Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4756 tot 4760
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

WTO verwacht scherpe afzwakking groei wereldhandel

De wereldhandel zal dit jaar veel minder sterk groeien dan eerder gedacht. Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zwakt de groei af tot het traagste tempo sinds de financiële crisis van 2009.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

'Banken minder winstgevend dan voor crisis'

De hoge rendementen waar banken voor de kredietcrisis mee voor de dag kwamen, komen waarschijnlijk niet meer terug. Dat komt doordat strengere regels banken veiliger hebben gemaakt.

''Bij minder risico past een lager rendement'', meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Op streefpercentages van boven de 10 procent, die onder andere door ING en ABN Amro worden gebruikt, kan volgens de toezichthouder niet meer worden gerekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

In deze 5 jobs zou je morgen het dubbele moeten verdienen

Er zijn van die jobs waar een mens niet (veel) rijker van wordt, maar die wel op een tomeloos respect van heel wat mensen kunnen rekenen. Deze 5 jobs zijn echt aan een opwaardering toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Begrotingstekort is bijna weggewerkt

De inkt van de miljoenennota is nog maar nauwelijks droog of de eerste meevaller is al binnen. Minister Dijsselbloem van Financiën rekende voor 2016 nog op tekorten, maar de kans is groot dat er eind 2016 toch met zwarte inkt in het kasboek kan worden geschreven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Peter Schiff: Zet de renteverhoging maar uit je hoofd

Schiff begrijpt het spel dat de Federal Reserve speelt volkomen. De Fed houdt de beleggerswereld voor de gek met misleidende opmerkingen zoals: “de mogelijkheid op een renteverhoging is toegenomen”. De markt zal dit interpreteren als meer kans op wél een rate hike dan geen rate hike.