Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4756 tot 4760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Welkom in de beste maand voor de goudprijs!

De goudprijs lijkt in rustig vaarwater terecht te zijn gekomen. De goudstieren lijken even een adempauze te nemen na de stijging van meer dan 30%. Maar, als we het verleden mogen geloven dan kunnen die stieren snel weer in actie gaan komen. Het verleden voorspelt immers voor deze maand iets heel moois voor de goudprijs.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Groeiende economie bij een dalend energieverbruik

In Europa en in Nederland groeit de economie al eeuwen. Sinds wij in Europa fossiele brandstoffen zijn gaan gebruiken is ons Bruto Binnenlands Produkt gegroeid: we werden steeds welvarender.

Lange tijd was er sprake van een positieve correlatie. Als het energieverbruik in ons land steeg, dan groeide ook het BNP. Ook in de periode van 1995 tot 2006 was er een positieve correlatie tussen het energieverbruik en het BBP. In die 11 jaar tijd steeg het energieverbruik in Nederland van 83,3 miljoen ton olie-equivalent (1995) naar 95,3 miljoen ton olie-equivalent. Het BBP groeide tussen 1995 en 2006 met 36% van 449 miljard euro in 1995 naar 614 miljard in 2006.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

ECB: 1.000 miljard euro… En voor wat?

De Europese Centrale Bank heeft, in het kader van de Quantative Easing (QE)-operatie die in maart 2015 werd opgestart, recent de grens van de 1.000 miljard euro overschreden. Quantative Easing of kwantitatieve geldverruiming

is een moeilijke term voor een eenvoudig concept: het gaat om een grootschalige inkoop van eigen obligaties die in handen zijn van de banken, waarbij wordt gehoopt dat de cash die zo bij de banken terechtkomt uiteindelijk onder de vorm van bijkomende kredieten aan bedrijven en particulieren naar de reële economie terugvloeit en er zo een economisch herstel op gang komt.

Maar ondanks dat de ECB dus al 1.000 miljard euro aan staatsschulden heeft opgekocht, heeft die actie weinig zoden aan de dijk gezet. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, dikt de balans van de ECB enkel aan, blijft de economie aan een marginaal tempo groeien, ligt de industrie in de touwen en blijft ook de inflatie ver onder de 2% die de ECB als doelstelling hanteert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Duizend miljard euro aan staatsschuld opgekocht, overschakelen op aandelen?

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank draait op volle toeren, het voorbije anderhalf jaar is er voor 1.000 miljard euro aan staatsschulden opgekocht geweest. Volgens The Wall Street Journal vinden economen dat ze nog een stapje verder moeten gaan, namelijk het rechtstreeks inkopen van aandelen op de financiële markten.

Het totaalbedrag van 1.000 miljard euro is het resultaat van anderhalf jaar lang maandelijks 80 miljard euro spenderen aan het opkopen van staats- en bedrijfsobligaties. Het gevolg is dat het aantal obligaties stilaan op aan het geraken is, volgens economen is de volgende stap het inkopen van aandelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Ronkende woorden, weinig acties op G20

Het enige dat de economische top in China, de G20, tot nu toe heeft opgeleverd is milieuvervuiling, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Iedereen is er naartoe gevlogen, en moet ook weer terug. En wat het opgeleverd heeft? Helemaal niks.'

Tsja, een communiqué van negen pagina's met ronkende woorden is uit de G20 gekomen, maar met 'weinig concrete acties.' 'De Chinezen hebben eigenlijk alleen laten zien dat ze goed kunnen organiseren', zegt De Kort.