Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4771 tot 4775
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Bank of England leent goud uit aan ETF

De Bank of England heeft in het eerste kwartaal van dit jaar goud uitgeleend aan GLD, het grootste goud-ETF ter wereld. Dit is opmerkelijk, omdat het nog nooit eerder is voorgekomen dat de centrale bank moest bijspringen om het fonds van goud te voorzien. Is dit een teken van schaarste in de fysieke goudmarkt?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Dit is de belangrijkste financiële gewoonte om rijk te worden

Veel mensen hebben schrik van de aandelenmarkt. Nochtans speelt de aandelenmarkt een cruciale rol in de opbouw van rijkdom. De basis naar een financieel rijk leven is nog steeds … beginnen beleggen.

Beginnen beleggen en blijven volhouden in goede en slechte tijden is de eenvoudigste manier om rijk te worden, maar toch doet bijna niemand het. Het maakt zelfs niet uit hoe hoog je rendement is. Wie niet belegt, verdient geen geld. Alles begint bij sparen en beleggen.

Wie €500 per maand kan sparen en beleggen aan een conservatief rendement van 6% per jaar, heeft na 10 jaar €100.000, na 20 jaar zelfs meer dan €250.000.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Run op kluisjes in Duitsland

Kluisjes zijn in Duitsland bijna niet aan te slepen, want door de extreem lage rente en de dreiging van negatieve rente zien steeds minder spaarders reden om geld op een spaarrekening te laten staan. In plaats daarvan halen ze hun geld van de bank en stoppen ze dat thuis in een kluisje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

ECB: teller staat op 1 biljoen euro!

In maart 2015 startte de Europese Centrale Bank (ECB) met haar quantitative easing of aankoopprogramma van obligaties om de economie nieuw leven in te blazen. Nu zijn we zo’n 18 maanden verder en staat de teller op 1 biljoen euro aangekochte obligaties. Een bedrag om u tegen te zeggen!

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

"Het blijft echt niet bij die 650 banen"

De verzekeringssector kraakt in zijn voegen. Bij AXA sneuvelen de komende twee jaar 650 banen - maar daar blijft het allicht niet bij, voorspellen economen. Banken klagen al langer dat de extreem lage rente hun verdienmodel onder druk zet, maar in werkelijkheid zijn de verzekeraars daarvoor nog veel kwetsbaarder.