Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 4741 tot 4745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Vreemd: Belgen verhuizen fysiek naar Zwitserland maar brengen geld terug naar België

Alexandre Van Damme, zowat de rijkste Belg, trekt naar Zwitserland. De verhuis van de telg uit de bekende Familie Van Damme, actief in o.a. AB-inbev, bracht een maatschappelijke discussie op gang.

Steeds meer (super)rijken zouden verhuizen naar Zwitserland en Luxemburg omdat de fiscale druk en veiligheid in België te wensen overlaat.

De fiscus zou door het vertrek van Van Damme minstens 70 miljoen euro mislopen, zo werd berekend. Volgens Geert Noels, econoom en partner bij Econopolis, pest de Belgische overheid miljonairs weg.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Portugal gaat zonneschijn belasten

Portugal gaat woningen die het meeste aantal uren zonneschijn krijgen en het mooiste uitzicht genieten extra belasten.  Volgens een decreet, dat dinsdag openbaar werd gemaakt en op 29 november wordt gestemd, zou het kadastraal inkomen van zulke woningen met 20% de hoogte ingaan.

Het nieuwe decreet werkt in beide richtingen: wie uitzicht heeft op een kerkhof of wiens woning naar het noorden gericht is mag op een verlaging van het kadastraal inkomen rekenen van zo’n 10%. Ook eigenaars van woningen die in een luidruchtige omgeving wonen zullen hun K.I. zien dalen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Slachting bij banken kost 4300 jobs in enkele maanden

In enkele maanden tijden heeft de Belgische bankensector haar eigen ‘Ford Genk’ te verwerken gekregen. In 2012 verloren 4300 mensen hun baan bij de autoconstructeur.

Gedurende de jongste maanden is een gelijkaardig aantal jobs gesneuveld. Er was de slachting bij ING (-3150). Daarna volgden AXA Bank en Verzekeringen (-650) en P&V (-300).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Het Grote Pensioenbedrog

Jef Vuchelen en Mark Scholliers komen met een nieuw boek voor de dag. Bij Uitgeverij Van Halewyck verscheen recent ‘Het Grote Pensioenbedrog: Hoe uw pensioen op drijfzand is gebouwd’.

Aan de hand van tien stellingen leggen de economen bevattelijk uit dat drastische ingrepen onontkoombaar zijn. Het huidige systeem van wettelijke pensioenen is onbetaalbaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Nog geen akkoord OPEC-landen om olieproductie te beperken

Een reeks gesprekken tussen olieproducerende landen heeft niet gezorgd voor een akkoord over het beperken van de productie en zo de olieprijs te verhogen. 

Een voorlopige overeenkomst om de productie met 2 procent te verlagen, komt hiermee in gevaar. Tijdens de nieuwe gesprekken bleek dat Irak en Iran de eigen productie niet willen beperken.