Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 4721 tot 4725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Peter Schiff: Zet de renteverhoging maar uit je hoofd

Schiff begrijpt het spel dat de Federal Reserve speelt volkomen. De Fed houdt de beleggerswereld voor de gek met misleidende opmerkingen zoals: “de mogelijkheid op een renteverhoging is toegenomen”. De markt zal dit interpreteren als meer kans op wél een rate hike dan geen rate hike.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Franse economie nu sterker dan de Duitse

De Franse economie doet het voor het eerst sinds 2012 beter dan de Duitse. Dat blijkt uit de PMI Markit-index voor september van IHS. De Purchasing Managers Index (PMI) geeft een beeld van de industrie en de dienstensector in de EU en wordt samengesteld op basis van de bevraging van inkopers in grote bedrijven. Gevraagd wordt naar productie, nieuwe bestellingen, exportbestellingen, werkgelegenheid, levertijden, voorraden etc.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 september 2016

En zo zullen de kosten voor de Brexit op de consument worden verhaald

Het Britse pond is sinds de definitieve uittreding uit de eurozone met maar liefst 10 procent goedkoper geworden. Het gevolg is dat het importeren van grondstoffen, ingrediënten en goederen aanzienlijk duurder is geworden. Retailers zullen deze verliezen niet gaan nemen en zullen deze zoveel mogelijk proberen af te schuiven op de consument door middel van verkapte inflatie.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Het BBP blijft maar groeien

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat het Nederlands Bruto Binnenlands Produkt nog altijd groeit. Over het tweede kwartaal van 2016 bedroeg het BBP volgens het CBS 174,55 miljard euro. Dat is 20 miljard (ofwel 13%) meer dan in het tweede kwartaal van 2009.

Een groei van 13% in 7 jaar tijd komt neer op gemiddeld 1,86% per jaar.

Als het BBP in dit tempo blijft groeien, dan verdubbelt het in 37 jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Is de Amerikaanse arbeidssector werkelijk zo sterk?

De afgelopen maanden hebben heel wat economen met verwondering zitten kijken naar de Amerikaanse arbeidssector. Ondanks de dure dollar bewees deze sector de afgelopen tijd haar kracht. Ook Janet Yellen liet afgelopen woensdag weten dat ze erg enthousiast is over de Amerikaanse arbeidssector.