Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4706 tot 4710
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Miljardair Paul Singer: Zie hier de grootste bubbel aller tijde

Eerder verschenen op SlimBeleggen.com

Miljardair en hedgefund manager Paul Singer, oprichter van hedgefund Elliott Management Corporation (EMC) waarschuwde onlangs voor de grootste bubbel die deze wereld ooit tegemoet is getreden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

OPEC vindt akkoord!

Mijn vorige artikel is nog maar net gepubliceerd of daar komt al het antwoord op mijn vraag. Ja, een akkoord tussen de OPEC-landen was dan toch nog mogelijk!

De OPEC-landen vergaderden twee dagen in de Algerijnse hoofdstad. De hoop op een akkoord werd gisteren begraven nadat de Iraanse minister voor olie duidelijk liet blijken niets te voelen voor productiebeperkingen. Volgens hem zou de vergadering enkel dienen tot wat overleg en was ze er niet om knopen door te hakken, beslissingen rond productie te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Deze onverwachte game-changer deed zich vandaag voor in de grondstoffensector

Niet zomaar een game-changer. Vandaag maakte de olieprijs niet zonder reden een uitzonderlijke sprong en zou het vandaag misschien weleens de dag kunnen zijn waarbij er een eind gemaakt is aan de relatief ‘goedkope’ olie van de afgelopen jaren!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Goed nieuws! Steeds minder huizen staan onder water

De financiële crisis kenmerkt zich ook door de naam ‘huizenmarktcrisis’. Een van de belangrijkste oorzaken van het uitbreken van deze rampzalige crisis, was de zogenoemde ‘subprime hypotheken’ die in Amerika werden verstrekt en doorverkocht aan institutionele beleggers over de hele wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Vergadering OPEC levert misschien toch iets op

Gisteren en vandaag vergaderen de OPEC-landen in de Algerijnse hoofdstad, Algiers. Hoop op productiebeperkingen werden al van op voorhand de kop ingedrukt door Iran. Of is er toch wat hoop? Recente berichten van Reuters doen de olieprijzen opveren.

De OPEC-vergadering werd eigenlijk gezien als een nieuwe kans om de overproductie van olie aan te pakken. Dit overaanbod drukt de prijzen nu al twee jaar naar beneden. De vraag naar olie blijft beperkt aangezien de wereldeconomie maar een bescheiden groei kent.