Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4761 tot 4765
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Ronkende woorden, weinig acties op G20

Het enige dat de economische top in China, de G20, tot nu toe heeft opgeleverd is milieuvervuiling, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Iedereen is er naartoe gevlogen, en moet ook weer terug. En wat het opgeleverd heeft? Helemaal niks.'

Tsja, een communiqué van negen pagina's met ronkende woorden is uit de G20 gekomen, maar met 'weinig concrete acties.' 'De Chinezen hebben eigenlijk alleen laten zien dat ze goed kunnen organiseren', zegt De Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

EU werkt aan eigen leger dat onafhankelijk van de Navo kan optreden

Frederica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, zal deze week plannen bekendmaken om een militaire structuur uit te bouwen die onafhankelijk van de Navo kan handelen. Dat schrijft The Times of London.

Volgens Mogherini (links op de foto naast VS-staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken John Kerry) is geen sprake van de oprichting van een eigen EU-leger, maar is binnen Europa een nieuwe situatie ontstaan door de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Europa loopt bijna 160 miljard euro aan btw-inkomsten mis

De Europese Unie heeft in 2014 bijna 160 miljard euro aan btw-inkomsten gederfd. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Duitse bedrijven willen dat de Brexit er snel komt

De Duitse bedrijven zijn het getreuzel rondom de Brexit moe. Dat is toch de conclusie die je trekt, na Eric Schweitzer te hebben aanhoord. Hij is leider van de belangrijkste industriële lobbygroep in Duitsland.

Gisteren nog lieten de Japanners van zich horen. Zij willen eigenlijk niet weten van een uitstap van de Britten uit de Europese Unie. Een daadwerkelijke Brexit zou heel wat Japanse bedrijven doen vertrekken uit het Verenigd Koninkrijk. En, deze verhuis zal ook heel veel banen doen sneuvelen, zo klonk het.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Al 7.400 jobs geschrapt in 2016

Vorige week maakte Caterpillar bekend 2.200 jobs te schrappen en gisteren maakte verzekeraar AXA bekend 650 werknemers te zullen ontslaan. Sinds januari raakten al 7.434 mensen hun job kwijt in België en dat aantal tikt wellicht nog aan de komende maanden. Moeten we ons opmaken voor een golf van ontslagen, die België al teisterde in 2012 en 2014?