Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4731 tot 4735
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

'Lage olieprijs noopt Saudi-Arabië miljarden aan projecten te schrappen'

Saudi-Arabië overweegt een streep te zetten door meer dan 20 miljard dollar aan overheidsprojecten vanwege de lage olieprijzen. 

Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

De overheidsfinanciën van Saudi-Arabië, een van de grootste olieproducenten ter wereld, staan zwaar onder druk door de lage olieprijzen.

Volgens de bronnen worden duizenden projecten op het gebied van onder meer transport, gezondheidszorg en huisvesting tegen het licht gehouden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Frankrijk en Groot-Brittannië bouwen een muur rond haven Calais

Frankrijk en Groot-Brittannië gaan een 4 meter hoge muur bouwen rond de haven van Calais. De muur wordt 1 kilometer lang. Volgens de Britse minister van Immigratie Robert Goodwill zal de bouw van de muur nog deze maand starten.

De twee landen trekken in totaal 17 miljoen euro uit voor een pakket maatregelen, die de exodus van vluchtelingen naar Engeland moet stoppen. ‘We hebben het met hekken gedaan, nu doen we het met een muur,’ zei Goodwill.

De problemen in en om de ‘jungle’ van Calais stapelen zich op. Eerder deze week voerden vrachtwagenchauffeurs, winkeluitbaters, boeren en politie nog actie door de belangrijkste wegen rond de Franse havenstad te blokkeren. Ze eisen de afbraak van het kamp waar zo’n 9.000 vluchtelingen verblijven in erbarmelijke omstandigheden.

Wanhopige vluchtelingen blokkeren dagelijks vrachtwagens die op weg zijn naar de ferryhaven van Calais. Op die manier proberen ze een plaats te bemachtigen die hen naar Engeland brengt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Negatief rendement? Uniek dom!

Door de lage rente behalen beleggers nu ook negatieve rendementen op bedrijfsobligaties, ziet BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Een nieuw dieptepunt in de beleggersgeschiedenis.'

'Voor het eerst in de geschiedenis van de financiële mensheid zijn er mensen die bereid zijn te betalen om risico te lopen. Dat is echt uniek dom!' Waarom ze het toch doen? 'Ze denken: na mij zijn er nog grotere sukkels, of ze denken dat Mario Draghi overal voor gaat zorgen. Totale onzin. De wereld staat op z'n kop. Negatieve aanvangstrendement van bedrijven hebben we nog nooit meegemaakt.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Draghi runt obligatiefonds van 1.000 miljard euro

Het stimuleringsprogramma van de ECB heeft een dubieuze mijlpaal bereikt. Sinds het begin van het opkoopprogramma in het voorjaar van 2015 heeft de centrale bank in totaal €1.000 miljard aan staatsobligaties uit de markt gehaald.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Kenneth Rogoff: Geen biljetten groter dan $10

Grote bankbiljetten moeten uit omloop worden gehaald, omdat deze biljetten vandaag de dag vooral gebruikt worden voor belastingontduiking en het financieren van criminele activiteiten als wapenhandel, mensenhandel en terrorisme. Dat schrijft econoom Kenneth Rogoff in een nieuw opiniestuk voor Project Syndicate.