Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4706 tot 4710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Deze mindblowing infographic toont u al het geld in de wereld

De vermogens van Warren Buffett, Bill Gates en Carlos Slim zijn slechts puntjes op de kaart van al het geld dat er wereldwijd in omloop is. De omvang van alle bitcoins en zilver zijn slechts zo groot als enkele pixels in vergelijking met de zee aan schulden en de aandelenmarkten. De schulden, bezittingen, aandelenmarkten en al het cashgeld en cryptogeld in de wereld bij elkaar opgeteld valt daarentegen weer in het niet bij de gigantische omvang van alle derivaten waar zelfs niemand eigenlijk echt weet hoe groot deze zee is bestaande uit uiterst destructieve contracten.

Hoeveel geld is er nu werkelijk in omloop? Ook dat is een vraag waar niet echt een antwoord op gegeven kan worden. Dit is maar net hoe ‘geld’ gedefinieerd wordt. Onderstaande infographic probeert inzichtelijk te maken wat de omvang is van cashgeld, giraal geld, bezit van de rijksten, de grootste bedrijven, de aandelenmarkten, de wereldwijde schulden en de duistere wereld van derivaten bestaande uit opties, garanties, swaps, forward contracten en futures contracten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Britse fabricagesector: eerste tekenen van de Brexit?

Afgelopen woensdag verschenen er cijfers vanuit The Office of National Statistics over de Britse fabricagesector. De publicatie van deze cijfers betekende tegelijkertijd de eerste cijfers over deze sector na de Brexit. En de eerste tekenen over de Britse fabricagesector zijn niet bepaald geruststellend te noemen.

Vooralsnog vallen de cijfers over de Britse economie sterk mee. Terwijl de meeste economen hadden gerekend op een harde terugval van de Britse economie, blijft deze economie vooralsnog goed liggen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Belastingconstructie in Denemarken? Kijk maar uit, regering betaalt 1,2 miljoen euro voor Panama Papers

600 Denen staan met naam en toenaam in de Panama Papers, de lek die onethische belastingconstructies eerder dit jaar blootlegde. De Deense overheid betaalt nu maximaal 9 miljoen kronen om die informatie te gebruiken.

De Deense belastingdienst gaat kijken of de genoemde Denen belasting hebben ontdoken. Kopenhagen is de eerste regering ter wereld die overgaat tot een koop van Panama Papers-data. 9 miljoen Deense kronen is ongeveer 1,2 miljoen euro. Het is niet bekend wie de data aanbood.

Eerder al deden overheden vanuit de hele wereld een beroep op de journalisten die betrokken waren bij de onthullingen om de gegevens te delen. De media weigerden dat omdat het hun bronnen in gevaar zou kunnen brengen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Na ABN stunt ook ING met ultralage hypotheekrente: let op de voorwaarden

Aan de aanhoudende daling van de hypotheekrente lijkt vooralsnog geen einde te komen. Donderdag verlaagde ING diverse tarieven verder. Daarbij zakte de rente op een lening voor één jaar onder bepaalde voorwaarden voor het eerst zelfs tot lager dan 1 procent.

ING verlaagde het tarief voor een lening met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) met 35 basispunten naar 0,99 procent. Daarnaast ging het tarief voor een vergelijkbare lening met een rente die voor tien jaar is vastgezet naar 1,59 procent. Een woordvoerder sprak van de laagste tarieven ooit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Dit is de rijkste man ter wereld… en deze 5 zaken kan hij met zijn geld doen

Niet Microsoft-oprichter Bill Gates, maar de Spaanse textielmagnaat Amancio Ortega (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti,…) is sinds deze week opnieuw de rijkste man ter wereld.

Uit gegevens van het magazine Forbes blijkt dat de man over een fortuin van 69.860 miljoen euro beschikt, dat zijn er 90 miljoen meer dan Gates. Daarmee bezit de Spanjaard meer geld dan het bruto binnenlands product van 119 landen ter wereld, waaronder Kroatië, Uruguay en Servië.