Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 4696 tot 4700
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

ECB: "Eurozone groeit dit jaar, maar verwachting op langere termijn is pessimistisch"

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zijn groeiverwachting voor de eurozone voor dit jaar lichtjes opgetrokken, maar is wat minder optimistisch voor 2017 en 2018. Dat heeft de voorzitter van de ECB Mario Draghi gisteren gezegd.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

De ABN AMRO denkt na over een Bitcoinwallet

Op de website van de ABN AMRO is vandaag te lezen dat ze aan het onderzoeken zijn of er behoefte is aan een Bitcoinwallet, een bitcoin-portemonnee dus. De Bitcoinwallet is een experiment van het Innovation Centre vanuit ABN AMRO. Op deze afdeling worden nieuwe concepten in de markt getest. De bitcoinwallet is dan ook nog niet beschikbaar maar alleen al het feit dat een bank als de ABN AMRO openlijk hiermee naar buiten treedt is toch wel opmerkelijk.

Het idee van de ABN AMRO Bitcoinwallet is dat je via je telebankieren-app of website zowel je euro's als bitcoins op 1 plek zou kunnen beheren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Jongeren steeds vaker financieel afhankelijk van ouders

Steeds minder jongeren kunnen rondkomen met een eigen inkomen. Aan het begin van deze eeuw kon nog 45 procent van de 20- tot 25-jarigen zelf zijn broek ophouden, in 2014 was dat nog maar een kwart. 

Tussen de 25 en 30 jaar zet de trend door. Met een daling van tien procent ten opzichte van 2001 was in 2014 in deze groep 65 procent financieel onafhankelijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Hoe meer zielen, hoe meer… muren

De Britse regering heeft woensdag bevestigd dat zij de bouw van een muur gaat betalen die moet verhinderen dat immigranten nog op vrachtwagens springen die de Franse havenstad Calais doorkruisen op weg naar het Verenigd Koninkrijk.

In de VS heeft Donald Trump van de bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens het centrale thema van zijn presidentscampagne gemaakt. Ook Turkije is bezig aan de bouw van een muur aan de grens met Syrië.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

EU gaat creditcards verstrekken aan vluchtelingen

Naar schatting een miljoen vluchtelingen in Turkije krijgen van de EU een creditcard waar maandelijks een geldbedrag op gestort zal worden. Met dat geld kunnen zij eten en onderdak betalen. In ruil voor maatregelen als deze belooft Turkije de vluchtelingen in eigen land op te vangen.