Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4681 tot 4685
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

'Hypotheekmarkt op hetzelfde niveau als 2008'

De hypotheekmarkt heeft in het tweede kwartaal het hoogste niveau bereikt sinds het uitbreken van de financiële crisis acht jaar geleden.

De gemiddelde hypotheeksom liep op tot 258.000 euro, wat het hoogste peil is sinds 2008, meldde IG&H Consulting maandag.

De groei van de hypotheekmarkt werd vorig kwartaal vooral aangejaagd door huizenbezitters die een nieuw huis kopen (doorstromers). Ook worden veel hypotheken overgesloten, vanwege de zeer lage rente.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Zal Draghi QE-programma nog uitbreiden?

In oorsprong was het QE-programma van Draghi ontworpen om tijdelijk steun te geven aan de financiële sector waarbij er wel degelijk sprake was van monetaire limieten. Nu, anderhalf jaar na de eerste uitvoering ervan is de limiet volledig weggehaald, zowel op monetair vlak als de einddatum.

Tijdens één van de laatste persconferenties liet Draghi alle mogelijkheden open omtrent het QE-programma. Zowel de aankopen kunnen naar hartenlust opgevoerd worden als de termijn waarin deze aangekocht zullen worden. De meerderheid verwacht dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren waarbij het einde nog lang niet in zicht is.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Tennissen met 700.000 euro om je pols

Vele tennissterren zijn ambassadeur voor een of ander luxe horlogemerk. Denk aan onze Justine Henin, die jarenlang reclame maakte voor Rolex. Weinige tennissers houden het horloge ook tijdens hun wedstrijden om de pols. Waarom zou je?

Nadal en Zverev Twee uitzonderingen bevestigen deze norm: de Spanjaard Rafael Nadal en de Duitser Alexander Zverev. Beide spelers zijn merkambassadeur voor de Zwitserse uurwerkmaker Richard Mille en dragen het kleinood ook tijdens de wedstrijden (net als alle atleten die het merk vertegenwoordigen trouwens).

Rafael Nadal draagt de RM 27-02 Tourbillon Rafael Nadal, die 700.000 euro kost. Het gaat om een lichtgewicht horloge van 19 gram dat bestand is tegen de extreme schokken die de tennisser produceert wanneer hij ballen slaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Huizenmarkt: boem boem

Over de (zogenaamde) ontsporingen op de huizenmarkt is al veel geschreven. In Nederland vond jaren geleden al een zware correctie plaats. Vandaag gaan de prijzen weer bijzonder snel de hoogte in.

Op de Belgische vastgoedmarkt heeft zich in twintig jaar tijd nog steeds geen correctie voorgedaan. Extra reden om bezorgd te zijn voor zeepbellen en overwaarderingen.

Ook Luc Coene trekt nu aan de alarmbel. De gewezen gouverneur van de Nationale Bank in België stelt dat er een gekte gaande is op de vastgoedmarkt, die niet kan blijven doorgaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 11 september 2016

VALLS: ‘15.000 Fransen zitten in fase van radicalisering’

“Er komen nieuwe aanslagen en er zullen opnieuw onschuldige slachtoffers vallen… het is ook mijn taak om deze waarheid aan de Fransen te vertellen.”

Dat heeft de Franse premier Manuel Valls zondag gezegd tijdens een interview met radiozender Europe 1 en tv-zender Itélé.

Volgens Valls zijn er in totaal 15.000 mensen die door de Franse veiligheidsdiensten worden gemonitord omdat ze in het proces van radicalisering zitten. De premier wist ook te melden dat vorige week twee aanslagen zijn verijdeld, een daarvan op een spoorwegstation in Parijs, de andere op de Eiffeltoren. De opdrachtgever zou de Islamitische staat (IS) zijn geweest. ‘De dreiging is maximaal,’ aldus Valls.