Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4771 tot 4775
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Deutsche Bank: Riskantste bank van de wereld!

Beleggers zijn dol op onderzoeken en wat dat betreft hebben wij weer goed nieuws te melden. De ‘US Federal Deposit Insurance Corporation’ heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om te meten welke banken in de wereld het meeste risico lopen. En voor Deutsche Bank betekende dit onderzoek weinig goeds.

Uit het Amerikaanse onderzoek kwam naar voren dat de Duitse zakenbank op dit moment het meeste risico loopt. Deze conclusie werd getrokken op basis van de ‘Leverage Ratio’. Deze maatstaf laat de financiële duurzaamheid van een bank zien. Het laat zien hoeveel eigen vermogen een geldschieter heeft tegenover haar activa (zoals leningen).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Ziehier de best presterende grondstof van 2016…

…steenkoolcokes. De afgeleide van steenkool en ingrediënt voor het maken van staal is alleen al dit jaar verdubbeld tot meer dan $205 per ton.

Sinds juli is er geen houden meer aan de de prijs van steenkoolcokes. Op minder dan 2 maand verdubbelde de prijs op de spotmarkt (waar handel van dag tot dag plaatsvindt, witte lijn in grafiek) in waarde. Hiermee zijn steenkoolcokes de best presterende grondstof. De blauwe lijn blijft nog wat achter en is de markt waar met langetermijncontracten wordt gewerkt die maar om de drie maanden wordt aangepast.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Olie-industrie nog maar aan begin van lijdensweg

Terwijl de OPEC volgende week samenkomt in Algiers om afspraken te maken omtrent een nieuwe productiebevriezing en/of daling is de kans op een consensus opnieuw gedaald. Onder meer Rusland, Libië en Nigeria zorgden afgelopen maand voor een enorm overschot op de markt.

Meer dan 800000 vaten olie/dag werden de afgelopen maand teveel opgepompt waarbij Rusland, Nigeria en Libië de grootste schuldigen zijn. Bij Nigeria en Libië komt dit voornamelijk door het terug in productie nemen van verstoorde bronnen, dit in tegenstelling tot Rusland welke een recordhoeveelheid produceerde. Dit alles zorgde de afgelopen maand voor een verdere verstoring van de markt, dit terwijl de stocks nog steeds goed gevuld zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Pond zakt opnieuw door het ijs

In de maand augustus keerde de rust in het Verenigd Koninkrijk terug. Het vertrouwen in de Britse economie werd gevoed door een aantal positieve macrocijfers over onder andere de arbeidssector en het bruto binnenlands product. Maar, van dat positieve sentiment is vandaag de dag nog maar weinig over.

Stilletjes aan beginnen steeds meer beleggers zich weer te realiseren dat de Brexit er vroeg of laat zal gaan komen. Dus, die onzekerheid over hoe precies de verstandsverhouding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU er straks gaat uitzien, weet te zorgen voor de nodige angst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

9 tips om snel veel geld te verdienen

Wil je miljonair worden dan moet je de focus leggen hoe je €1 miljoen kan verdienen in plaats van hoe je €1 miljoen kunt uitgeven. Er zijn verschillende manieren om steenrijk te worden, de ene manier duurt echter al langer dan de andere. Heb je weinig geduld, lees snel verder.

Volgens self-made miljonair Timothy Sykes helpen onderstaande 9 tips om snel miljonair te worden.