Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4711 tot 4715
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Vergadering OPEC levert misschien toch iets op

Gisteren en vandaag vergaderen de OPEC-landen in de Algerijnse hoofdstad, Algiers. Hoop op productiebeperkingen werden al van op voorhand de kop ingedrukt door Iran. Of is er toch wat hoop? Recente berichten van Reuters doen de olieprijzen opveren.

De OPEC-vergadering werd eigenlijk gezien als een nieuwe kans om de overproductie van olie aan te pakken. Dit overaanbod drukt de prijzen nu al twee jaar naar beneden. De vraag naar olie blijft beperkt aangezien de wereldeconomie maar een bescheiden groei kent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

De nodige beursonzekerheid is op komst!

De Amerikaanse verkiezingen naderen hun hoogtepunt en in november zullen we weten wie de opvolger wordt van Barack Obama. Vooralsnog gaan Trump en Clinton gelijk op en er is nog geen zinnig woord te zeggen over wie de nieuwe president van de Verenigde Staten gaat worden. Ook de beleggers zullen die onzekerheid gaan voelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Stad Moskou ruilt Microsoft in voor software van lokale makelij

De stad Moskou gaat het e-mailsysteem van Microsoft dat door haar ambtenaren wordt gebruikt vervangen door een systeem van Russische makelij. Het gaat om de programma’s Microsoft’s Exchange Server en Outlook, maar de stad sluit niet uit dat ook Windows en Office volgen. De maatregel is een gevolg van de vraag van president Vladimir Poetin om minder afhankelijk te worden van buitenlandse technologie, meldt het persagentschap Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

“Het probleem in China kan ons allemaal gaan raken”

Ken Rogoff, ex-hoofdeconoom bij het Internationale Monetaire Fonds, heeft onlangs laten weten dat de vertraging bij de Chinese economie een van de grootste problemen is waar de wereld op dit moment mee te maken heeft. Daarnaast is hij van mening dat het werkelijke plaatje er nog beroerder uitziet dan de cijfers ons doen geloven.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Goudproductie bereikt top

De goudproductie heeft het hoogste punt bereikt in 2015. De mijnproductie daalt inmiddels door.....