Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4761 tot 4765
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Franse economie nu sterker dan de Duitse

De Franse economie doet het voor het eerst sinds 2012 beter dan de Duitse. Dat blijkt uit de PMI Markit-index voor september van IHS. De Purchasing Managers Index (PMI) geeft een beeld van de industrie en de dienstensector in de EU en wordt samengesteld op basis van de bevraging vanĀ inkopers in grote bedrijven. Gevraagd wordt naar productie, nieuwe bestellingen, exportbestellingen, werkgelegenheid, levertijden, voorraden etc.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 september 2016

En zo zullen de kosten voor de Brexit op de consument worden verhaald

Het Britse pond is sinds de definitieve uittreding uit de eurozone met maar liefst 10 procent goedkoper geworden. Het gevolg is dat het importeren van grondstoffen, ingrediënten en goederen aanzienlijk duurder is geworden. Retailers zullen deze verliezen niet gaan nemen en zullen deze zoveel mogelijk proberen af te schuiven op de consument door middel van verkapte inflatie.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Het BBP blijft maar groeien

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat het Nederlands Bruto Binnenlands Produkt nog altijd groeit. OverĀ het tweede kwartaal van 2016 bedroeg het BBP volgens het CBS 174,55 miljard euro. Dat is 20 miljard (ofwel 13%) meer dan in het tweede kwartaal van 2009.

Een groei van 13% in 7 jaar tijd komt neer op gemiddeld 1,86% per jaar.

Als het BBP in dit tempo blijft groeien, dan verdubbelt het in 37 jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Is de Amerikaanse arbeidssector werkelijk zo sterk?

De afgelopen maanden hebben heel wat economen met verwondering zitten kijken naar de Amerikaanse arbeidssector. Ondanks de dure dollar bewees deze sector de afgelopen tijd haar kracht. Ook Janet Yellen liet afgelopen woensdag weten dat ze erg enthousiast is over de Amerikaanse arbeidssector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 september 2016

'Brexit kan bron van instabiliteit in EU zijn'

''Het is voor de stabiliteit van de EU van cruciaal belang dat de integriteit van de interne markt blijft gehandhaafd."

Dat zei Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), maandag in het Europees Parlement in Brussel.

Hij doelde hiermee op de Britse wens om als ex-EU-land wel volledige toegang tot de gemeenschappelijke markt te krijgen maar niet deel te blijven nemen aan het vrije verkeer van personen.