Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 4646 tot 4650
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Europese banken onder druk door negatieve rente

Europese banken waren in het derde kwartaal terughoudender met de kredietverlening aan bedrijven, omdat ze meer risico’s zien en last hebben van de negatieve rente. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de ECB over de kredietverlening in de Eurozone. Het ongekend ruime monetaire beleid van de ECB gaf de kredietverlening in eerste instantie nog een impuls, maar nu blijken de negatieve bijwerkingen zwaarder te wegen dan de voordelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Infographic: Zo groot is de oliemarkt

Olie is zonder twijfel een van de belangrijkste grondstoffen van de moderne economie. Of het nou gaat om de voedselproductie, transport, energie en tal van andere productieprocessen, zonder olie zou dat allemaal niet mogelijk zijn tegen de huidige kostprijs. Om te kunnen begrijpen hoeveel dat is maakte Visual Capitalist een interessante infographic, die laat zien dat er jaarlijks meer dan twee keer zoveel geld omgaat in olie als in edelmetalen en andere metalen samen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

China wil wereldwijd goud in yuan verhandelen

De Shanghai Gold Exchange (SGE) wil met verschillende beurzen in de wereld samenwerken om goud wereldwijd in yuan verhandelbaar te maken. Het wereldwijd verhandelbaar maken van goud in de Chinese valuta is de volgende stap in de internationalisering van munt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

We vernietigen dit jaar 25.000 ton fruit om prijs kunstmatig hoog te houden

De telers van appelen en peren zien zich genoodzaakt om een deeltje van hun oogst te vernietigen, een gevolg nog steeds van het Russisch handelsembargo op landbouwproducten na de crisis in Oekraïne. "Doen we dit graag? Neen natuurlijk niet. We zouden liever verkopen tegen een fatsoenlijke prijs", klinkt het bij de Boerenbond.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Meer dan miljard werkende mensen is arm

Extreme armoede bepaalt nog steeds het leven van een miljard mensen op aarde. Werk zou de beste uitweg uit armoede moeten zijn, maar is het jammer genoeg niet altijd. Dat zegt de Internationale Arbeidsorganisatie naar aanleiding van de Werelddag voor de Bestrijding van Armoede.