Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4691 tot 4695
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Met deze cryptomunt had je in 7 dagen miljonair kunnen zijn

Begin september was er ineens Monero, een digitale munt die als een raket omhoogschoot. De site AlphaBay, waar louche internetgebruikers drugs, wapens en gestolen identiteiten kunnen kopen, besloot Monero te accepteren als betaalmiddel. Daarop steeg de waarde van minder dan 5 dollar naar bijna 14 dollar in amper een week tijd.

En Monero is niet de eerste digitale valuta die rap meer waard wordt. De bekendste cryptomunt, Bitcoin, ging eind 2013 als een jonge hond tekeer en piekte even boven de 1.000 dollar. En in mei van dit jaar was er Ethereum.

Tijd om te kijken met welke digitale valuta je het rijkst was geworden binnen zeven dagen. Met andere woorden: welke munt steeg het snelste in waarde in een week tijd?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 september 2016

OPEC ten einde raad, zowel hoge als lage olieprijs catastrofaal voor OPEC

De oliestaten blijven de wereld overspoelen met goedkope olie. Dit ondanks de enorme begrotingstekorten die worden opgetekend door onder meer Rusland en Saoedi-Arabië, twee van werelds grootste olie-exporterende landen.

Ondanks de lage olieprijzen slagen de belangrijkste olie-exporterende landen er niet in om zichzelf terug te verenigen en nieuwe productiequota in te voeren. Eerdere dit jaar werd reeds een poging ondernomen welke evenwel niet succesvol bleek. Een nieuwe aanzet wordt nu opnieuw gegeven door Saoedi-Arabië en Rusland in oktober waarbij de verwachtingen echter niet te hoog gespannen zijn.

Er wordt in eerste instantie voornamelijk gewerkt rond het oprichten van een werkgroep. De kans op verdere overeenkomsten is dan ook bijzonder laag. Uiteindelijk is het niet de olieprijs die het grootste belang is voor de deelnemende landen maar voornamelijk de oliedominantie en het bijhorende marktaandeel. Onder meer Iran zit mee aan tafel welke stelselmatig de productie blijft opdrijven om zijn eerdere marktaandeel terug te winnen. Dit ten kosten van onder meer Saoedi-Arabië welke al honderden miljarden dollars spendeerde om het eigen marktaandeel te behouden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 11 september 2016

ETIAS: Moeten Britten straks 50 euro betalen om de EU binnen te komen?

De Europese Commissie werkt aan een voorstel dat internationale reizigers die geen visum nodig hebben om de Schengenzone te betreden, verplicht zich op voorhand online te registeren vooraleer ze het grondgebied binnen kunnen.

Het systeem is geïnspireerd op het Amerikaanse ESTA en gaat afgekort ETIAS heten (EU Travel Information and Authorisation System). Wie in een land van de EU woont zou vrijgesteld worden van de verplichting.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Amerika herdenkt, 15 jaar na 9/11

Het is zondag vijftien jaar geleden dat terreurbeweging Al-Qaida de Verenigde Staten op hun grondvesten deed schudden.

Twee gekaapte vliegtuigen boorden zich in de torens van het World Trade Centre in New York, een derde in het Pentagon in Washington. Inzittenden van een vierde toestel wisten erger te voorkomen, maar moesten dat met hun leven bekopen toen hun vliegtuig neerstortte in een veld in de staat Pennsylvania. De aanslagen kostten aan bijna drieduizend mensen het leven.

Op diverse plekken in het land, waaronder natuurlijk New York en Washington, worden ze herdacht. De brandweer van New York hield zaterdag al een dienst in Saint Patrick’s Cathedral, niet alleen voor de 343 brandweerlieden die op die noodlottige dag omkwamen, maar ook de 127 die in de jaren erna door gerelateerde ziektes het leven lieten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 11 september 2016

Wie was de ‘Falling Man’?

Tenminste 104 mensen sprongen op 11 september 2001 – vandaag exact 15 jaar geleden – hun dood tegemoet. Doch de Amerikaanse autoriteiten weigeren die daad als ‘zelfmoord’ te catalogeren.

‘The Falling Man’, een foto genomen door Associated Pressfotograaf Richard Drew, werd spijtig genoeg een instant classic. The Times of London zocht naar de waarheid achter een van de meest beklijvende foto’s ooit.

Mensen die ‘s ochtends naar kantoor trekken en dan al weten dat ze die dag zelfmoord zullen plegen door zich van een hoge building te storten worden in de VS ‘jumpers’ (springers) genoemd. Ook tijdens de verschrikkelijke gebeurtenissen van 9/11 dook de term al snel op. Maar de Amerikaanse autoriteiten zijn onverzettelijk: ‘Niemand sprong die dag van de torens; ze werden verplicht of gedwongen door de hitte van de vlammen’.