Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4701 tot 4705
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Jongeren steeds vaker financieel afhankelijk van ouders

Steeds minder jongeren kunnen rondkomen met een eigen inkomen. Aan het begin van deze eeuw kon nog 45 procent van de 20- tot 25-jarigen zelf zijn broek ophouden, in 2014 was dat nog maar een kwart. 

Tussen de 25 en 30 jaar zet de trend door. Met een daling van tien procent ten opzichte van 2001 was in 2014 in deze groep 65 procent financieel onafhankelijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Hoe meer zielen, hoe meer… muren

De Britse regering heeft woensdag bevestigd dat zij de bouw van een muur gaat betalen die moet verhinderen dat immigranten nog op vrachtwagens springen die de Franse havenstad Calais doorkruisen op weg naar het Verenigd Koninkrijk.

In de VS heeft Donald Trump van de bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens het centrale thema van zijn presidentscampagne gemaakt. Ook Turkije is bezig aan de bouw van een muur aan de grens met Syrië.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

EU gaat creditcards verstrekken aan vluchtelingen

Naar schatting een miljoen vluchtelingen in Turkije krijgen van de EU een creditcard waar maandelijks een geldbedrag op gestort zal worden. Met dat geld kunnen zij eten en onderdak betalen. In ruil voor maatregelen als deze belooft Turkije de vluchtelingen in eigen land op te vangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

'Dell schrapt duizenden banen na overname EMC'

Het Amerikaanse computerconcern Dell is van plan 2.000 tot 3000 banen te schrappen na de overname van dataopslagbedrijf EMC. Dat meldden ingewijden rond de plannen aan persbureau Bloomberg.

De meeste banen zouden komen te vervallen in de Verenigde Staten, onder meer bij administratieve posten en ook bij marketing. Dell kondigde vorig jaar aan EMC over te nemen voor 67 miljard dollar. Het nieuwe fusiebedrijf telt ongeveer 140.000 werknemers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Deze volledige controle heeft de elite bij een cashloze maatschappij

Twee fenomenen van de laatste jaren, het uitroeien van contant geld en de introductie van negatieve rente lijken op het eerste gezicht twee losstaande afzonderlijke ontwikkelingen, maar beide dienen samen een hoger doel, georganiseerd door de elite.

[...]