’ waar de Amerikaanse bedrijven in terecht zijn gekomen. Met name de dure dollar heeft er voor weten te zorgen dat de winsten bij de meeste Amerikaanse bedrijven zijn teruggelopen. Maar, ook de gestegen arbeidslonen spelen een belangrijke rol in dit verhaal.

Deutsche Bank econoom Joe LaVorgna merkt op dat maar weinig beleggers beseffen dat we nog steeds met deze winstrecessie te maken hebben. De beursstijgingen van de afgelopen maanden hebben er echter voor weten te zorgen dat de angst voor een winstrecessie naar de achtergrond is verschoven.