Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 4646 tot 4650
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Deze econoom waarschuwt: de Brexit gaat 6.600 euro per Brit kosten

Het lijkt alsof de Britse economie alweer opkrabbelt, maar dat is volgens de Amerikaanse econoom Tyler Cowen bedrog. De kosten voor de Brexit komen uit op zeker 6.600 euro per Brit.

De Britten tellen hun zegeningen: de klap na de Brexit lijkt mee te vallen, nu maakindustrie en dienstensector goede cijfers laten zien – in het laatste geval zelfs een recordgroei. Het pond is gestegen in de laatste weken, ten op zichte van de euro, en lijkt goede moed te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Is de goudprijs oververhit?

Gister schreven we nog over de glorieuze toekomst van goud gedreven door enkele negatieve ontwikkelingen op macro economisch vlak. Zo doen de Amerikaanse cijfers het niet al te best, stapt de Federal Reserve langzaam af van het idee om de rente te verhogen, en gaat het er steeds meer op lijken dat Donald Trump, die zeker niet vies van goud is, de verkiezingen gaat winnen om vervolgens het stokje van Obama over te nemen. Allemaal positief voor de goudprijs.

Hoewel vele deze ontwikkelingen logischerwijs zullen zien als een koopsignaal, zijn er ook nog andere factoren die ‘op korte termijn’ de rem kan zetten op de ontwikkeling van de goudprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Er willen 2.800 meer mensen vertrekken bij de Belastingdienst dan Wiebes verwacht had

De regeling in verband met een reorganisatie was bedoeld om ongeveer 5.000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken, maar op 1 september hadden 7.820 medewerkers zich gemeld voor een gesprek erover. ,,Dat betekent niet dat al deze mensen automatisch zullen besluiten daadwerkelijk gebruik te maken van de vertrekregeling”, schrijft staatssecretaris Eric Wiebes woensdag aan de Kamer. Hij gaat ervan uit dat 5.200 tot 5.800 mensen zullen vertrekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Grafiek: Saoedi-Arabië stoot Amerika van de olietroon

Er is de afgelopen tijd heel wat gezegd over Saoedi-Arabië. Het beroemde olieland wordt geteisterd door de lage olieprijs en het Saoedi-Arabische BBP groeit zelfs aan het laagste tempo in 3 jaar tijd. Toch is er ook goed nieuws over Saoedi-Arabië te vertellen.

Uit cijfers afkomstig van The International Energy Agency blijkt dat Saoedi-Arabië de afgelopen maand Amerika van de troon heeft getrokken. Sinds het jaar 2014 mocht Amerika met de titel van grootste olieproduct aan de haal gaan, maar daar is in de maand augustus een verandering in gekomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Nobelprijswinnaar Stiglitz: “euro gedoemd om te mislukken”

Vanaf dag één werd er al kritiek gegeven op het Europese project en zoveel jaren later is deze kritiek precies alleen maar harder geworden. Zelfs Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft zich uitgelaten over de huidige toestand van de Europese Unie. Hij is zeer duidelijk in zijn mening, de euro als eenheidsmunt afschaffen want anders zullen de gevolgen bijzonder desastreus zijn.

Zijn snoeiharde kritiek wordt niet onder stoelen of banken gestoken, in een stuk tekst in de Financial Times benadrukt hij hoe de eenheidsmunt normaal gezien meer welvaart en solidariteit zou moeten brengen binnen Europa maar dat dit ‘experiment’ al jarenlang zwaar aan het falen is.