Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4801 tot 4805
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saudi-Arabië en Rusland overleggen over oliemarkt

Saudi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. 

De twee belangrijke olieproducenten zijn van mening dat er momenteel instabiliteit is op de oliemarkt. De Russische president Vladimir Poetin had zondag een ontmoeting met de invloedrijke Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Salman liet na afloop weten dat stabiliteit op de oliemarkt onmogelijk is zonder Saudisch-Russische samenwerking. Vrijdag drong Poetin nog aan op een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te stutten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Venezolaans leger moet economie redden

In Venezuela wordt het leger ingezet om de productie en distributie van voeding en andere basisgoederen te controleren. Dat heeft Padrino Lopez, Venezolaans minister van defensie, bevestigd.

Gehoopt wordt dat de militaire controle de ernstige tekorten in het Zuid-Amerikaanse land zal kunnen helpen indammen. De minister benadrukte dat de strategische sectoren aan een strenge en strikte controle zullen worden onderworpen.

Lopez beloofde dat tijdens de tweede jaarhelft meer voorraden zullen worden verdeeld dan tijdens de eerste zes maanden. Volgend jaar zal de situatie volgens de minister sterk verbeteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Poetin: Rusland heeft genoeg valutareserves

Rusland heeft meer dan genoeg reserves en hoeft daarom niet meer zoveel dollars te kopen als in het verleden. Dat zei de Russische president Poetin in een uitgebreid interview met Bloomberg. In 2014 moest Rusland heel veel dollars verkopen om de waardedaling van de roebel op te vangen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

War on cash: Langetermijnplanning voor meer staatscontrole

Het elimineren van cash is bijzonder gevaarlijk. Reeds jaren waarschuw ik dat we nooit meer zullen terugkeren naar een goudstandaard – we zijn helemaal op weg naar elektronisch geld. Op dit punt wordt de regering een economische dictator die controle tracht te behouden over haar imploderende – corrupte – systeem. Ze zullen de ondergrondse economie samen met de drugshandel trachten uit te schakelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Zwitsers dol op 1.000 franc biljet

Het biljet van 1.000 Zwitserse frank blijkt zeer populair, want zestig procent van de totale waarde van alle Zwitserse bankbiljetten is een exemplaar van 1.000 Zwitserse frank (CHF). Dat is veel meer dan in de Eurozone, waar ongeveer een derde deel van de totale waarde van al het briefgeld bestaat uit €500 biljetten.